Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea prepelitelor. O afacere cu o rata a profitului de peste 700%

de Idei de afaceri 16 Iun. 2023 3873
Cresterea prepelitelor. O afacere cu o rata a profitului de peste 700%
3.07 din 14 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cresterea prepelitelor japoneze pentru oua si carne este o afacere cu un potential de exceptie, lucru datorat faptului ca oul de prepelita este un medicament extraordinar, care poate vindeca o serie de afectiuni.

Afla mai multe detalii despre aceasta idee de afacere si cum o poti demara cu ajutorul ghidului complet "Cresterea Prepelitelor Japoneze"...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
Este imposibil sa nu fi auzit deja de calitatile iesite din comun ale acestui aliment care inglobeaza o cantitate impresionanta de vitamine.
 

Cresterea la sol si in baterii

 
Mare parte dintre crescatorii au un sector de reproductie in baterii colective, din motive evidente legate de provenienta oualor, precum si o statie de incubatie. 
 
Alegerea intre solutia cresterii in baterii sau solutia cresterii la sol se face in functie de diversi parametri, cum ar fi: marimea spatiilor disponibile, costul materialelor etc.
 
- Cresterea la sol
 
Este efectuata pe straturi alcatuite din talaj, rumegus, paie, turba etc. Densitatea trebuie sa fie de ordinul a 60 indivizi per mp. Se utilizeaza in acest caz adapatori si hranitori amplasate pe sol, adaptate stadiului de crestere a animalelor. 
 
Dintre avantaje amintim: costul redus al investitiilor, simplitatea abordarii si supravegherii. Dintre inconveniente enumeram: risc sporit la imbolnaviri (contaminare de la stratul de asternut si alti vectori (rozatoare, pasari, oameni); probleme de ventilatie, climatizare (noxe, praf, umiditate relativa etc.); cost ridicat al suprafetelor construite necesare.
 
- Cresterea in baterii
 
Se face in baterii de ouat sau de crestere pentru carne cu mai multe niveluri, cu o densitate conform legislatiei in viogoare, legata de bunastarea pasarilor. Custile pot fi cu sistem de incalzire, atunci nevoile termice vor fi asigurate de instalatiile localului. 
 
Bateriile cu incalzire au costuri de livrare si de functionare ridicate, preferandu-se un sistem general de incalzire. 
 
Cu toate avantajele si dezavantajele amintite, cresterea in baterii este net superioara tehnico-economic fata de cresterea la sol, fiind adaptata de majoritatea crescatorilor de prepelite.
 

Hranirea prepelitelor

 
Pentru o crescatorie familiala, hranirea se face fara probleme: se vor folosi resurse gospodaresti si resturi de la bucatarie, hrana obisnuita pentru puii de gaina sau gainile adulte etc. Pentru o crescatorie intensiva, se va pune problema de a realiza retete echilibrate.
 

Particularitati ale hranirii prepelitelor 

 
Pentru o crescatorie familiala nu sunt probleme, deoarece pasarile mananca foarte putin. Pentru o crescatorie industriala, regimul alimentar trebuie sa fie cat mai echilibrat posibil, deoarece conditioneaza un inalt randament al productiei de oua si carne.
 
Este evident ca hrana trebuie sa fie corespunzatoare atunci cand se doreste sa se obtina un ou pe zi intr-un an intreg sau se intentioneaza livrarea pentru carne in 5–6 saptamani de la nastere. Exista firme specializate in productia de hrana specifica prepelitelor. 
 
Hrana destinata reproducatorilor si ouatoarelor este bogata in proteine, saruri minerale, vitamine, ca si cea destinata puilor, dar aceasta din urma trebuie sa fie mai usor digerabila. 
 
Hrana destinata cresterii pentru carne este mai bogata in substante vegetale, apetisante, si trebuie sa contina substante care sa amelioreze la maximum caracteristicile organoleptice ale carnii. Pentru pasarile destinate repopularii, hrana trebuie sa impiedice o ingreunare excesiva a corpului.
 
Hrana se poate oferi fie sub forma de fainuri uscate, fie in amestec cu apa. In primul caz, apa se furnizeaza separat, intr-o adapatoare. In cel de-al doilea caz, pasarile nu mai au nevoie sa bea separat. 
 
Japonezii prefera hranirea in sistem solubilizat si obtin rezultate excelente. Aceste rezultate nu au fost obtinute in Europa; aici au aparut probleme prin murdarirea pasarilor si a custilor, prin risipa de hrana si dificultatile suplimentare de igiena. Este deci preferabila oferirea hranei uscate si, separat, a apei in adapatori. 

Afla mai multe detalii despre aceasta idee de afacere si cum o poti demara cu ajutorul ghidului complet "Cresterea Prepelitelor Japoneze"...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
Cei care decid sa-si hraneasca pasarile cu o hrana gata preparata pentru prepelite, procurata de la fabrici de nutreturi combinate, nu mai au nevoie de precizari suplimentare.
 
Prepelita este extraordinar de eficienta din punct de vedere economic
 
- Ocupa un spatiu mic
 
- Consuma 25-30 g de furaj/zi (in valoare de 0,1 lei)
 
- Incepe ouatul la varsta de doar 6 saptamani saptamani
 
- Are o productivitate de invidiat (peste 300 de oua pe an)
 
- Se imbolnaveste greu. Nu trebuie vaccinata, nu are nevoie sa i se administreze antibiotice
 
O prepelita va aduce un profit de cca 60 de lei, de-a lungul duratei ei de viata, fara sa luam in considerare valorificarea carnii si a gunoiului produs. Secretul succesului consta in furajarea adecvata a prepelitelor! 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: prepelitaafacere agicolacresterea prepelitelor japoneze

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.07 din 5 - 14 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]