Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ferma de rame. Obtine un profit de pana la 100.000 lei pe an cu ajutorul ramelor!
Iti amintesti de ramele mari si lucioase pe care le vedeai iesind dupa ploaie in gradina bunicilor? Ei bine, astazi este posibil sa pui pe picioare o afacere serioasa cu ajutorul banalelor rame. Fermele de rame au devenit o afacere celebra in tari ca Statele Unite, Japonia sau China datorita costurilor reduse, avantajelor multiple pe care le genereaza pentru mediu si cererii ridicate pentru produsele obtinute.
In Romania, aceasta afacere se practica la scara redusa, existand doar doi-trei mici importatori si crescatori de rame. Afacerea se anunta promitatoare pentru persoanele care dispun de o suprafata de teren si pentru cei care prefera sa petreaca timp in aer liber.Cresterea prepelitelor japoneze
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Ferma de rame iti poate oferi cateva beneficii si oportunitati nebanuite
1. Recicleaza deseurile din gospodarie si obtine produse bio.
Ferma de rame rezolva problema deseurilor din gospodarie fara sa genereze efecte negative asupra mediului. Mai mult, ofera o materie prima esentiala, ingrasamantul natural, pentru producatorii de legume si de fructe bio la preturi mai mici si cu sporuri deproductivitate mai mari decat cele obtinute prin utilizarea ingrasamintelor traditionale. Si cum produsele bio sunt din ce in ce mai cerute la noi si in strainatate, folosirea ingrasamantului natural reprezinta o conditie esentiala pentru aceste afaceri. Astfel, prin construirea unei ferme de rame, anticipezi cresterea cererii pentru ingrasamantul natural care se va manifesta in urmatorii ani.
2. Cultivatorii de produse bio vor manifesta un interes deosebit pentru produsele tale!
Vino in intampinarea nevoii fermierilor de a recicla deseurile animaliere. Ramele rezolva una dintre cele mai mari probleme ale fermierilor: deseurile animale. Taratoarele au capacitatea extraordinara de a transforma deseurile de la animale in biohumus. Acesta poate fi utilizat cu succes de agricultori in stimularea culturilor de plante furajere.
Cu ferma ta ii ajuti astfel pe fermieri sa scape de deseurile animale si sa obtina mai usor furajele necesare pentru hranirea animalelor. Prin parteneriate cu crescatorii de animale poti dezvolta o afacere durabila.
3. Intri pe o piata in care concurenta este aproape inexistenta.
Concurenta pe piata produselor obtinute dintr-o ferma de rame este foarte scazuta. In Romania, aceasta afacere se practica la scara redusa, existand doar doi-trei mici importatori si crescatori de rame. Valorifica cererea mare pentru produsele obtinute dintr-o ferma de rame. Prin afacerea cu rame te adresezi unor segmente variate de clienti, de la pescuitori si crescatori de peste la agricultori. Cererea mare pentru produsele obtinute reprezinta unul dintre cele mai importante ingrediente pentru succesul afacerii. Practic, nu vei intampina niciodata probleme cu vanzarea produselor.
4. Investitii minime pentru promovarea produselor.
Datorita caracterului sau inovativ, promovarea afacerii se va realiza prin recomandari. Odata ce ai construit o baza de clienti fideli nu va mai fi nevoie sa investesti in promovare. Clientii tai vor avea grija de acest lucru.
Desi fermele de rame reprezinta o afacere cu traditie in alte tari, in Romania abia prinde contur. Ca initiatori ai afacerii cu rame, experienta acumulata in acest domeniu va reprezenta un capital important in viitor.
Ferma de rame in judetul Suceava
De profesie chimist, Petru Diaconita este unul dintre putinii romani care a investit intr-o ferma de rame. Ferma sa este situata in comuna
Baia, judetul Suceava. Pasionat de pescuit, barbatul s-a hotarat sa obtina singur ramele necesare pentru hobby-ul sau.
Initial a construit o mica crescatorie de rame in gradina bunicilor, dar a observat ca poate obtine bani din vinderea ramelor. in timp, a
extins mica crescatorie la o ferma de rame de 3.000 mp.
Pentru a proteja ramele de dusmanii naturali, a inconjurat ferma cu un gard din plasa si a acoperit rasadnitele. A pierdut aproximativ 7.000 lei din cauza cartitelor care intr-o noapte pot manca toate ramele dintr-o rasadnita. Acum monitorizeaza cu atentie gaurile care apar in compost. Toarna apa si astfel alunga cartitele.
