Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Investitorii se refugiaza in aur si energie, in timp ce bursele scad

de Florin Amariei 07 Mar. 2022 1415
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Lucrurile se schimba in lume. Cotatia petrolului a continuat sa creasca luni pe piata din Asia, la fel ca si pretul aurului care a trecut de 2.000 de dolari uncia, in timp ce bursele din regiune au inregistrat scaderi semnificative.

Pretul barilului de titei Brent din Marea Nordului a urcat duminica seara pana la 140 de dolari, in apropiere de maximumul istoric de 147,50 dolari atins in luna iulie 2008. Ulterior, cotatiile au scazut dar luni dimineata pe piata din Asia barilul de titei WTI american era cotat la 124,64 dolari, in crestere cu 7,75%, in timp ce cotatia titeiului Brent din Marea Nordului era in crestere cu 8,79% pana la 128,49 dolari.
 
In contextul agravarii razboiului din Ucraina, sanctiunile care sa vizeze in mod direct exporturile de hidrocarburi ale Rusiei nu mai sunt un concept tabu. Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a spus ca Washingtonul si aliatii europeni discuta un posibil embargou asupra importurilor de petrol rusesc, in ideea de a inaspri sanctiunile economice impuse Moscovei. Cu toate acestea, europenii sunt mai prudenti deoarece unele state din regiune, cum este Germania, depind foarte mult de petrolul si gazele naturale rusesti.
 
O noua runda de negocieri intre Ucraina si Rusia este programata pentru luni, insa pietele nu se asteapta la un sfarsit favorabil dupa esecul precedentelor negocieri si intensificarii ofensivei rusesti.
 
O escaladare a conflictului din Ucraina ar avea consecinte economice devastatoare la nivel mondial, a avertizat sambata Fondul Monetar International. Pe langa conflictul propriu-zis, sanctiunile impuse Rusiei vor avea de asemenea un impact substantial asupra economiei mondiale si pietelor financiare, cu efecte colaterale pentru alte tari, estimeaza FMI.
 
In acest context investitorii se indreapta spre aur, o valoare traditionala de refugiu, cotatia unciei de aur depasind luni dimineata pragul de 2.000 de dolari pe pietele asiatice, o premiera dupa luna septembrie 2020.
 
In sens invers, pietele bursiere inregistreaza scaderi semnificative, indicele Nikkei al bursei japoneze a inchis sedinta de luni cu o scadere de 2,94%. Pierderile de la bursa din Hong Kong erau si mai mari, indicele Hang Seng inregistra un declin de aproape 3,5% in jurul orei 2:20 GMT.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bursainvestitoripetrolaur

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de astazi. Rulajul se cifra la 21,4 milioane de lei dupa 30 de minute de la debutul...

Hugo Boss s-a prabusit la bursa

de Bianca Tila
07 Mar 2024
Actiunile Hugo Boss s-au prabusit cu peste 17%. Compania avertizeaza ca este posibil sa nu reuseasca sa isi atinga obiectivul de vanzari pentru anul...

OMV Petrom s-a delistat oficial de la bursa

de Bianca Tila
26 Oct 2023
OMV Petrom s-a delistat oficial de la bursa londoneza - London Stock Exchange, potrivit companiei. Datele arata ca este vorba de certificatele...

Bursele europene au inchis in scadere. Investitorii analizeaza cresterea salariilor in Marea Britanie

de Bianca Tila
16 Aug 2023
Pietele bursiere europene au inregistrat scaderi cu aproximativ 1%. In acest timp, investitorii au cantarit cifrele de crestere a salariilor din...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]