Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

McDonald's pleaca definitiv din Rusia si vinde afacerea unei companii locale

de Ana Ghiarasim 16 Mai. 2022 1701
McDonald's pleaca definitiv din Rusia si vinde afacerea unei companii locale
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Dupa mai bine de trei decenii in Rusia, McDonald's - simbol al capitalismului american - a anuntat ca a decis sa paraseasca definitiv aceasta tara si sa isi vanda afacerea.

"Aceasta este o decizie complicata, fara precedent si cu consecinte profunde", a scris Chris Kempczinski, directorul executiv al McDonald's, intr-o nota adresata francizelor, angajatilor si furnizorilor, obtinuta de The New York Times.
 
Pe masura ce aspiratiile globaliste s-au fracturat in ultimii ani pe fondul pandemiei de coronavirus si a tensiunilor geopolitice, invazia Rusiei in Ucraina a fortat multe companii internationale sa ia masuri, scriu jurnalistii nytimes.com.

McDonald's vinde afacerea din Rusia unei companii locale


Sub presiunea crescanda a angajatilor si a consumatorilor, multe marci si lanturi de restaurante si-au oprit partial sau complet operatiunile in Rusia. Insa putini au plecat definitiv, din cauza preocuparilor legate de bunastarea angajatilor si a dificultatii de a reveni la locul de munca dupa plecare.
 
McDonald's a declarat in martie ca isi va inchide temporar operatiunile in Rusia, la fel ca si alte lanturi, inclusiv Starbucks si Yum Brands, compania-mama a KFC si Pizza Hut. Multi angajati si activisti au facut eforturi pentru o retragere completa.

Citeste si

Renault cedeaza actiunile detinute in Rusia
 

"Unii ar putea argumenta ca asigurarea accesului la alimente si continuarea angajarii a zeci de mii de cetateni obisnuiti este cu siguranta lucrul corect de facut. Dar este imposibil sa ignoram criza umanitara cauzata de razboiul din Ucraina. Si este imposibil sa ne imaginam Arcurile de Aur reprezentand aceleasi sperante si promisiuni care ne-au determinat sa intram pe piata rusa acum 32 de ani", a mai transmis Chris Kempczinski.
 

McDonald's a deschis primul restaurant in Rusia in 1990, la Moscova


McDonald's intentioneaza sa vanda afacerea unei companii locale. Acest lucru inseamna ca nu vor mai folosi numele, logo-ul sau brandul McDonald's.
 
Reprezentantii McDonald's au declarat ca urmaresc cu prioritate ca angajatii din Rusia sa fie in continuare platiti pana la incheierea oricarei tranzactii si ca viitorii cumparatori vor pastra locurile de munca.
 
Intrarea McDonald's in Rusia a inceput la Jocurile Olimpice din 1976 de la Montreal, cand lantul a permis echipei olimpice ruse sa foloseasca Big Mac Bus. Paisprezece ani mai tarziu, in ianuarie 1990, la Moscova s-a deschis primul McDonald's.
 
McDonald's, care are 39.000 de restaurante in peste 100 de tari, a investit de atunci miliarde de dolari in lantul sau de aprovizionare si restaurantele din Rusia.
 



Tags: rusiamcdonald'srestaurantmoscovamcdonaldrazboiinvazie ucraina

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

McDonald's reduce numarul de angajati

de Bianca Tila
09 Ian 2023
McDonald's are in plan sa reduca numarul de angajati din birouri si sa construiasca mai multe restaurante. Aceste obiective fac parte din strategia...

Renault a renuntat la fabrica din Rusia. Activele grupului francez au ajuns in proprietatea statului rus

de Ana Ghiarasim
16 Mai 2022
Renault Group a anuntat ca a semnat acordurile privind cedarea tuturor actiunilor detinute in filiala din Rusia catre primaria orasului Moscova si a...

Avtovaz, partenerul Renault in Rusia, se va descurca singur

25 Mar 2022
Partenerul rus al Renault - Avtovaz - a anuntat ca va lucra singur, fara componente auto fabricate in strainatate, dupa ce producatorul auto francez...

HORA: Interzicerea redeschiderii restaurantelor va duce la propagarea coronavirusului

de Florin Amariei
19 Aug 2020
Presedintele HORA spune ca interzicerea redeschiderii restaurantelor va duce la propagarea coronavirusului, iar vina o va purta Guvernul....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]