Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea naturala a fazanilor. O pasare din ce in ce mai cautata

de Dragos Craciun 30 Dec. 2015 6468
3.57 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fazanul este o pasare cautata pentru carnea deosebit de gustoasa si sanatoasa. Nu mai departe decat in acest Craciun, carnea de fazan a avut un salt de cerere pe piata.

Sunt cautati micii fermieri care ofera fazani crescuti in conditii naturale. De asemenea, pasarile sunt crescute in semi-libertate si pleaca vii in Italia, unde intra direct in bataia pustii. Acolo, o portie de fazan costa peste 100 de euro, noteaza http://stirileprotv.ro

Cresterea naturala se practica de obicei in cutii de crestere de genul celor descrise anterior, amplasate pe un teren cu o suprafata mare, cultivat cu plante care atrag insectele (preferabil lucerna).

Locul ales poate fi in padure, in poieni, in imediata apropiere a padurii sau chiar in camp, daca exista cativa arbori mari din loc in loc.

Cu o saptamana inainte de transportul puilor in camp se vor cosi fasii paralele, late de 3-4 m si situate la 25-30 m una de alta, si, odata cu cosirea lucernei, se aduc si se instaleaza cutii de crestere in randuri paralele, pe un strat de nisip uscat.

Pardoseala cutiilor trebuie sa fie din plasa de sarma cu ochiuri marunte, dar in regiunile mai ploioase este recomandabil sa se puna si o foaie de carton asfaltat.

Acest amplasament pe lucerna cosita este important pentru ca puii, atunci cand ies din cutii, sa gaseasca frunze crude si insecte, dar sa se si poata ascunde in lucerna.

Clostile si puii se transporta pe timp frumos, in cosuri separate. In primele zile puii sunt inchisi in cutia de crestere, daca aceasta este corespunzatoare ca marime, sau intr-o ingradire de cativa metri patrati.

De la varsta de o saptamana puii sunt lasati sa se indeparteze in cautarea hranei, fiind chemati la tainuri de catre ingrijitor (recomandabil sa fie acelasi) prin fluieratul aceleiasi melodii tot timpul cat administreaza nutreturile in dreptul unei custi de crestere (cand parcurge distanta dintre doua cutii de crestere nu trebuie sa fluiere, pentru a nu strange prea multi pui in jur).

Seara, la culcare, ingrijitorul trebuie sa inchida cutiile de crestere, avand grija ca toti puii sa fie inauntru si cat mai egal repartizati la closti.

Cand se constata ca insectele de pe campul de crestere s-au imputinat, cutiile cu pui se muta in alte locuri. Mai tarziu, pe masura ce puii incep sa devina mai independenti si se obisnuiesc sa doarma pe crengile copacilor, se reduce numarul clostilor, dar cutiile raman pe loc si hrana se pune in continuare in fata lor.

Dupa ce se indeparteaza toate clostile, hrana se pune din ce in ce mai departe de custi, pe cararile spre padure si spre adaposturile de hrana, fara ca puii sa mai fie chemati si fara ca ingrijitorul sa mai fie vazut. Cand puii ajung sa cunoasca locurile de hrana din padure, cutiile de crestere se ridica.


Mai multe despre cresterea fazanilor si demarararea unei ferme de fazani


Tags: fazanifazaneriecarne de fazancresterea fazanilorferma de fazani

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.57 din 5 - 7 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara: cum se infiinteaza o crescatorie de fazani

de Alina Constantinescu
13 Feb 2018
Apreciati in mod deosebit pentru savoarea carnii si frumusetea penajului, cresterea fazanilor reprezinta o afacere cu reale oportunitati pentru...

Ferma de fazani. Ce trebuie sa stiti despre ouale de fazan

de Andreescu Sorin
20 Mai 2016
In primul rand, ferma de fazani e o afacere care poat fi demarata cu mai putin de 500 de euro! Iata cateva aspecte legate de cresterea fazanilor si...

Ce presupune cresterea fazanilor pentru valorificare

de Octavian Mandache
21 Mai 2015
Fazanii pot fi crescuti fie in libertate, fie in voliere (custi). Prima varianta presupune sa lasati cateva perechi in libertate pentru a ornamenta o...

Ferma de fazani. Alimentatia fazanilor

de Mirela Rosu
14 Apr 2015
Fazanii, ca si gainile, sunt pasari omnivore. Ei ingurgiteaza cu egala placere insecte, rame, viermisori, dar si substante vegetale: ierburi,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]