Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Turcia a fost retrogradata la statutul de "junk"

de Florin Amariei 14 Feb. 2022 688
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fitch Ratings a publicat noile sale ratinguri si Turcia se regaseste acum la "junk", adica nu ar trebui sa investiti in tara cu apucaturi autocrate.

Fitch a informat ca a coborat ratingul suveran al Turciei de la "BB minus" pana la "B plus", adica cu patru trepte sub nivelul "investment grade" (-recomandat pentru investitii-nr.). In urma acestei decizii, ratingul de tara al Turciei este la egalitate cu cel al Egiptului si Bahreinului. In plus, perspectiva asociata ratingului Turciei este una "negativa", ceea ce inseamna ca o noua retrogradare este posibila in perioada urmatoare.
 
"Mixul expansionist de politica monetara (care include dobanzi reale negative semnificative) ar putea consolida inflatia la niveluri ridicate, creste expunerea finantelor publice la deprecierea cursului de schimb si inflatie si eventual ar afecta increderea interna si realimenta presiunile la adresa rezervelor internationale", a informat Fitch intr-un comunicat de presa.
 
Fitch se asteapta ca inflatia in Turcia sa ajunga la 38% la finele lui 2022, si pe parcursul acestui an rata medie a inflatiei sa fie de 41%, aceasta fiind a doua cea mai ridicata inflatie inregistrata de toate statele carora Fitch le acorda un rating suveran.
 
Ca urmare a presiunilor venite de la presedintele Recep Tayyip Erdogan, in a doua parte a anului trecut Banca Centrala a Turciei a inceput sa reduca semnificativ dobanda de politica monetara, adica exact opusul a ceea ce recomanda economistii pentru a proteja monedele de presiunile globale ale preturilor. Cu prilejul a patru reuniuni de politica monetara care au fost organizate pana in luna decembrie a anului trecut, Banca Turciei a redus dobanda de baza cu un total de 500 de puncte de baza, astfel ca indicatorii de risc precum CDS (-costul de asigurare la restructurare/default - nr.) au urcat la maximul ultimilor ani.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: fitchturciajunkstatut investitii turciafitch turcia

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]