Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Consilier de nunti - un business etern

de Julian Manescu 03 Oct. 2013 3608
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nu stiu daca ai observat, dar la tot pasul oamenii se casatoresc. Fie ca este sau nu criza, fie ca sunt in mediul urban sau rural, evenimentul se petrece cu mai mult sau mai putin fast, in functie de buget si dorinte. Daca esti o fire calma, daca iti plac petrecerile si daca iti place sa fii activ si sa te implici in treburi organizatorice, cu siguranta acest business este pentru tine.

In zilele noastre, unele mirese sunt tot mai ocupate si merg pe mana firmelor de organizare nunti, altora le place sa fie asistate de consilieri in toate alegerile pe care le fac si, desigur, mai sunt cele care isi doresc sa se implice direct fara sa depinda de nimeni. Acestea din urma sunt cele care stiu exact ce si cum vor. Restul sunt cele de care tu ai nevoie.

In alte tari, in special in America, de unde a si venit moda cu organizarea nuntilor, consilierii au un program extrem de flexibil si multi dintre ei lucreaza chiar de acasa. Asta pentru ca parte din organizare se face prin telefon, iar intalnirile au loc direct la locatiile cu pricina – la biserica, la restaurant, in parcuri, etc.

La noi, inca nu exista acest trend sau poate nu este suficient de promovat. Majoritatea sunt firme de organizare evenimente care au astfel de consilieri maritali.

Daca esti dornic sa fii un mic antreprenor activ in acest domeniu, iti recomand sa treci in revista cateva aspecte importante, astfel:

•    Pentru inceput, daca nu ai avut nicio legatura pana acum cu unul dintre elementele cu care intri in contact in organizarea unei nunti, ar fi bine daca ai face un curs de pregatire sau daca te-ai inscrie ca voluntar chiar in cadrul unei agentii organizatoare. Astfel, vei vedea concret cum se petrec lucrurile.

•    Fa-ti o baza de date cu furnizori si cere-le oferte pentru a-i alege pe cei mai buni. Intotdeauna este bine sa colaborezi cu mai multi furnizori ai aceluiasi serviciu pentru ca nu se stie niciodata ce probleme pot interveni. Negociaza cu ei si un discount.

•    Fa-ti experienta, daca nu o ai deja de la propria nunta, organizand nuntile prietenilor, rudelor si cunostintelor apropiate. Daca acestia vor fi multumiti si totul va decurge conform planului, recomandarile nu vor intarzia sa apara.

•    Cu fiecare eveniment organizat, portofoliul tau va se va imbogati. Aduna intr-un album fotografii de la evenimentele pe care le-ai planificat pentru a le arata si altora ce poti face. Si nu uita ca prima impresie conteaza!

•    Creaza-ti un site de prezentare pentru a fi activ si in mediul online si vorbeste cu toti furnizorii tai sa faceti schimb de logo-uri si prezentari. In felul acesta veti avea cu totii de castigat pentru ca veti avea o vizibilitate mai buna.

•    Printeaza-ti carti de vizita pe care sa le oferi peste tot unde mergi, mai ales celor cu care intri in contact pe acest segment.

•    Participa la targurile de nunti. Aici vei cunoaste cele mai multe dintre miresele interesate de astfel de servicii. Nu depinde decat de tine sa te faci remarcat.

Furnizorii cu care vei lucra:

•    Restaurante, hoteluri si sali de evenimente
•    Firme de catering
•    Florarii
•    Designeri sau magazine tematice
•    Formatii de muzica si DJ
•    Fotografi si cameramani
•    Cofetarii
•    Servicii transport – limuzina, caleasca, etc
•    Agentii de turism – pentru luna de miere

Poate ca in primul an va fi mai greu, insa, odata ce capeti experienta si lumea incepe sa te recomande, beneficiile vor aparea. Castigul tau la un eveniment poate ajunge la 20-30% din costul petrecerii. Si, daca de la fiecare nunta pe care o planifici, pleci cu cate un contract semnat, considera ca ai deja succes.



Tags: consilier nuntibusinessafacereevenimentbugetpetrecerimirese

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Afacere cu gemuri. Viziune si strategie

de Idei de afaceri
24 Ian 2024
Europa este o piata concurentiala extrem de competitiva. Daca in tara noastra, de cele mai multe ori, afacerile se pornesc si se deruleaza „dupa...

Cresterea lipitorilor. O afacere dezvoltata in Romania

de Idei de afaceri
11 Nov 2022
A fost o vreme cand incasarile din vanzarea de lipitori in Franta au fost mai mari decat cele din vanzarea de cereale. Nemtii folosesc pe scara larga...

Avantajele investitiei intr-o afacere cu flori in ghiveci

de Idei de afaceri
20 Oct 2023
Afacerile includ investitii importante, insa nu doar sumele trebuie luate in calcul. Atunci cand vrei sa investesti intr-o afacere, cu flori in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]