Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ferma de vipere: Detalii despre Vipera ammodytes (vipera cu corn)
Prin coloritul si forma ei, vipera se diferentiaza mult de ceilalti serpi din Romania. De aceea, este usor de recunoscut. Are o culoare de fond gri-maronie, cu o banda in zigzag, de culoare mai inchisa, pe toata lungimea sa. La maturitate are o lungime medie de 70-90 cm. Lungimea minima la adulti este de cca 54 cm si maxima de 110 cm. Femelele sunt, de regula, mai mari decat masculii, dar recordul de statura apartine ultimilor.
Vipera cu corn este usor de recunoscut datorita zigzagului ce se desfasoara de-a lungul intregului corp.Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Capul viperei este triunghiular si bine evidentiat si este acoperit de numerosi solzi mici. Varful botului este surmontat de o proeminenta carnoasa, de forma unui con, situat deasupra placii rostrale si acoperit de 5-20 (de obicei 7-18) mici scuame „apicale”. Frontalul si parietalul nu sunt, de regula, distincte din cauza faptului ca sunt substituite de placi neregulate, de dimensiuni mici.
Prezinta doua serii complete de placi (cateodata una, destul de rar trei) intre marginea inferioara a ochiului si supralabiale. Irisul poate fi cenusiu, cenusiu-verzui, roscat, brun-galbui, galbui etc. Capul prezinta, in regiunea nucala, o pata in forma de „V”, mai mult sau mai putin marcata si putin variabila, a carei baza este, in mod obisnuit, unita cu banda longitudinala medio-dorsala. Pe labialele inferioare, exista pete de culoare inchisa care poate fi continua sau divizata.
Faimosul ei venin este produs de doua glande mari, situate in spatele ochilor, practic doua glande salivare modificate. Acesta este injectat cu ajutorul unui aparat complex, format din doi colti foarte ascutiti si lungi (5-7 mm), care stau pliati intr-un fald al mucoasei bucale, dar ridicati in timpul producerii muscaturii la 90-130 de grade.
Corpul viperei cu corn are un aspect robust si indesat, iar coada este scurta. Scvamele de la jumatatea corpului sunt dispuse in 21 (exceptional 20 sau 23) serii. Placile ventrale, in numar de 132 pana la 169 (in general 133-163), nu prezinta diferente datorate sexului. Solzii subcaudali sunt in numar de ...
>>>Cititi continuarea acestui capitol si informatii necesare demararii unei afaceri in domeniul cresterii viperelor in cadrul ghidului "Ferma de vipere".
Articole conexe
Ferma de vipere - Detalii esentiale despre Vipera ursini (vipera de stepa)
de Zenobia BadescuFerma de vipere - Detalii despre Vipera berus (vipera comuna)
de Zenobia BadescuEtapele si necesitatile construirii unei ferme de vipere
de Zenobia BadescuFerma de vipere - Cum arata terariile viperelor?
de Zenobia BadescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit