Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Salrom si Hidroelectrica, pregatite pentru listarea la BVB

de Florin Amariei 27 Ian. 2022 1647
4.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Presedintele CR al Fondului Proprietatea, Ilinca von Derenthall, a spus ca Salrom si Hidroelectrica sunt pregatite pentru listarea la BVB. Asta va transforma Romania!

Fondul Proprietatea a primit, anul trecut, aprobarea de principiu de la Ministerul Economiei de a-si lista participatia la Salrom la Bursa de Valori Bucuresti, iar anul acesta Fondul doreste sa obtina avizele necesare de la Ministerul Energiei pentru listarea Hidroelectrica, se arata intr-un comunicat.
 
Fondul Proprietatea a contribuit semnificativ la dezvoltarea pietei locale de capital in cei 11 ani de la listarea pe Bursa de Valori Bucuresti, imbunatatind standardele de guvernanta corporativa in companiile de stat si creand constant valoare pentru actionarii sai, sustin reprezentantii Franklin Templeton International Services SRL, administrator unic al Fondului Proprietatea.
 
"Fondul Proprietatea a sustinut continuu dezvoltarea pietei de capital din Romania si implementarea celor mai bune practici de guvernanta corporativa la nivelul companiilor din portofoliu. Mai sunt multe de facut, iar singura cale catre progres este listarea unor noi companii la bursa. Pledam cu tarie pentru aceste IPO-uri, iar Hidroelectrica si Salrom sunt doua companii cheie pregatite sa inceapa procesul de listare. Ne propunem sa profitam de momentul prielnic de pe piata locala de capital si sa colaboram in beneficiul tuturor partilor interesate. Odata cu listarea acestor doua companii, Romania va face un pas important spre promovarea la statutul de piata emergenta de catre MSCI, ceea ce va permite intrari de noi fonduri la Bursa de Valori Bucuresti", a declarat Ilinca von Derenthall, presedinte al Comitetului Reprezentantilor.
 
La randul sau, Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Bucuresti si manager de portofoliu al Fondului Proprietatea, a subliniat ca de-a lungul celor 11 ani de la listare, Fondul Proprietatea a avut o contributie semnificativa la dezvoltarea companiilor din portofoliu prin implicarea puternica in implementarea standardelor de guvernanta corporativa si pledand pentru imbunatatirea transparentei acestora.
 
"Rezultatul, performanta lor financiara imbunatatita, s-a tradus direct in crearea de valoare pentru investitorii Fondului. Suntem pregatiti sa sprijinim listarea companiilor de stat in viitorul apropiat, deoarece consideram ca aceasta este o oportunitate excelenta de a incuraja mai multe investitii in Romania si de a genera valoare pentru actionari. Companii precum Hidroelectrica si Salrom sunt bine pozitionate pentru a beneficia de pe urma listarilor si vor pune Romania pe radarul investitorilor de pe tot globul", a spus Johan Meyer.
 
Potrivit sursei citate, in cei 11 ani de la listarea Fondului la BVB, pretul actiunii a atins un maxim istoric de 2,22 lei pe actiune la 17 ianuarie 2022, cu mult peste 1,00 lei pe actiune, care era valoarea nominala a actiunii la crearea Fondului, consolidand astfel performanta constanta din ultimii 11 ani.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: salromhidroelectricabvblistare bvb salromlistare bvb hidroelectrica

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

ASF: Multe business-uri din Republica Moldova sunt pretable sa fie listate la BVB

de Bianca Tila
27 Mar 2024
Multe businesss-uri din Republica Moldova sunt absolut pretabile sa fie listate pe Bursa de Valori din Bucuresti. In acestea se numara business-uri...

BVB a pierdut peste 5 miliarde de lei la capitalizare

de Bianca Tila
04 Mar 2024
Bursa de Valori Bucuresti a pierdut 5,35 miliarde de lei la capitalizare, respectiv 1,7%. Valoarea tranzactiilor cu actiuni a crescut cu 61,91...

BVB: Listarea Hidroelectrica a fost cel mai important eveniment al anului 2023

de Bianca Tila
29 Feb 2024
Listarea Hidroelectrica exclusiv pe piata de capital din Romania a fost probabil cel mai important eveniment al anului trecut, iar al doilea...

BVB a deschis in crestere sedinta de luni

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de luni. Rulajul se cifra la 6,2 milioane de lei dupa 50 de minute de la debutul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]