Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerea viitorului: ferma hidroponica

de Alina Constantinescu 19 Sep. 2017 7482
4.42 din 12 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Antreprenorii din Romania care doresc sa sustina agricultura bio si vor sa o practice se pot orienta spre solutii inovatoare, una dintre acestea fiind ferma acvaponica, o afacere sustenabila in 2017.

Sistemele de cultura fara sol se mai numesc si sisteme de culturi hidroponice.

Agricultura hidroponica poate fi considerata o ramura mai moderna a agriculturii, deoarece presupune atat cultivarea legumelor, cat si cresterea pestilor (acvacultura).  Nutrientii produsi de pesti hranesc plantele pentru o crestere naturala si rapida, in timp ce legumele ajuta la curatarea apei.

Desi in Romania tehnologie de cultura este mai putin cunoscuta, aceasta are mare succes in Australia, Canada, Olanda si SUA.

In vederea adaptarii la tendintele agriculturii, vorbim despre o ideee care se poate  transforma in afacere de viitor. De asemenea, in agricultura hidroponica, daca se respeca necesitatile plantelor, acestea vor creste mult mai repede si se vor obtine astfel mai multe recolte pe an, lucru care este cel mai important pentru producatori.

In acest fel, se creeaza un sistem destul de bine pus la punct, cu mai multe avantaje: necesitate scazuta de apa, aceasta fiind reciclata aproape 95%, minimizarea productiei de deseuri, posibilitatea implementarii sistemului in orice mediu, deoarece nu tine cont de tipul de pamant (legumele cresc in apa). Sistemul nu necesita folosirea ingrasamintelor, a pesticidelor sau a altor chimicale, pentru ca pestii nu ar rezista sub influenta acestora. Asadar, productivitatea este mult mai mare in comparatie cu sistemele traditionale.

Un important avantaj fata de agricultura conventionala (in pamant) consta in faptul ca productia de legume este de opt ori mai mare, iar  acestea sunt mult mai gustoase.

Prin acest tip de agricultura se obtin productii tot timpul anului, profitul fermierilor fiind mult mai mare.

Doi soti din Focsani au reusit sa puna bazele unei astfel de afaceri de viitor, afacere care combina acvacultura cu agricultura. Afla aici povestea afacerii >>


Sursa: Publicatia Tematica nr 7, an II - Inovatie si Transfer de Cunostinte, RNDR


Tags: ferma acvaponicanagricultura hidroponicaculturi hidroponiceafacere de viitor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.42 din 5 - 12 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]