Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ajutor de stat de 1 milion de euro pentru stimularea investitiilor in Horeca, constructii sau industria prelucratoare

de Ana Ghiarasim 13 Apr. 2022 2582
Ajutor de stat de 1 milion de euro pentru stimularea investitiilor in Horeca, constructii sau industria prelucratoare
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Companiile din Horeca, constructii si industria prelucratoare, a caror activitate a fost afectata in anii de pandemie, vor putea accesa un ajutor de stat pentru investitii de peste 1 milion de euro.

Ministerul Finantelor a anuntat ca a elaborat actul normativ necesar indeplinirii masurilor guvernamentale din cadrul Programului Sprijin pentru Romania si propune o serie de modificari schemei de ajutor de stat nr. 807/2014 dedicata stimularii investitiilor cu impact major in economie. Scopul modificarilor este de a eficientiza directionarea fondurilor publice catre sectoarele care vor genera proiecte de investitii majore, se arata in comunicatul ministerului.
 
Totodata, prin modificarile propuse, investitiile mai mari de 1 milion euro vor fi directionate catre 92 domenii de activitate, precum: industria prelucratoare, constructii, HORECA, informatii si comunicatii, sanatate si asistenta sociala.
 
“Am continuat dialogul cu reprezentantii mediului de afaceri din Romania si am adaptat cerintele schemei de ajutor de stat la nevoile prezentate. Se va mentine pragul initial de 1 milion de euro pentru investitiile eligibile, pentru a finanta cat mai multe investitii si pentru a asigura un grad cat mai mare de dezvoltare“, a subliniat dl Adrian Caciu, ministrul Finantelor.
 

Finantarea se face in functie de marimea proiectului de investitii si zona geografica


Nivelul de finantare prin intermediul schemei de ajutor de stat se stabileste in functie de marimea proiectului de investitii si regiunea geografica. Prin grila de punctaj propusa de Ministerul Finantelor sunt incurajate investitiile in zonele cele mai slab dezvoltate ale Romaniei. 
 
Durata sesiunilor de depunere a cererilor de acord pentru finantare va fi de 30 zile lucratoare, pentru a permite participarea unui numar cat mai mare de operatori economici, iar deschiderea sesiunilor de depunere va fi comunicata cu cel putin 30 de zile lucratoare inainte.

Initial, Ministerul Finantelor anunta ca propune ridicarea plafonului maxim al investitiei de la unu la cinci milioane euro, pentru ca ajutorul de stat sa fie acordat sectoarelor strategice din economie care realizeaza investitii in active fixe de inalta tehnologie si cu valoare adaugata mare. Schema de ajutor de stat instituita prin H.G. nr. 807/2014, elaborata in baza Regulamentului nr. 651/2014, are un buget de 6,38 miliarde de lei.
 
Insa, potrivit datelor publicate de Ministerul Finantelor, pana in prezent, din bugetul total alocat schemei, 1,8 miliarde de lei au mai ramas de angajat in perioada martie 2022 - decembrie 2023, suma care nu poate fi majorata, deoarece s-ar incalca prevederile Regulamentului 651/2014.


 
 



Tags: ajutor de statinvestitiihorecafinantare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

AFIR: Proiecte de investitii in exploatatii pomicole in valoare de 20,33 milioane de euro

de Bianca Tila
01 Mar 2023
In baza punctajului obtinut pentru finantare, un numar de 44 de fermieri au fost selectati pentru realizarea investitiilor in propriile exploatatii...

Investitiile private, stimulate de Comisia Europeana

de Florin Amariei
01 Iun 2020
Economia Uniunii Europene (UE) va fi relansata cu sprijinul conducerii blocului comunitar. Decizia executivului european de a stimula investitiile...

Nou program de finantare pentru romanii care au case

de Florin Amariei
10 Ian 2020
Ministerul Mediului lanseaza un nou program de finantare pentru proprietarii romani de case care vor sa fie mult mai eficienti din punct de vedere...

Finantare europeana pentru afaceri neagricole in mediul rural din Romania

de Florin Amariei
26 Mar 2019
Poti sa pornesti si sa dezvolti o afacere in mediul rural din Romania cu finantare europeana pentru activitati neagricole. Doriti sa demarati o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]