Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agentia S&P, pesimista pentru viitorul UK. "Brexit va crea probleme"

de Florin Amariei 24 Sep. 2020 1451
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Agentia de evaluare financiara S&P Global a inrautatit joi estimarile privind evolutia economiei Marii Britanii anul acesta, previzionand un declin de 10%, urmat de un avans de aproape 8% anul viitor, transmite Reuters.

Conform S&P, PIB-ul Regatului Unit ar urma sa se contracteze cu 9,7%, fata de o scadere de 8,1% previzionata in iunie, iar anul viitor avansul va fi de 7,9%, fata de o crestere de 6,5% prognozata initial.
 
"Un Brexit dur, care sa duca la noi tarife de import si export, precum si la bariere comerciale netarifare", va provoca noi dificultati companiilor europene si va fi "daunator in special pentru economia britanica", a avertizat S&P.
 
Marea Britanie a parasit oficial UE la sfarsitul lunii ianuarie si acum incearca sa stabileasca un acord de liber schimb cu Uniunea inaintea incheierii perioadei de tranzitie, pe 31 decembrie.
 
Economia britanica s-a contractat cu un nivel record, 20,4%, in trimestrul doi din 2020, din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), conform datelor publicate luna trecuta de Oficiul National de Statistica. Este cel mai sever declin raportat pana acum de o economie importanta si este in linie cu estimarile analistilor. Marea Britanie este a sasea economie a lumii.
 
Procesul de retragere a Regatului Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord (UK) din Uniunea Europeana (Brexit) a fost finalizat la 31 ianuarie 2020. Pe cale de consecinta, Acordul de retragere ratificat de ambele parti a intrat in vigoare la 1 februarie 2020.
 
Acordul de retragere prevede o perioada de tranzitie pana la 31 decembrie 2020, pe parcursul careia Regatul Unit respecta, in continuare, acquis-ul european, inclusiv Politica comerciala a UE. In acelasi timp, pe durata perioadei de tranzitie, Regatul Unit nu mai participa la mecanismul decizional si nu mai este reprezentata in institutiile UE, dar pastreaza toate drepturile si obligatiile ce revin unui stat membru.
 
In acelasi timp, la 2 martie 2020, au debutat negocierile privind viitorul parteneriat dintre UK si UE.
 
Indiferent de rezultatul negocierilor in curs, efectele concrete ale retragerii Regatului Unit din Uniunea Europeana se vor resimti in randul cetatenilor/mediului de afaceri incepand cu 1 ianuarie 2021.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: s&pukbrexitrating

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Rusia are acum ratingul "junk"

03 Mar 2022
Ambele agentii Fitch si Moody's au stabilit ca Rusia este "junk". Ratingul confirma ca tara nu mai reprezinta un loc pentru investitii. Pietele...

Fitch: Ratingul de tara al Romaniei depinde de doua lucruri

de Florin Amariei
26 Aug 2020
Agentia Fitch arata ca ratingul de tara al Romaniei depinde de doua lucruri importante: cresterea pensiilor si stabilitatea pe plan politic....

MFP, despre schimbarea ratingului de tara

de Florin Amariei
11 Dec 2019
Agentia Standard&Poor`s a reconfirmat ratingul de tara pentru Romania, insa a modificat perspectiva din stabila in negativa. Agentia de rating...

Impactul Brexit asupra mediului de afaceri - o analiza scurta

de Florin Amariei
27 Nov 2018
O institutie compara impactul economic al optiunii de tipul acordului cu Canada cu cea a ramanerii in UE Potrivit unei prime analize detaliate,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]