Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Afaceri agricole profitabile. Cresterea prepelitelor japoneze
08 Iul. 2022
2178

67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes
Oul de prepelita inglobeaza o cantitate impresionanta de vitamine si este recunoscut pentru efectele sale benefice in rezolvarea unor probleme grave de sanatate (afectiuni ale inimii, ale stomacului sau ale sistemului circulator). Si asta fara nici un fel de alte medicamente.
Oul de prepelita constituie, deci, o „marfa” foarte utila si apreciata de consumatori si, evident, asta inseamna ca el poate sta la baza unei afaceri spectaculoase.
De altfel, toti crescatorii de prepelite sustin ca viata li s-a schimbat in bine datorita acestei mici pasari: in primul rand, consumul zilnic de oua le-a imbunatatit sanatatea, a lor si familiilor lor, iar in al doilea rand, veniturile pe care le obtin din comercializarea oualor sau a carnii sunt mai mult decat multumitoare.
Piata este complet deschisa acestui tip de produse, fapt care constituie un argument cu greutate in favoarea demararii afacerii cu cresterea prepelitelor. Dar el nu este nici pe departe singurul: astfel, activitatea in sine este una foarte simpla si prezinta alte cateva avantaje importante, adevarate binecuvantari pentru orice potential intreprinzator. Va rugam, cititi in continuare.
Investitia initiala
Aceasta idee de afacere o puteti face realitate cu doar 300 de lei. Iata de ce aveti nevoie:
- Achizitionati 15 de prepelite ouatoare, pret total 180 de lei
- Achizitionati o cusca/baterie pentru 15 de prepelite, pret 80 de lei
- Achizitionati furaj pentru prepelite (o prepelita consuma doar 1 kg de furaj pe luna, adica cca 30 g pe zi!)
- Amplasati bateria cu prepelite intr-un spatiu linistit, uscat, calduros si fara curenti de aer, in suprafata de 1 metru patrat (atat ocupa bateria)
- Asigurati-va ca pasarile au furaj si apa (cantitatile sunt nesemnificative)
- Incepeti sa recoltati ouale
Asadar, cu o investitie totala de 250-300 de lei, ati devenit crescator de prepelite, obtineti deja o productie zilnica de oua si v-ati familiarizat cu procedurile – foarte simple, de altfel – pe care le presupune aceasta afacere.

Profitul afacerii cu prepelite japoneze
Fiecare prepelita produce de-a lungul perioadei ei de fertilitate (de cca 10 luni) in jur de 300 de oua, pe care le puteti vinde cu 0,3 bucata. Asadar, 90 de lei incasari din care, dupa ce scadeti toate cheltuielile cu incubarea, hrana, apa, energia electrica, ambalarea etc., va ramane un profit curat de cca 60 de lei.
Asadar, fiecare prepelita va aduce un profit net de 60 de lei anual. Si-acum ganditi-va ce inseamna sa aveti cateva mii de prepelite care, repetam, ocupa un spatiu (in baterii) de doar cativa metri patrati!
Avantajele afacerii
- Singura investitie pe care trebuie s-o faceti o reprezinta achizitionarea pasarilor si a bateriilor de crestere, pentru ca, in rest, obtinerea si amenajarea spatiului nu au cum sa ridice vreo problema.
Si nici macar nu e necesar sa achizitionati direct pasari vii: le puteti obtine chiar dvs. din oua fecundate pe care sa le incubati intr-un incubator obisnuit, care costa in jur de cateva sute de lei. Iar un ou fecundat il puteti achizitiona cu numai 0,6 lei.
Si nici macar nu e necesar sa achizitionati direct pasari vii: le puteti obtine chiar dvs. din oua fecundate pe care sa le incubati intr-un incubator obisnuit, care costa in jur de cateva sute de lei. Iar un ou fecundat il puteti achizitiona cu numai 0,6 lei.
- Nu aveti nevoie de un spatiu pretentios. Ati scapat astfel dintr-un foc de o serie de cheltuieli majore, deoarece o crescatorie de 500 de prepelite poate fi amenajata intr-un spatiu de numai cativa metri patrati, ce poate fi amplasat oriunde: intr-un grajd, intr-o boxa existenta in casa, pe un coridor, pe o veranda, intr-un balcon sau chiar intr-un pod.
Singurele conditii pe care trebuie sa le indeplineasca acel amplasament sunt legate de existenta unei temperaturi relativ constante si de lipsa zgomotelor, a curentilor si a... pisicilor. Puteti opta fie pentru varianta cresterii prepelitelor pe asternut de paie si pamant, fie pentru varianta cresterii lor in baterii, in ambele cazuri suprafata necesara fiind absolut modesta (maximum 20 mp).
- La varsta de numai 40 de zile, prepelita incepe sa oua, productivitatea ei medie fiind de cca 25 de oua pe luna, ceea ce, in cazul unei crescatorii cu 500 de capete, inseamna o productie lunara de peste 12.000 de oua.
Vandute cu 0,3 lei bucata, aceste 12.000 de oua va permit obtinerea unor venituri lunare de cca 3.600 de lei. Si asta fara sa luam in calcul valorificarea carnii sau chiar a gunoiului produs de prepelite (acest gunoi este excelent ca ingrasamant si poate fi recoltat gata uscat si apoi ambalat in pungi, pentru a fi oferit florariilor, de exemplu).
Veniturile cresc direct proportional cu numarul de pasari al micro-fermei dvs. O crescatorie de mii de capete (nu va speriati, e vorba de doar cateva baterii, care incap intr-o simpla camera) furnizeaza venituri de mii de euro pe luna! Se poate vorbi deci despre o afacere in toata regula, cu avantajul ca volumul de munca nu se modifica simtitor fata de situatia in care cresteti 500 de prepelite.

Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.Articole conexe
Afaceri profitabile de pana la 8.000 euro. Metode de recoltare in agricultura
de Idei de afaceri
06 Dec 2022
Pentru ca afacerea cu lavanda sa fie una profitabila, cultivatorul trebuie sa se decida de la inceput care este modalitatea de valorificare a...
Afaceri profitabile in orice sezon
de Idei de afaceri
10 Nov 2022
O idee de afaceri profitabila in orice sezon este comercializarea de flori in ghiveci. Aceasta idee genereaza profit in orice sezon datorita serelor...
Afaceri agricole de succes. Cultura de sofran
de Idei de afaceri
08 Aug 2023
Sofranul este o investitie pe termen lung. Investesti o avere intr-un condiment, insa poti sa stai linistit: sofranul rezista peste 2 ani in...
Afaceri profitabile la tara
de Camelia Diaconu
04 Mar 2021
Am mai spus-o de multe ori faptul ca mediul rural este o oportunitate excelenta pentru dezvoltarea unei afaceri de succes. De data asta, iti...
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Propria ta afacere ONLINE - sfaturi si trucuri utile
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special


Citeste Raportul Special GRATUIT

Propria ta afacere ONLINE - sfaturi si trucuri utile
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special
Idei de AFACERI 2023
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici: LAVANDA! Profit de peste 8.000 de euro/ha!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit