Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Livada de nuci: afacere sigura si de viitor, finantata prin fonduri europene

de Marinache Paula 09 Ian. 2017 19786
4 din 190 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Livada de nuci este o idee interesanta pentru anul 2017, mai ales ca cei care doresc sa inceapa o astfel de afacere au la dispozitie fonduri europene, alocate prin submasura 4.1a - Investitii in exploatatii pomicole din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020.

O cultura agricola care iti poate aduce profituri fabuloase este plantatia de nuci. Productia de nuci se poate valorifica atat pe piata interna, cat si la export, in diverse moduri: in coaja, sub forma de miez de nuca, ulei.  

Investitia intr-o livada cu nuci este o afacere sigura si de viitor. Acest tip de afacere poate fi o investitie a parintilor pentru copiii si nepotii lor.

In prezent, pe piata europeana exista un deficit mare de miez de nuca, acesta fiind si motivul pentru care aceasta afacere iti poate asigura un profit garantat. Mai mult, se stie ca lemnul de nuc este ravnit de producatorii de mobila pentru calitatile sale, un metru cub costand 1.500 de euro.

Inginerii agronomi atrag atentia ca este foarte important de unde procurati puietii. Daca vanzatorul nu poate explica mecanismul prin care a fost altoit nucul, este mai bine sa renuntati la achizitie. Pretul unui puiet de nuc forestier este de 5 euro si este negociabil.

Plantatia este usor de infiintat si nu are nevoie de ingrijiri speciale

Nucul prefera terenurile bine aerate, cu un pH situat intre 6 si 7,5, cele mai potrivite fiind solurile din zona colinara. Terenurile montane, pamanturile inundabile, precum si cele mlastinoase sau aflate in zone degradate nu sunt propice dezvoltarii pomilor.

Nucul se va planta toamna, deoacere in acest anotimp isi poate dezvolta mai bine radacinile, noteaza ziarulceahlaul.ro. Schema de plantare influenteaza in mod direct si durata de viata a livezii si productivitatea, asadar se prefera schemele de plantare hiperintensive, cu o densitate de 1.250 de nuci /hectar, ce scot o productie anuala de 15 tone de nuca in coaja/hectar.

Investitia variaza de la cateva sute de euro la 10.000 de euro, bani in care sunt incluse sistemele de irigatii, fertilizarea solului, si sa nu uitam ca pentru infiintarea unei livezi de nuci puteti accesa fonduri europene.

Fermierii care vor sa-si infiinteze o livada de nuc mai trebuie sa stie ca saptamanal, fiecare pom trebuie udat cu aproximativ 20 de litri de apa.

Pentru a scapa de boli se fac doua tratamente pe baza de cupru. Cu privire la daunatori, impotriva paianjenului rosu si viermelui nucilor se foloseste un acaricid si un insecticid.



Tags: livada de nuciafaceri agricolefonduri europeneafacere cu nuci

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 190 voturi.

Articole conexe

Afaceri agricole de succes. Cultura de sofran

de Idei de afaceri
17 Nov 2023
Sofranul este o investitie pe termen lung. Investesti o avere intr-un condiment, insa poti sa stai linistit: sofranul rezista peste 2 ani in...

Afaceri agricole profitabile. Cresterea prepelitelor japoneze

de Idei de afaceri
08 Iul 2022
Oul de prepelita inglobeaza o cantitate impresionanta de vitamine si este recunoscut pentru efectele sale benefice in rezolvarea unor probleme grave...

5 idei de afaceri agricole potrivite in Romania

de Ideideafaceri.ro
01 Apr 2020
Daca nu te-ai decis inca ce sa faci cu acea bucatica de teren pe care o ai disponibila sau pe care ai pus ochii pentru achizitie, noi iti propunem 5...

7 Idei de afaceri non-agricole la tara incepute cu fonduri europene

de Camelia Diaconu
22 Ian 2019
Mediul rural poate fi locul ideal de inceput o afacere. Sunt o serie de afaceri non-agricole pe care le poti incepe la tara si datorita ajutorului pe...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]