Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum iti deschizi o mica afacere ca nutritionist?

de Ilinca Dobrescu 10 Oct. 2012 6519
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile mici ar putea sa reprezinta solutia catre profit pentru din ce in ce mai multi romani presati de o criza economica ce se prelungeste in mod obsedant. Si adevarul este ca multi romani au renuntat la visul de a-si mai asigura un trai decent doar cu ajutorul unui loc de munca, unul oricum prea instabil.

Asa ca ne orientam catre acele afaceri mici pe care am putea sa le demaram si care ar putea sa ne aduca independenta financiara.

Pentru cei pasionati de diete alimentare si de urmarea unui stil de alimentatie cat mai sanatos, iata cateva detalii de ajutor pentru demararea unei afaceri ca nutritionist:

1. Proiectam un mic plan de afaceri. Acesta ar trebui sa contina detalii precum:

- ce servicii vom oferi;
- cine sunt clientii ideali pe care mizam;
- ce competitori majori exista in industrie si ...
- care sunt strategiile de promovare care ne vor ajuta sa ii devansam si sa ne asiguram o baza solida de clienti;
- care este acreditarea de care ne vom folosi pentru a ne practica meseria de nutritionist. Nu uitati faptul ca un nutritionist ramane persoana care isi poate pune amprenta pe intreaga noastra viata si sanatate, prin maniera in care reuseste sa ne induca un stil de alimentatie mai potrivit sau mai putin potrivit. Asa ca investiti timp, energie, bani si motivatie pentru a urma cursuri acreditate care sa va confere acest statut important.
- care este capitalul de care aveti nevoie pentru a demara aceasta afacere. Chiar daca pare o afacere simpla, nu ii subestimati puterea de absorbtie de capital. Asa ca nu excludeti ideea de a-i aloca un capital banesc solid si un cont de cheltuieli neprevazute care sa va ajute sa sustineti acest business de la stadiul de concept si pana la stadiul de profitabilitate.


2. Punem in aplicare toate detaliile existente in cadrul planului de afaceri. Ne asiguram ca detinem specializarea necesara, capitalul de care avem nevoie, strategiile de marketing care ne vor ajuta sa ne consolidam o baza de clienti cat mai serioasa.

3. Un pas important de efectuat este cel de a ne forma un portofoliu care sa ne sprijine in cooptarea de clienti. Nu facati rabat de calitatea si consistenta acestui dosar si investiti timp si energie in a va oferi serviciile pro-bono catre cat mai multi prieteni, rude, vecini si cunostinte. Pe baza marturiilor acestora puteti sa va intregiti portofoliul si prin intermediul recomandarilor acestora, puteti sa castigati clienti importanti.

Mult succes si afaceri profitabile!


sursa foto: www.sxc.hu



Tags: afaceriafacerenutritonistafaceri ca nutritionistafacere nutritionist

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul creste

de Bianca Tila
07 Nov 2024
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a inregistrat cresteri, in primele noua...

INS: Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a inregistrat scaderi

de Bianca Tila
24 Oct 2024
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a inregistrat scaderi, in perioada 1 ianuarie - 31...

S-a finalizat clasamentul companiilor romanesti. Cifra de afaceri este de 270,56 miliarde de euro

de Bianca Tila
08 Oct 2024
Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a finalizat clasamentul companiilor romanesti. In competitia pentru primele 10 pozitii au intrat...

INS: Cifra de afaceri din comert a inregistrat scaderi in 2024

de Bianca Tila
26 Sep 2024
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a afisat scaderi, in perioada 1 ianuarie - 31 iulie...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]