Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Elon Musk cumpara Twitter cu 44 de miliarde de dolari

de Ana Ghiarasim 26 Apr. 2022 1177
Elon Musk cumpara Twitter cu 44 de miliarde de dolari
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Elon Musk a incheiat o intelegere pentru a cumpara Twitter Inc (TWTR.N) pentru 44 de miliarde de dolari, o tranzactie care va schimba viitorul platformei de socializare si il va aduce pe cel mai bogat om din lume la conducerea uneia dintre cele mai influente retele sociale, cu peste 200 de milioane de utilizatori.

Elon Musk, care se autointituleaza un absolutist al libertatii de exprimare, a criticat in trecut platforma de socializare si politicile sale moderate. El vrea ca algoritmul Twitter pentru prioritizarea tweet-urilor sa fie facut public si intentioneaza sa ia din puterea corporatiilor care fac publicitate pe platforma de socializare, scrie Reuters.
 
Acordul pentru cumpararea companiei pune capat unei perioade tumultoase pentru Twitter, dupa ce Elon Musk, unul dintre cei mai mari actionari ai platformei de socializare, a refuzat un loc in consiliul de administratie si a cerut sa o cumpere cu totul - totul in mai putin de o luna.
 
In conformitate cu termenii acordului, actionarii vor primi 54,20 dolari pe actiune.
 
”Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democratii functionale, iar Twitter este piata digitala a orasului, in care sunt dezbatute chestiuni vitale pentru viitorul umanitatii”, a spus Musk intr-un comunicat.
 

AcÅĢiunile Twitter, crestere de 6% pe bursa

 
Cotatia actiunilor Twitter a crescut cu aproximativ 6% in urma informatiei referitoare la acord.
 
”Vreau sa fac Twitter mai buna ca niciodata, imbunatatind produsul cu noi functii, facand algoritmii open source pentru a creste increderea, invingand robotii de spam si autentificand toti oamenii. Twitter are un potential extraordinar – astept cu nerabdare sa lucrez cu compania si comunitatea de utilizatori pentru a-l debloca”, a mai afirmat Musk.
 
Tranzactia, aprobata in unanimitate de consiliul de administratie al Twitter, este asteptata sa se incheie in 2022, sub rezerva aprobarii actionarilor si a autoritatilor de reglementare. Musk a dezvaluit in urma cu cateva zile ca a obtinut o finantare de 46,5 miliarde de dolari pentru a achizitiona compania.
 
„Sper ca si cei mai rai critici ai mei raman pe Twitter, pentru ca asta inseamna libertatea de exprimare”, a scris Elon Musk, pe Twitter.

Elon Musk a devenit cel mai bogat om din lume cu o avere cotata la aproximativ 300 de milarde de dolari, potrivit Forbes. El este urmat de Jeff Bezos, de la Amazon (cu 171,9 miliarde dolari) si de Bernard Arnault, care conduce un adevarat imperiu in moda si in domeniul cosmeticelor (cu 158,8 miliarde de dolari).
 



Tags: twitterelon muskretea de socializareplatforma de socializaretranzactie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Noi planuri in zona online. Elon Musk discuta cu Amazon.com despre un potential parteneriat

de Bianca Tila
11 Dec 2023
Platforma sociala X discuta despre un potential parteneriat cu Amazon.com in domeniul publicitatii. In acest sens, reclamele de pe X ar deveni...

Campaniile de reclame sunt oprite. IBM suspenda publicitatea pe platforma lui Elon Musk

de Bianca Tila
17 Nov 2023
Toate campaniile de reclame achizitionate de IBM in cadrul platformei lui Elon Musk, X, au fost oprite. Decizia a fost luata dupa ce reclamele au...

UE investigheaza platforma lui Elon Musk pentru dezinformare

de Bianca Tila
13 Oct 2023
Dupa adoptarea noii legislatii privind serviciile digitale, X a devenit subiectul primei anchete realizate de Uniunea Europeana. UE a anuntat ca a...

Elon Musk are planuri noi pentru X. Platforma va taxa fiecare utilizator

de Bianca Tila
19 Sep 2023
Elon Musk vrea sa transforme X intr-un serviciu contracost. Fiecare utilizator va plati "o mica suma lunara" pentru a combate "armatele de boti"....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]