Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa incepi o afacere cu o sera de flori: 3 factori cheie pentru succes

de Idei de afaceri 04 Sep. 2024 34980
Cum sa incepi o afacere cu o sera de flori: 3 factori cheie pentru succes
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Activitatile unui pasionat pot deveni peste noapte afaceri de succes. Sera de flori se poate dovedi profitabila avand in vedere ca trandafirii, petuniile, bujorii, gladiolele sau lalelele pot fi crescute cu succes chiar si de gradinari incepatori. Cele mai ravnite flori nu au nevoie de multa atentie, iar daca antreprenorul cunoaste intreg procesul de crestere poate oricand sa extinda afacerea cu succes.

O afacere ce consta in cresterea si ingrijirea florilor este placuta si relaxanta, iar pasiunea poate fi transformata in afacere profitabila.

Datorita faptului ca multe dintre florile cultivate la noi in tara provin din zone geografice cu climat diferit, este esential sa cunoastem ecologia lor, fie pentru a reusi adaptarea plantelor la noile conditii, fie pentru crearea unor ambiante corespunzatoare cerintelor acestor plante.

Pentru obtinerea unei culturi reusite, un rol important il are calitatea semintelor, de aceea trebuie procurate doar din unitatile specializate. Greutatea medie a 1.000 de seminte este de aproximativ 16 grame, ea variind in functie de soi.

Se recomanda semintele uniforme ca marime, intregi, sanatoase si cat mai mari. Pentru a avea seminte de calitate este importanta recoltarea si pastrarea lor. Recoltarea se va face la maturitate.  Semintele de flori in ghiveci isi pastreaza facultatea germinativa timp de aproximativ cinci ani.

Tehnologia de cultivare a florilor

Principalii factori ecologici care influenteaza viata plantelor sunt lumina, temperatura, umiditatea, aerul si substratul de cultura. Cerintele plantelor fata de acesti factori depind de varsta plantelor, de anotimp, de lucrarile agrotehnice aplicate etc., dar de o importanta majora este locul de origine al plantelor.

Cultura in rasadnite este mult mai costisitoare din cauza materialelor folosite si a manoperei. Se poate practica in orice regiune a tarii, cu conditia sa se intervina in momentele critice ale culturii: repicarea la timp, ferirea plantelor de insolatie folosind jaluzele sau stropirea geamurilor cu diferite materiale de umbrire, evitarea alungirii plantelor prin indepartarea jaluzelelor in zilele cu cer acoperit, evitarea putrezirii plantelor din cauza unei umiditati exagerate si preintampinarea atacurilor de boli si daunatori.

Daca si tu vrei sa iti deschizi o afacere cu flori in ghiveci, gasesti in ghidul nostru informatii complete pentru un start in afaceri plin de succes...click AICI pentru detalii si comenzi<<

In general, rasadnitele pentru florile in ghiveci sunt ocupate aproximativ din aprilie pana spre sfarsitul lunii noiembrie. Incepand cu luna iulie pot fi folosite rasadnitele reci. Spre toamna, rasadnitele se acopera, iar pentru a asigura plantelor un strat suficient de aer trebuie sa fie bine adancite in pamant.

Stratul de aer mareste rezistenta florilor in ghiveci la temperaturile scazute de afara, si datorita prezentei oxigenului in cantitate suficienta, este micsorat pericolul putrezirii florilor in ghiveci. In momentul in care frunzele depasesc nivelul tijelor florale, ghivecele cu flori sunt introduse in sera.

Pentru a se obtine o cultura reusita, serele trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

- sa asigure lumina suficienta;

- sa fie prevazute cu instalatii de aerisire, montate atat pe coama acoperisului, cat si lateral;

- sa fie prevazute cu instalatii de umbrire



Afaceri cu flori: 3 factori-cheie de succes

-  Marketingul trebuie sa identifice cele mai rentabile canale de distributie, grupurile-tinta de clienti cu cea mai buna profitabilitate si cea mai potrivita strategie de penetrare a pietei si de vanzare.

- Productia trebuie sa dispuna de tehnologia necesara pentru finalizarea loturilor inainte de inceperea sezonului pentru perfectarea intelegerilor comerciale in momentul potrivit.

- Momentele ”fierbinti” ale pietei, cum sunt 1 si 8 martie, Dragobete, inceperea sau finalizarea anului scolar, trebuie bine pregatite si valorificate.

Daca si tu vrei sa iti deschizi o afacere cu flori in ghiveci, gasesti in ghidul nostru informatii complete pentru un start in afaceri plin de succes...click AICI pentru detalii si comenzi<<

Formele in care se vor vinde florile sunt destul de variate, pornind de la cea mai simpla pana la unele forme mult mai complexe, astfel:

- fire, lastare; bulbi;
- rasaduri puse in cutii simple/de unica folosinta;
- flori mature in ghivece simple sau ghivece ornamentale;
- arbusti tineri, in ghivece simple sau ornamentale; 
- buchete de flori de diferite marimi si aspecte: trandafiri, flori de camp, flori asortate etc.;
- decoratiuni florale pentru ocazii speciale: logodna, nunti, botezuri, zile de nastere, sarbatori; 1/8 martie, majorate, onomastica.

