Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 plante ale viitorului - 5 noi afaceri senzationale cu fonduri europene!

de Zenobia Badescu 11 Iun. 2012 18460
4.5 din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

1. Camelina Camelina este o planta energetica uimitoare, utilizata ca materie prima pentru obtinerea de biokerosen. Primele culturi romanesti au aparut in urma cu cativa ani, interesul pentru aceasta planta crescand in fiecare an. Principalele avantaje ale culturii de camelina sunt: - productia la hectar se ridica la circa doua tone, din care se pot obtine intre 650 si 680 de kilograme de biokerosen; - se poate cultiva pe terenuri degradabile, perioada de vegetatie fiind redusa; - utilizarea combustibilului obtinut din camelina permite o reducere semnificativa a emisiilor de CO2 cu peste 50%.

2. Salcia Energetica

O planta despre care se spune ca ar putea scoate din criza si agricultura si productia de energie, salcia energetica este o sursa alternativa de energie asemanatoare combustibililor fosili de genul carbuni, pacura, petrol etc. Cu avantajul lipsei emisiilor poluante eliberate in atmosfera.
Salcia energetica are un ritm de crestere foarte accelerat (chiar si 3 cm/zi - vara), putere energetica foarte mare (4.900 kcal/kg), are costuri de productie foarte mici.
Productia medie la hectar este de 30-40 tone, putand ajunge pana la 60 de tone in conditii de irigare intensiva.
 
3. Amaranth

Amaranth-ul este o cereala pretioasa si cosmopolita care se foloseste in alimentatie, farmacie si cosmetica. Poarta denumirea de planta viitorului din mai multe motive: creste rapid, recoltarea este usoara si produce o recolta bogata.

Amaranth-ul este unul dintre cele mai nutritive alimente cunoscute avand o valoare proteica mai mare decat orezul, faina integrala de grau, ovazul sau secara. Bogat in lizina (proteina de inalta calitate), fibre, vitamina A, E, B, D, aminoacizi esentiali si minerale ca fier, magneziu, zinc, fosfor, cupru si mai ales mangan, dar si mai mult calciu decat alte cereale. Gustul sau este asemanator celui de nuca, cu o aroma usor picanta.
 
4. Anghinare

Supranumita si cultura bioenergetica a viitorului, despre anghinare, unele studii arata ca nu are pereche. Adica, nicio alta planta cultivata in Romania nu poate produce, pe unitate de suprafata, atata bioenergie ca anghinarea. Anghinarea destinata acestei culturi nu este planta medicinala pe care o cunoastem cu totii, ci una obtinuta din seminte ameliorate, fundamental superioara din punctul de vedere al productivitatii.
 
 
5. Copaci Paulownia

Cea mai noua si una dintre cele mai rentabile plante de padure aparuta in Romania -  arborele Paulownia – suscita acum interesul oamenilor de afaceri dornici de noi solutii de a face bani. Paulownia este arborele cu cea mai rapida crestere din lume: 20 metri in 3 ani si se foloseste pentru:
- procesarea lemnului – mobile, produse ornamentale etc.;
- obtinere de energie (biomasa).
 
Putine sunt afacerile care, pentru doar 4.000 de € investiti, iti aduc in 3 ani 25-30.000 €! Vrei sa stii de la A la Z ce inseamna aceasta afacere si cum sa demarezi propria ta plantatie cu arbori de Paulownia!
Iti recomandam UNICUL ghid aparut recent pe piata ideilor de afaceri "Cum sa faci bani din propria ta Plantatie de Paulownia”
 
Toate aceste 5 afaceri le puteti demara cu finantare europeana intrucat energia “verde” este sustinuta din bani europeni cu pana la 71 de milioane de lei pe proiect.
 
 


Tags: salcie energeticacamelinacopaci paulowniaanghinareafacerifondui europene

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 9 voturi.

Articole conexe

Guvernul pregateste noi masuri de sprijin pentru afaceri

15 Mar 2022
Guvernul Romaniei pregateste noi masuri de sprijin pentru afacerile afectate de razboiul din Ucraina. Iata ce se va putea accesa! Guvernul...

Comisia Europeana ofera prin CEI peste 1,7 miliarde de euro afacerilor

de Idei de afaceri
09 Feb 2022
Comisia Europeana pune la bataie peste 1,7 miliarde de euro prin Consiliul European pentru Inovare. Afacerile interesate pot deja aplica....

UE, gata sa concureze cu SUA. Un nou fond se lanseaza pentru afaceri

de Florin Amariei
07 Feb 2022
Afacerile din Uniunea Europeana vor avea la dispozitie un nou fond din care sa obtina finantari. Blocul comunitar vrea sa imparta succesul tehnologic...

PNRR aduce 2,55 miliarde euro pentru afaceri

de Idei de afaceri
02 Nov 2021
IMM-urile si companiile mari vor putea in curand accesa cele 2,55 miliarde euro disponibile prin PNRR. Banii vor fi disponibili incepand cu 2022....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]