Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Renault a renuntat la fabrica din Rusia. Activele grupului francez au ajuns in proprietatea statului rus

de Ana Ghiarasim 16 Mai. 2022 1460
Renault a renuntat la fabrica din Rusia. Activele grupului francez au ajuns in proprietatea statului rus
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Renault Group a anuntat ca a semnat acordurile privind cedarea tuturor actiunilor detinute in filiala din Rusia catre primaria orasului Moscova si a 67,69% din capitalul AVTOVAZ catre institutul central rus de cercetare si dezvoltare a automobilelor si motoarelor.

Consiliul de Administratie al Renault Group a aprobat in unanimitate semnarea acordurilor privind cedarea a 100% din actiunile detinute de Renault Group in filiala Renault Rusia catre primaria orasului Moscova si a 67,69% din capitalul AVTOVAZ catre NAMI (institutul central rus de cercetare si dezvoltare a automobilelor si motoarelor), scrie News.ro.
 
”Consiliul de Administratie al Renault Group a aprobat in unanimitate semnarea acordurilor privind cedarea a 100% din actiunile detinute de Renault Group in filiala Renault Rusia catre primaria orasului Moscova si a 67,69% din capitalul AVTOVAZ catre NAMI (institutul central rus de cercetare si dezvoltare a automobilelor si motoarelor). Realizarea acestor tranzactii nu este supusa niciunei conditii, toate autorizatiile necesare fiind deja obtinute”, anunta grupul.
 

Renault Group avea 45.000 de salariati in Rusia

 
Acordul prevede o optiune de cumparare de catre Renault Group a participatiei sale in cadrul AVTOVAZ, care poate fi exercitata in anumite perioade in cursul urmatorilor sase ani.
 
 „Azi am luat o decizie dificila dar necesara, in deplina responsabilitate fata de cei 45.000 de salariati pe care ii avem in Rusia, in dorinta de a mentine performanta Grupului si a posibilitatii de a reveni in viitor in aceasta tara, intr-un context diferit. Am incredere in capacitatea Renault Group de a accelera transformarea sa si de a-si depasi obiectivele pe termen mediu”, a declarat Luca de Meo, CEO Renault Group.
 
Asa cum s-a anuntat la data de 23 martie, in cadrul rezultatelor primului semestru 2022 va fi integrata o taxa de ajustare fara numerar corespunzatoare valorii contabile a fondului comercial si a imobilizarilor corporale si necorporale consolidate ale Grupului in Rusia. La 31 decembrie 2021 aceasta valoare se ridica la 2,195 miliarde de euro.
 

Primaria orasului Moscova a devenit proprietara fabricii Renault din Rusia

Activitatile din Rusia nu vor mai fi consolidate in conturile semestriale ale Renault Group care urmeaza sa fie raportate la 30 iunie 2022 si vor fi tratate ca activitati abandonate in aplicatia IFRS 5.
 
”Renault Group isi reconfirma obiectivele in materie de rezultate financiare asa cum au fost anuntate la data de 23 martie 2022. In avans fata de obiectivele pe termen mediu ale planului Renaulution, Renault Group va prezenta in toamna anului 2022, in cadrul unui eveniment Capital Market Day, stadiul la zi al perspectivelor sale financiare si al strategiei care vizeaza pozitionarea sa ca un actor de referinta al lumii auto, durabil, competitiv si orientat catre tehnologie”, mai arata grupul.
 
Renault Group este prezent in peste 130 de tari si are peste 170 000 de salariati. Grupul a vandut 2,7 milioane de vehicule in 2021. Renault Group si-a anuntat planul de a ajunge la emisii zero de CO2 in Europa in 2040.
 



Tags: renaultrenault rusiaactiuni renaultrusiamoscovafabrica renault

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Discutii aprinse intre Renault si Nissan. Ce se intampla cu alianta acestora?

de Bianca Tila
11 Oct 2022
Renault si Nissan se afla in discutii in ceea ce priveste viitorul aliantei lor. De asemenea, pe masa dezbaterilor se afla si participarea...

McDonald's pleaca definitiv din Rusia si vinde afacerea unei companii locale

de Ana Ghiarasim
16 Mai 2022
Dupa mai bine de trei decenii in Rusia, McDonald's - simbol al capitalismului american - a anuntat ca a decis sa paraseasca definitiv aceasta tara si...

Avtovaz, partenerul Renault in Rusia, se va descurca singur

25 Mar 2022
Partenerul rus al Renault - Avtovaz - a anuntat ca va lucra singur, fara componente auto fabricate in strainatate, dupa ce producatorul auto francez...

Cu ajutorul Dacia, Renault revine din nou pe profit

de Florin Amariei
21 Feb 2022
Renault a depasit asteptarile analistilor si a revenit pe profit, dupa ce era sa intre insolventa. Un ajutor de stat urias a salvat insa compania....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]