Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sondaj. Investitorii, mai tematori de inflatie decat de razboi

de Florin Amariei 25 Ian. 2022 3210
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un nou sondaj releva ca inflatia ramane principala grija a investitorilor, teama de razboi fiind plasata pe locul doi.

Conform sondajului eToro Retail Investor Beat, pentru investitorii romani, inflatia ramane cea mai mare ingrijorare si cel mai mare risc extern in urmatoarele 3 luni - 53% (fata de 51% in T3), urmata de economia romaneasca (45%) si economia globala (40%). In ciuda intensificarii amenintarilor din regiune, mai putini investitori romani se tem de un conflict international, 24% in ultimul sondaj, fata de 26% cu un trimestru inainte. Aceasta este o tendinta contrara celei prezente in regiune. Investitorii polonezi se tem mai mult de razboi, de la 19% in trimestrul al treilea din 2021 la 32% in ultimul trimestru al anului trecut. Si temerile cehilor privind un posibil conflict au crescut de la 19% la 26%.
 
In Romania, cei mai putin ingrijorati de un posibil conflict in regiune sunt investitorii tineri, de pana la 34 de ani, respectiv 22%. Singura generatie a carei ingrijorare cu privire la un conflict a crescut este cea de peste 55 de ani, procentul ajungand la 27%, in crestere de la 26% in ultimul trimestru.
 
Acelasi nivel de ingrijorare ca si in cazul unui conflict international il manifesta investitorii romani si pentru posibilitatea cresterii taxelor (24%).
 
In ceea ce priveste economia romaneasca, 81% dintre investitori au declarat ca sunt foarte increzatori in siguranta locului de munca iar 77% sunt increzatori in ceea ce priveste veniturile si nivelul de trai. Cu toate acestea, 74% dintre romani nu au incredere in evolutia viitoare a economiei locale.
 
Legat de masurile antiinflationiste, 70% dintre respondenti cred ca Banca Nationala a Romaniei va majora in continuare dobanzile in 2022. Pentru a se pregati pentru acest lucru, 28% au declarat ca au rambursat datorii, 22% au economisit mai mult si 19% au cumparat mai multe active criptografice. 22% nu au luat nicio masura pentru a se proteja de un astfel de eveniment.
 
In 2022, 39% intentioneaza sa investeasca mai mult, in timp ce 37% vor investi aceeasi suma ca in 2021. Domeniul in care mai multi romani planuiesc sa investeasca in acest an este cel al criptoactivelor, 51% declarand ca intentioneaza sa aiba acest instrument in portofoliu, fata de 49% cu un trimestru inainte. Doua treimi din investitorii romani (66%) considera ca Bitcoin va fi cea mai buna optiune de cumparare de investitii in urmatoarele 3 luni, urmata de Ethereum (40%) si Litecoin (23%).
 
Anul trecut, top 5 cele mai cumparate criptoactive de catre romanii de pe platforma eToro au fost, in ordine, Cardano, Bitcoin, Ethereum, Ripple si Dogecoin.
 
Tehnologia ramane cel mai interesant sector (43%), urmat de energie (39%), sanatate (35%) si imobiliare (31%).


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: investitoriinflatierazboisondaj

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Industria parfumurilor se confrunta cu probleme de aprovizionare, din cauza razboiului din Ucraina

de Ana Ghiarasim
12 Apr 2022
Industria de parfumuri si cosmetice din Europa se confrunta cu o criza de aprovizionare, pe fondul problemelor generate de declansarea razboiului in...

7 sfaturi pentru a concepe cele mai relevante sondaje pentru afaceri

de Marinache Horia Cristian
22 Iul 2015
La baza sondajelor pot sta multe ratiuni. Prin formularea intrebarilor si structurarea raspunsurilor, sondajele pot fi folosite in numeroase feluri...

Atentie, investitori: la Bucuresti a avut loc primul Masterclass de vinuri grecesti!

de Adela Simonescu
30 Mai 2014
Pentru investitori si viitori investitori in domeniu, anuntam ca recent a avut loc un MasterClass de vinuri grecesti. Evenimentul a fost organizat...

Razboiul dintre caramida si online a inceput. Castiga vitrinele interactive!

de Maria Nicutar
27 Iun 2013
Daca e sa fim sinceri, razboiul dintre caramida si online a inceput de foarte mult timp, de cand a inceput mediul virtual sa se impune in mod...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]