Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai profitabile afaceri cu plante medicinale

Video Cele mai profitabile afaceri cu plante medicinale
de Victor Oancea 27 Sep. 2011 11850
4.5 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Plantele medicinale sunt iarasi la mare cautare. Medicamentele se scumpesc si produsele de sinteza sunt deja percepute ca fiind in mare parte daunatoare unora dintre noi. In acest context, si strainii si romanii au inteles cu adevarat care este potentialul din spatele afacerilor cu plantele medicinale. Iata cateva dintre cele mai profitabile culturi pentru afaceri banoase:

1.    Afacerile de cultivare si comert cu Echinacea. Echinacea a inceput sa devina sursa pentru noi medicamente naturale, ea fiind o cultura foarte apreciata si la mare cerere atat in afara, cat si in tara. Planta este utilizata ca remediu vegetal impotriva cefaleei, in terapia cu plante pentru reducerea greutatii excesive.

De asemenea, din Echinacea se prepara medicamente cu proprietati antivirale si imunostimulatoare sau cicatrizante. Speciile de Echinacea prezinta plasticitate ecologica mare, putand fi cultivate in toate zonele tarii.(L.Muntean, 1990).

2.    Afacerile de cultivare si comert cu Lavanda. Lavanda poate fi cultivata si ca planta ornamentala si aromatica, dar si pentru valoarea ei ca planta erozionala, cultivata pe pante abrupte, insorite, calcaroase.

Uleiul volatil de lavanda este utilizat ca aromatizant puternic in parfumeri si cosmetica, dar si in cazul unor afectiuni. Uleiul volatil prezinta actiune carminativa, sedativa si de calmare a sistemului nervos central.

3.    Afacerile de cultivare si comert cu Valeriana. Valeriana are actiune sedativa in afectiunile sistemului nervos si cardiace  si, totodata si actiune antispastica. Valeriana mai poate fi utilizata in combaterea insomniilor sau nevrozelor cardiace. Valeriana are cerinte moderate fata de temperatura; germineaza la temperaturi de 4-5 grade Celsius si iarna poate suporta temperaturi de -20 de grade Celsius.

Cele mai bune rezultate ale productiei se obtine pe soluri profunde, bogate in humus, bine drenate, cu apa freatica la adancime mica, precum si pe terenurile turboase. Solurile bogate in argila nu sunt recomandate deoarece reduc dezvoltarea sistemului radicular, ele creand probleme la recoltarea radacinilor.

Aflati toate detaliile necesare cultivarii acestor plante medicinale in ghidul realizat de experti in acest domeniu. Ghidul este disponibil aici!


Tags: plante medicinalevalerianalavandaechinaceacultivare echinaceacultivare lavandacultivare valeriana

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Afacere cu lavanda - una dintre cele mai profitabile culturi

de Camelia Diaconu
17 Nov 2020
Multi romani incep sa indrazneasca din ce in ce mai mult in lumea afacerilor, ideile de business fiind tot mai dezvoltate. Asa se face ca, si in...

Movul aduce succes si in afaceri! Interesul crescut pentru lavanda naste afaceri tot mai profitabile

de Zenobia Badescu
23 Oct 2015
O cultura exotica care nu mai are nevoie de nicio prezentare - lavanda. Lavanda nu este o planta pretentioasa. Iubeste soarele si tunderea. Dupa...

Oportunitati de afaceri - infiintarea plantatiei de lavanda

de Idei de afaceri
09 Iun 2015
Lavanda se poate inmulti prin samanta (semanat direct in camp sau prin rasad) sau vegetativ (prin butasi inradacinati sau prin despartirea tufei)....

Dezvolta o afacere cu lavanda - Interviu Lavanda de Romania

de Teo Manole
08 Ian 2015
Un exemplu de antreprenori care au decis sa investeasca intr-o plantatie de lavanda sunt Tudor si Irina Panait. Cei doi au infiintat o plantatie de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]