Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AmCham saluta accederea Romaniei in OCDE

de Florin Amariei 26 Ian. 2022 1269
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham) saluta inceperea discutiilor cu Romania pentru accederea totala in OCDE.

"Consideram ca este un pas important in directia alinierii Romaniei cu standardele internationale de buna guvernare si dezvoltare economica sustenabila, reprezentand inca o ancora pentru demararea si implementarea reformelor atat de necesare si mult asteptate de intreaga societate. Pentru a transforma aderarea la OCDE intr-un avantaj competitiv, similar cu apartenenta la Uniunea Europeana, este necesar ca acesta sa fie o prioritate a agendei guvernamentale, dat fiind ca momentul aderarii depinde majoritar de ritmul si capacitatea fiecarei tari de a indeplini reformele si criteriile specifice", se spune in comunicatul organizatiei.
 
AmCham precizeaza ca doar cu determinare si coerenta, Romania va putea accesa beneficiile ce decurg din acest statut, precum avansarea in clasamentul destinatiilor de investitii, conditii de finantare mai bune, posibilitatea de a participa la conturarea politicilor fiscale si economice cu impact global.
 
"Aderarea Romaniei la OCDE trebuie sa fie urmatorul obiectiv de tara care sa alinieze in jurul sau o cooperare transpartinica in mediul decizional si sa coaguleze un dialog public privat articulat, aplicat si constructiv. In continuarea promovarii constante a acestui obiectiv strategic intre prioritatile AmCham pentru Romania, suntem pregatiti si disponibili sa sprijinim autoritatile in urmatoarele etape ale acestui demers complex si riguros de aliniere cu standardele, politicile si bunele practici OCDE, conform cu tintele stabilite pentru Romania", se mai spune in comunicat.
 
Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) este intre cele mai reprezentative asociatii ale comunitatii de afaceri din Romania, recunoscuta drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea Romaniei sau dinamica relatiilor comerciale intre SUA si Romania.
 
In prezent, cele peste 470 de companii americane, multinationale si romanesti membre ale comunitatii AmCham Romania, fac posibila implicarea AmCham in promovarea prioritatilor economice pentru multe domenii de activitate, prin grupuri de lucru specializate, precum: Piete de Capital si Servicii Financiare, Guvernanta Corporatista, Concurenta si Ajutor de Stat, Energie, Educatie, Economie Digitala, Fiscalitate, Mediu , Piata Muncii, Sanatate, Fonduri Europene, Achizitii Publice si Partneriat Public-Privat, Real-Estate si Turism.
 
Conexiunea cu mediul de afaceri international este asigurata prin acreditarea AmCham Romania de catre Camera de Comert a SUA.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: amchamromaniaocde

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Sustenabilitatea cucereste companiile. Nestle Romania face schimbari

de Bianca Tila
03 Aug 2022
Nestle Romania a decis sa se concentreze pe sustenabilitate, avand in vedere ca practica "un business rezilient, sanatos, sustenabil, care a ajutat...

MFP confirma: Romania s-a retras din BII si BICE

de Idei de afaceri
03 Mar 2022
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a confirmat ca Romania s-a retras din Banca Internationala de Investitii (BII) si Banca Internationala de...

Economia circulara din Romania va avea un Cod al sustenabilitatii

de Florin Amariei
18 Oct 2021
Coordonatorul DDD din cadrul SGG anunta ca economia circulara din Romania va avea un Cod al sustenabilitatii. Vom avea un Cod al sustenabilitatii...

AmCham Romania are un nou director executiv

de Florin Amariei
09 Iun 2021
Camera de Comert Americana in Romania, AmCham Romania, are un nou director executiv dupa 21 de ani! Letitia Pupazeanu va deveni director executiv...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]