Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Hotel Everland ? inspiratie pentru proiecte curajoase

de Julian Manescu 14 Oct. 2013 6114
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Hotelul Everland a fost unul dintre cele mai inedite proiecte din lumea hoteliera - singurul hotel mobil din lume cu o singura camera, suspendat in cele mai bizare locuri. Dupa 159 de nopti in Yverdon, 320 de nopti in Leipzig si 557 de nopti in Paris, proiectul a ajuns la final de drum. Cu toate acestea, sper sa te inspire si sa-ti ofere curajul de care ai nevoie pentru a-ti expune si cele mai indraznete idei.

Arhitectura, detaliile jucause si dimensiunea generoasa a incaperii sunt cuvintele cheie care au asigurat succesul acestui proiect. Cu o singura camera, Hotelul Everland a putut gazdui clientii pentru o noapte.

Constructia semana mai mult cu o capsula, cantarea 10 tone si ocupa o suprafata de 35 de metri patrati. Avea o baie, un pat imens, un mini bar complet aprovizionat si inclus in pret, un lounge, o colectie retro de discuri de vinilin si micul dejun livrat la usa.

Cum a inceput
Creat de doi arhitecti elvetieni – Sabina Lang si Daniel Baumann, Hotel Everland a fost creat initial pentru expozitia din Anglia. Instalat in apropiere de oraselul elvetian Yverdon-les-Bains timp de patru luni, Everland a fost transportat apoi spre Burgdorf pe acoperisul studioului celor doi creatori.

Din 2006 pana in 2007 s-a aflat pe acoperisul Muzeului de Arta Contemporana din Leipzig din Germania. Vizitatorii muzeului au avut oportunitatea de a arunca o privire in interiorul hotelului pentru a-l admira. Din 2007 si pana in 2009, Everland a poposit ca destinatie finala in Paris. Instalat pe acoperisul Palais de Tokyo, a avut o vedere spectaculoasa spre Turnul Eiffel. De atunci, insa, a revenit in Elvetia si nu a mai plecat in nicio expeditie.

Pentru o noapte la hotel, doua persoane plateau in timpul saptamanii 330 euro si 444 euro in weekend.

Viziunea creatorilor
Sabina Lang si Daniel Baumann sunt cunoscuti pentru faptul ca imbina intr-un mod elegant arta si designul si desfiinteaza orice bariera intre cele doua. Hotel Everland a fost gandit pana la ultimele detalii, toate avand influente ale anilor 1970.

Elementele produc o anume “fictiune artistica”, asa cum se mentioneaza in cartea despre acest proiect “Hotel Everland” scrisa de Christoph Merian Verlang in 2008.

Daca ai vreo idee mai nastrusnica si ti se pare ca nimeni nu te incurajeaza, iti recomand sa descoperi astfel de proiecte din lumea intreaga si sa te inspire suficient de mult incat sa iti pui in practica dorintele.



Tags: hotel everlandcameraideiproiectebaiepatmini barloungemic dejunparistokyo

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Patronul Zara si-a crescut profitul in primul semestru

de Bianca Tila
13 Sep 2023
Inditex, proprietarul magazinelor Zara, a raportat o crestere de 40% a profitului in primul semestru al acestui an. Pe fondul majorarii...

Tendinte pentru spatiile de lucru: medii de lucru sigure si atractive pentru angajati

de Idei de afaceri
22 Sep 2021
Contextul pe care il traversam a accelerat schimbarile pe care mediul business le intrevedea anterior in privinta modului in care se desfasoara orele...

Fujitsu renunta la 50% din spatiile de birouri inchiriate

de Florin Amariei
07 Iul 2020
Compania Fujitsu anunta ca renunta la 50% din spatiile de birouri inchiriate la nivel global. Avand in vedere modul in care relatiile de munca si...

Afaceristii forestieri au luat act de "isteria din spatiul public" privind exportul de lemn. "Romania este importator de lemn brut"

de Florin Amariei
13 Apr 2020
Mai multi afaceristi implicati in sectorul forestier spun ca au luat act de "isteria din spatiul public" si arata ca de vina sunt autoritatile pentru...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]