Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Directorul Ericsson a confirmat "posibile" plati catre ISIS

de Florin Amariei 16 Feb. 2022 1330
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Directorul companiei Ericsson a confirmat mai multe "posibile" plati catre ISIS, in urma unei anchete interne. Situatia nu a fost vazuta deloc bine de investitori.

Anuntul celor de la Ericsson vine dupa ce in luna octombrie a anului trecut compania suedeza a fost acuzata de Departamentul american de Justitie de incalcarea unui acord amiabil, in valoare de un miliard de dolari, incheiat cu procurorii in 2019 pentru a pune capat unei anchete de coruptie.
 
In 2019 o divizie a Ericsson AB si-a recunoscut vinovatia dupa o ancheta de doi ani cu privire la practici de mita si coruptie in Asia si Orientul Mijlociu. In luna octombrie a anului trecut, dosarul a reaparut la lumina, dupa ce Departamentul american de Justitie a acuzat compania suedeza de incalcarea acordului prin faptul ca nu a furnizat anumite documente catre DOJ.
 
Daca Departamentul american de Justitie va considera ca exista suficiente dovezi pentru a demara o noua ancheta, acest fapt ar putea conduce la amenzi consistente.
 
Intr-un interviu pentru cotidianul Dagens Industri, directorul general Borje Ekholm a spus ca ancheta interna demarata de Ericsson a identificat "o serie de cheltuieli neobisnuite datand din 2018", adaugand insa ca firma nu a putut stabili cine a fost beneficiarul final al banilor. "Vedem ca au fost cumparate rute de transport prin zonele care au fost controlate de organizatii teroriste, inclusiv ISIS", a spus Ekholm.
 
Desi Ericsson a subliniat ca nu a putut stabili daca vreunul dintre angajatii sai a fost implicat in mod direct in finantarea unor astfel de organizatii, compania a precizat ca in urma anchetei mai multi angajati au parasit firma.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: ericssonplatiisisericsson isis

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Mercedes-Benz va plati 5,5 milioane de dolari pentru solutionarea unui proces

de Bianca Tila
21 Nov 2022
Mercedes-Benz a convenit impreuna cu furnizorul de componente pentru masini Robert Bosch sa plateasca un total de aproximativ sase milioane de dolari...

Daca UE interzice Huawei, China ataca Nokia si Ericsson

de Florin Amariei
21 Iul 2020
China ia in calcul masuri pentru operatorii de telecomunicatii europeni care activeaza in tara condusa de comunisti. Saptamana trecuta, Marea...

Afacerile din Irlanda primesc 203 euro/saptamana pentru a-si plati angajatii

de Florin Amariei
16 Mar 2020
Guvernul irlandez a decis ca toate afacerile vor primi 203 euro pe saptamana pentru a-si plati angajatii in continuare, indiferent de situatia cu...

Lucrezi in strainatate? Teodorovici spune ca nu vei mai plati comisioane!

de Florin Amariei
21 Mai 2019
Daca lucrezi in strainatate si trimiti destul de des bani acasa, e bine sa afli ca politicienii iti promit ca te vor scapa de comisioane!...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]