Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Unde si cum sa vinzi avantajos obiectele handmade?

de Cristina Cauea 16 Aug. 2017 19597
4.09 din 61 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Site sau blog? Prima intrebare pe care si-o pune orice viitor antreprenor de handmade este: un blog e mai potrivit pentru a expune produsele handmade sau mai bine un site? Aici parerile sunt impartite.

In mod evident un site este locul cel mai potrivit pentru a vinde orice tip de produse. Pe site poate intra oricine, de la orice calculator, fara niciun fel de restrictii. Site-ul are o denumire mai usor de retinut decat blogul si, in plus, pe site poate fi incarcat un volum mai mare de informatii decat cele de pe un blog.

Crearea unui site poate costa intre 100 si 300 de euro. La aceasta suma se mai adauga hostingul, care se poate situa intre 10 si 30 euro. Nu este o suma de neglijat, insa profitul de pe urma unui site bine realizat este considerabil mai mare. Suma investita poate fi amortizata intr-o singura luna daca handmader-ul are o clientela deja fidelizata si o promovare intensiva a site-ului.

Pe cealalta parte insa, blogul se preteaza mai bine pe ceea ce reprezinta handmade-ul: o afacere pornita dintr-o pasiune pentru lucrul confectionat de mana. Fiecare produs are o poveste, iar aceasta este una din principalele calitati ale unui obiect handmade. Latura emotionala a crearii lui conteaza mai mult decat pretul practicat de artizan sau materialele folosite la confectionarea lui.

Blogul permite prezentarea fiecarei povesti, alaturi de prezentarea caracteristicilor tehnice ale produsului:
dimensiuni, materiale folosite, pret, modul de intretinere. in plus, crearea unui blog nu costa nimic, acesta fiind si motivul pentru care cele mai multe dintre produsele handmade sunt prezentate pe bloguri si pe mai putine site-uri.

Conturi pe comunitati handmade, precum Breslo.com, Etsy.com sau pe site-uri de licitatii. Aici poti avea propriul magazin virtual si poti avea siguranta ca cei care acceseaza aceste adrese sunt clienti care apreciaza obiectele lucrate manual. Pe aceste site-uri insa trebuie sa iti asiguri vizibilitatea.

Trebuie sa te asiguri ca vizitatorii vor vedea produsele tale si pentru asta trebuie sa adaugi zilnic produse noi.

Vanzarea in magazine specializate in artizanat
Vanzarea produselor handmade in magazine cu acest profil constituie o piata de desfacere care merita sa fie luata in seama. Primul pas care trebuie facut este sa iei legatura cu diverse astfel de magazine si sa le propui contacte de colaborare. Tu trebuie sa faci o estimare de pret tinand cont Pe langa faptul ca ma ajuta sa ma relaxez si sa-mi incep ziua intr-un mod placut, imi fabric accesoriile potrivite cu hainele pe care le port in acea zi pe loc”.

Pe de alta parte, in vanzarea de produse handmade un rol important il are persoana care se ocupa de actualizarea site-ului sau de expunerea obiectelor lucrate pe blog. Este vorba de cel care se va ocupa exclusiv de vanzari si de livrarea produselor. Modul de prezentare si descrierea va apartine „creativului”, pentru ca acesta va sti sa-si puna in valoare munca.

Targurile de handmade, de sarbatori sau pentru diverse ocazii speciale (Ziua Femeii, Valentine’s Day sau 1 martie)
Targurile reprezinta unul dintre cele mai la indemana tehnici de marketing pentru vanzarea obiectelor de artizanat. Pe langa faptul ca publicul acestora este unul de specialitate, interesat in astfel de produse, targurile reprezinta o foarte buna ocazie pentru a face schimb de experienta.

La aceste evenimente pot veni si organizatori de alte targuri sau proprietari de magazine de specialitate. Modul de prezentare a produselor este extrem de important. Daca vorbim despre cercei sau margele, pentru o mai buna evidentiere a lor, acestea pot fi puse pe manechine care contrasteaza, daca vorbim despre genti ele trebuie puse in locuri vizibile sau tot in combinatie cu tinute care sa le
scoata in evidenta.

La fel de important este felul in care se prezinta cei care le vand. Un zambet si o tinuta adecvata iti vor spori numarul de vizitatori ai standului. Totodata, vanzatorul sau cel care prezinta produsele poate sa poarte accesoriile care se potrivesc cu vestimentatia lui. Clientii vor aprecia obiectele purtate si vor solicita mai multe informatii.

Interactiunea cu clientii este unul din elementele-cheie pentru a avea un stand vizitat. insa daca treci in extrema cealalta si ajungi sa practici o promovare agresiva si sa abordezi fiecare client care trece prin fata standului tau nu este cu siguranta o metoda de a-ti vinde produsele. Pentru a inveseli spatiul care ti-a fost acordat la targ poti folosi diverse mesaje vesele care sa faca orice trecator sa zambeasca. Pe langa zambetul fiecarui client, obtii astfel o mai buna vizibilitate.

Citeste si articolul:

INTERVIU Matangi Handmade: De la bijuterii unicat la tricouri pictate manual



Tags: afacereafaceriafaceri handmadevanzare obiecte handmade

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.09 din 5 - 61 voturi.

Articole conexe

Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes

de Bianca Tila
20 Feb 2024
Spiritul antreprenorial a inceput sa prinda la romani, avand in vedere ca tot mai multi tineri viseaza la o afacere. De cele mai multe ori, produsele...

Instructiuni simple pentru protectie 100%. Transforma-ti afacerea intr-o fortareata imposibil de cucerit

de Idei de afaceri
25 Apr 2023
Prima regula pentru o protectie informatica eficienta este sa iti instalezi un antivirus performant, pe care sa il actualizezi periodic. O alta...

Industria de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri

de Bianca Tila
25 Oct 2022
Industria dezvoltatoare de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri din ultimii cinci ani. Comparativ cu 2020, acum s-a inregistrat o...

Momentul potrivit? Eurostat anunta ca in Romania si Bulgaria afacerile online inca nu-si ating potentialul

de Florin Amariei
18 Sep 2020
S-ar putea sa fie momentul potrivit pentru afacerea ta! Eurostat anunta printr-o noua statistica ca in Romania si Bulgaria afacerile online inca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]