Cultivarea florilor - piata de desfacere

Pe cat de mare este oportunitatea de a demara o afacere cu flori, pe atat de atenti trebuie sa fie noii antreprenori la conditiile comerciale specifice acestei piete. Daca marketingul nu este ofensiv, veti fi la indemana angrosistilor care va vor fixa pretul si conditiile comerciale numai in favoarea lor.

Curajul de a cauta clientii interni sau externi cei mai potriviti, de a le oferi mostre si de a le propune colaborari concrete nu poate fi decat in folosul afacerii dumneavoastra. Puteti astfel sa descoperiti sansa de a va putea dezvolta afacerea bazandu-va pe o activitate planificata corespunzator.

Exportul unei parti semnificative a productiei reprezinta premisa unei afaceri puternice, rentabile si stabile. Pentru aceasta operatiune puteti opta pentru infiintarea unei plantatii de trandafiri.

De ce sa incepi o afaceri cu o sera de flori - avantaje  si dezavantaje  

 
Precum orice afacere, exista avantaje si dezavantae pe care viitorul antreprenor trebuie sa le ia in calcul atent. De asemenea, gestionarea responsabila a acestora va conduce spre succesul afacerii cu flori.
 
O afacere cu sera de flori implica atat puncte forte, cat si slabe, pe care fondatorul trebuie sa le cunoasca.
 

Avantajele unei sere cu flori

Avantajele unei afaceri cu sera de flori sunt:
 
  • Independenta financiara
  • Proiectia pietei
  • Potential agrar in Romania
  • Gama larga de produse si servicii
 
Avand in vedere ca orice afacere promite independenta financiara, antreprenorul se poate asigura ca un avantaj al acestei investitii este dobandirea propriilor venituri. Cu cat fondatorul depune mai mult timp, munca si dedicare, cu atat veniturile vor creste.
 
De asemenea, proiectia pietei in acest domeniu se arata ca fiind una favorabila pentru un roman. Fie ca vorbim de evenimente sau zile obisnuite, florile reprezinta un produs de calitate si preferat pentru orice tip de categorie sociala. In acest sens, oamenii mereu vor fi in cautare de ornamente florale de inalta calitate si servicii pe masura. Potentialul agrar din Romania, ofera ocazia multor antreprenori sa vada in aceasta afacere o investitie pe termen lung. 
 
Desi vorbim despre flori, unde pot exista pierderi, florariile se pot extinde usor online, oferind clientilor servicii de livrare. Personalizarea unor buchete, livrarea acestora la domiciliu si colaborarea cu alte firme (ex. firma de ciocolata) pot conduce spre un brand puternic consolidat pe piata.

flori

Dezavantajele unei sere de flori

Dezavantajele unei afaceri cu sera de flori sunt:
 
  • Ingrijirea produselor
  • Furnizarea produselor
  • Optimizarea vanzarilor
  • Proiectiile financiare
 
Ingrijirea produselor si furnizarea acestora au nevoie de personal calificat si de bune informatii privind importurile de flori. Profiturile sunt prezente pe tot parcursul anului, avand in vedere ocaziile si intentiile, insa antreprenorul este intr-o continua cautare de servicii care sa atraga noi clienti.
 
Proiectiile financiare pot fi construite optimist, in ciuda realitatii. In acest sens, trebuie avut in vedere date exacte si costuri stabilite inainte pentru a calcula traseul afacerii.



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: cultivarea florilorafacere cu floriflori in ghiveciafacere cu seraafacere agricola

Urmareste-ne pe Google News

Noutati si recomandari in agricultura

Subventii 2025: Fermierii au de respectat o noua conditie

In acest an, fermierii care vor depune cererile unice de plata vor fi nevoiti sa respecte o noua conditie, introdusa pentru prima data anul acesta la nivel european....citeste mai mult>>

Autoritatile anunta situatia subventiilor din 2024 si posibilele majorari pe termen lung

Platile efectuate de APIA pentru fermierii care au depus cererile unice de plata in anul 2024 continua si zilele acestea. Incepand din 2028, fermierii se pot astepta la o posibila majorare a subventiilor....citeste mai mult>>

Rabla pentru tractoare. Cand pornesc inscrierile

"Rabla pentru tractoare" a generat interes in randul micilor fermieri, dar si incertitudine, dupa controversele legate de procedura de inscriere....citeste mai mult>>

Articole conexe

Afacere agricola. Accesarea fondurilor europene

de Idei de afaceri
16 Dec 2022
Accesarea fondurilor europene pentru afacerile agricole este posibila atat tinerilor fermieri, cat si celor cu experienta. In acest sens, Submasura...

Afacere agricola cu rata de profit ridicata

de Idei de afaceri
12 Nov 2024
Cresterea prepelitelor japoneze este o idee de afacere cu un potential de exceptie in tara noastra. Oul de prepelita reprezinta un medicament, ce...

Idee de afacere agricola - Plantatie cu aluni

de Camelia Diaconu
27 Feb 2020
In prezent, o plantatie cu aluni reprezinta una dintre afacerile rentabile din mediul agricol din tara noastra, datorita investitiei minime care se...

Cultivarea florilor in ghiveci: 3 aspecte importante de care sa tii cont

de Idei de afaceri
05 Aug 2020
Cultivarea florilor in ghiveci este o activitate placuta si relaxanta care iti poate aduce nenumarate beneficii. Ele iti ofera nu doar un spectacol...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]