Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Economic Times: Educatie financiara necesara ? Copilul trebuie sa inteleaga ce sunt si de unde vin banii!

de Denisa Andronescu 05 Apr. 2011 8561
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

"Educatia financiara care lasa de dorit reprezinta una dintre cele mai spinoase probleme ale Romaniei. Iar criza financiara din care tocmai se chinuie sa iasa a demonstrat-o cu varf si indesat!" atrag atentia Parenthood.com si Economic Times.

Educatia financiara a copiilor este indicat sa fie demarata inca de la o varsta foarte frageda. Potrivit site-ului Parenthood.com, ar trebui sa se incerce primele lectii chiar incepand cu varsta de cinci ani.

In cadrul lectiilor (care este bine sa fie percepute ca ceva placut, ca "un joc nou") este bine sa folositi cat mai mult exemplul personal. Astfel, veti putea sa va invatati copilul de unde vin banii si care este rostul si destinatia lor.

EXEMPLU PRACTIC: Dat fiind faptul ca, intotdeauna, cazurile concrete ajuta cl mai mult la acumularea experientei calitative, de durata, puteti incerca sa convingeti copilul sa-i ofere el banii vanzatorului de la magazin, precum si - mai ales! - sa ceara restul.

O scena binecunoscuta: copilul imbujorat alearga cu bratele deschise si apuca din raft maimutoiul viu colorat. Il strange la piept dandu-ti senzatia ca nicicand nu se va mai dezlipi de el. Mama / tatal incearca sa-l puna la loc in raft, fara violenta. Incep „negocierile”: "- Il luam data viitoare. Acum avem in plan alte cheltuieli. Banii nu ne ajung si pentru jucarie." "- Ba daaaaa! Acuuum! Il luam la noi acasa! Te roooog, mami / tati!" "-Te rog sa intelegi, banii au o alta destinatie. Fara jucarii de data asta!"

O clipa de tacere, dupa care lacrimile incep sa curga siroaie pe obrajii bucalati ai copilului. Cumparatorii aflati in preajma te condamna fie pentru ca sunt agresati auditiv, fie pentru ca te considera un parinte lipsit de suflet. Exista si scena in care copilul se tranteste pe jos si incepe un spectacol in toata regula. Mama / tatal se repede sa-l ridice, tarandu-l cat mai departe din fata raftului cu tentatii.

Va este cunoscut tabloul? Desigur, este caracteristic unor varste mai fragede ale copilului. Daca la 3-4 ani copilul reuseste cu usurinta s-o determine pe bunica sa-i cumpere un set de 25 de masinute sau papusa cu codite blonde, la 8-9 ani acesta te anunta scurt ca are nevoie „vitala” de Play Station nu stiu ce versiune. Indiferent de banii pe care ii aveti in buzunar!

Care este oare varsta potrivita la care incepe educatia financiara a unui copil? V-ati pus aceasta intrebare? Multi psihologi si-au pus-o. Un lucru e cert: cu cat mai devreme, cu atat mai benefic. Si cu cat mai plastic si mai pe intelesul copilului, cu atat mai eficient.

Si cum jocul este mediul in care copiii se simt „ca pestele-n apa”, va propunem o modalitate inedita de a-i familiariza cu concepte specifice zonei financiare. Prezentari interactive, proiecte, practica la firme... Va propunem un intreg arsenal pentru instruirea teoretica, dar mai ales practica a copilului dvs. in materie de finante.

Lectia demonstrativa GRATUITA

Pentru ca dvs. sa va faceti o idee de cum se vor desfasura lectiile de educatie financiara, dar mai ales pentru a capata acceptul / refuzul copilului de a se „juca” astfel, va oferim posibilitatea de a testa. Pentru ca, nu-i asa? Intai gustam un nou fel de mancare si-abia apoi hotaram daca vom goli farfuria sau, din contra, renuntam.

Ce va oferim? - Training interactiv de educatie financiara!

http://www.educatiefinanciara.ateliere.ro




Tags: banieconomic timeseducatia financiara

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cum sa economisesti bani pentru un avans la credit: 3 sfaturi utile

de Idei de afaceri
29 Ian 2024
Achizitia unei locuinte presupune o investitie generoasa si, uneori, veniturile personale nu sunt indeajuns pentru a sustine integral costurile...

Se schimba legea: Autorizatiile de constructii si Certificatul de urbanism se vor elibera...aproape pe loc

de Ana Ghiarasim
14 Apr 2022
Cu un singur proiect de lege, Ministerul Dezvoltarii promite sa vina in ajutorul antreprenorilor din domeniul constructiilor, care erau nevoiti sa...

Ca sa faci bani din afacerea ta, urmeaza aceste 4 sfaturi

de Ingrid Dumitrescu
20 Mai 2016
Putem vorbi despre o afacere doar daca aceasta face profit. Daca ai intrat intrat in afaceri pune-ti aceasta simpla intrebare: "Cum fac bani din...

4 moduri de a economisi bani cu sediul afacerii

de Octavian Dinu
20 Mai 2015
1. Ia-ti un sediu pentru intalniri de afaceri Nu trebuie sa platesti chirie intreaga pentru a avea un birou si de a beneficia de toate serviciile....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]