Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

2012 ? sfarsitul financiar al lumii prezente

28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In viitorul apropiat, analistii financiari sunt de parere ca isi vor pierde statutul de debitori siguri, atat statele cu economii solide, cat si companiile si autoritatile locale din toata lumea. Inclusiv Guvernul federal al SUA ar putea fi zdruncinat ca niciodată in istorie de scandenţa unor datorii riscante.



Astfel, un "sfarsit financiar al lumii" ar putea fi mult mai aproape decat isi inchipuie cei care considera ca perioada crizei globale a fost depasita.

In anul 2012, datoriile considerate "riscante", în valoare de 700 miliarde de dolari ale corporatiilor, autoritatilor locale si ale Guvernului federal ajung la scadenta in SUA, ceea ce ar putea atrage o criza mai grava decat cea din septembrie 2008.

Aproximativ 700 miliarde din acest tip de "junk debt" vor trebui rambursate in 2012 - acelasi an care va aduce "sfarsitul lumii", conform unor previziuni atribuite mayasilor si facute populare in toata lumea de un film de la Hollywood. O astfel de asociere intre sumbrele perspective ale sistemului financiar mondial si un film la moda a fost facuta intr-o analiza a publicatiei The New York Times (NYT).

Economistii previzioneaza ca vor fi numeroase falimente in sistemul bancar american si ca accesul la credite pentru companii se va bloca din cauza uriaselor datorii scadente in urmatorii 2-4 ani. Pietele financiare vor fi coplesite de cereri de refinantare a datoriilor scadente si doar acele firme care vor reusi sa iasa din recesiune pana atunci, vor rezista.

Viitoarea criza financiara isi are originea tot in "criza subprime", declansata gradual in 2007 si care a culminat cu criza de pe Wall Street din septembrie 2008. Cand debitorii "subprime" - care primisera credite imobiliare cu prea mare usurinta, fara ca veniturile lor sa garanteze posibilitatea platii ipotecilor - au inceput sa intre in incapacitate de plata, firmele financiare au cautat modalitati de amanare a unei crize inevitabile.

Desi piata ipotecilor incepuse deja sa se prabuseasca, companiile au "reambalat" instrumentele financiare garantate cu ipoteci "subprime" si le-au revandut altor investitori. In acest fel, activele toxice au fost mutate din portofoliul unor banci in bilanturile contabile ale altor institutii, dar nu au disparut din sistemul financiar si vor atrage o criza si mai grava", se mai precizeaza in articolul din publicatia “Gandul".

 



Tags: sfarsit financiar al lumiicrizasua

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]