La un metru cub de compost, obtine 10.000 de rame. Ambaleaza ramele manual in pungi si in caserole de plastic. intreprinzatorul vinde o punga cu 50 de rame cu 2 lei si o caserola cu 100 de rame cu 4 lei, fara TVA, la magazinele cu produse pentru pescuit din tara.
A primit oferte si din strainatate, insa nu le poate onora din cauza distantei. Vinde biohumusul obtinut producatorilor de capsuni si florariilor din zona. Ca materie prima pentru ferma sa, Petru Diaconita foloseste balegar achizitionat de la oamenii din sat cu aproximativ 7.000 lei pe an. Utilizeaza si resturi vegetale pentru completarea hranei ramelor. Creste ramele in rasadnite pe care le uda periodic pentru a asigura umiditatea necesara.
Pentru hranirea ramelor utilizeaza numai balegar fermentat.
Petru Diaconita sustine ca a dobandit un secret al afacerii cu rame care se refera la dozarea cu atentie a umiditatii, rascolirea stratului vegetal si prezenta obligatorie in sol a unei bacterii, in lipsa careia rama pleaca.
Pentru amenajarea fermei de rame, Petru Diaconita a investit 100.000 lei. Obtine un profit anual de 30.000 de lei prin vinderea biohumusului si a ramelor. A reinvestit tot profitul obtinut in ferma sa. Nu are angajati, insa primeste ajutor din partea familei.
In ceea ce priveste concurenta, aceasta este foarte scazuta. Practic, concureaza doar cu micii culegatori de rame care aduna taratoarele de pe dealuri si din paduri.
Petru Diaconița a reusit sa-si inregistreze afacerea la Registrul Comertului din Suceava la capitolul „Ferme mixte si alte animale”. A obtinut certificatul de producator si buletin de analiza pentru activitatea sa. in acest fel, cresterea ramelor a fost introdusa in categoria activitatilor mixte din fermele vegetale si animale.
Pentru viitor isi propune realizarea unei ferme de rame de mari dimensiuni, cu hale industriale si clocitoare din plastic, asa cum a avut ocazia sa vada in Olanda si in Ungaria. intreprinzatorii din aceste tari au amenajat cladiri pentru iernat si eclozat si au mecanizat unele activitati, cum ar fi realizarea substratului si culegerea ramelor. Unii afaceristi ajung la profituri de peste 1 milion de euro anual prin
vinderea produselor pe piata interna, dar si pe pietele externe.
Petru Diaconita isi propune sa extinda afacerea printr-un proiect in valoare de 100.000 de euro finantat prin Programul National pentru Dezvoltare Rurala. Isi doreste sa infiinteze o ferma de rame in judetul Iasi, pe o suprafata de 5.000 de mp, dupa modelul celor vazute in Ungaria si in Olanda. Vrea sa construiasca cladiri cu termosistem pentru a asigura o productie constanta pe toata durata anului.
Teo Manole
Cat poti castiga dintr-o ferma de rame pe loje?
Noutati si recomandari in agricultura
Plata subventiilor. Ce sume primesc fermierii
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura continua platile regulate pentru fermierii care au depus cererile unice de plata in acest an....citeste mai mult>>
APIA: Fermele mici vor intra pe lista de plata
Fermele mici vor intra pe lista de plata a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura cu subventia de 98,80 de euro/hectar, care se achita la transa a doua de autorizari incepand cu 2 decembrie....citeste mai mult>>
Programul Rabla pentru tractoare ridica probleme
Programul "Rabla pentru tractoare" ridica probleme beneficiarilor. Procedura de inscriere ramane una destul de neclara, cel putin pana in momentul de fata, mai ales ca Administratia Fondului pentru Mediu nu a iesit in fata cu o ex...citeste mai mult>>
Articole conexe
Grupuri de muls si mansoane recomandate pentru orice ferma
de Idei de afaceriCum sa iti dezvolti afacerea pentru prelucrarea laptelui
de Idei de afaceriCum poti lansa o afacere de succes cu produse lactate artizanale
de Idei de afaceriOportunitate de afacere pentru antreprenorii din domeniul agricol: Instalatiile de muls
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit