Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Deschiderea propriului dvs. salon de infrumusetare nu este un proiect simplu sau ieftin

de Maria Nicutar 17 Mai. 2011 51430
4.11 din 191 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Permanentul interes pentru sanatate si frumusete ajuta afacerile din aceasta categorie sa supravietuiasca chiar si cand starea economica a pietei nu este una infloritoare. Oamenii vor continua sa utilizeze serviciile oferite de saloanele de infrumusetare chiar daca starea lor materiala va fi una precara. Cheia prosperitatii afacerilor din acest domeniu sta in adoptarea strategiilor potrivite situatiei economice.

Din pacate, doar dorinta de a va afirma, de a va cladi propria afacere nu este de ajuns in acest domeniu. Fondarea si administrarea unui centru de infrumusetare necesita multa munca, un capital de investitii solid si abilitati organizatorice si analitice puternice.

Inainte de inceperea activitatii salonului va trebui sa obtineti certificatul de inregistrare si anexa acestuia cu autorizatie sanitara, autorizatia de mediu, autorizatia de functionare din punct de vedere al protectiei muncii, avizul pentru prevenirea si stingerea incendiilor. Spatiul in care firma isi va desfasura activitatea trebuie sa fie mentinut igienic in permanenta , cu spatii de depozitare separate pentru produsele chimice sau iritante. Afisarea preturilor serviciilor si produselor trebuie afisate vizibil si in totalitate.

Un salon de infrumusetare trebuie dotat corespunzator cu echipament de lucru la standarde moderne si veti avea nevoie si de echipamente de sterilizare a instrumentelor de munca. Puteti opta pentru inchirierea sau cumpararea lor, in functie de capitalul pe care doriti sa il investiti.

Mai multe puncte de interes pe care trebuie sa le aveti in vedere sunt urmatoarele:

1.    Salonul poate avea nevoie de renovare si de decorare. Un spatiu neprimitor sau neingrijit ofera o imagine nefavorabila a firmei.

2.    Curatenia si igiena trebuie mentinute in permanenta.

3.    Sistemele de ventilare si de iluminare sunt foarte importante.

4.    Veti avea nevoie de stocuri considerabile de produse cosmetice, de uniforme/halate pentru angajati, de instrumente de lucru, de produse de curatenie si lista continua. Alegerea furnizorilor potriviti va poate salva de la cheltuieli majore. Nu va temeti sa negociati preturile si nu faceti rabat de la calitate.

5.    Angajati doar personal specializat, acreditat, cu experienta si cu abilitati de comunicare.

6.    Receptia este punctul cheie al afacerii. Aici se incaseaza bani, se stabilesc programari, se vand produsele puse la dispozitia clientilor si nu in ultimul rand, se raspunde la telefon si se primesc clientii. In receptie se imprima imaginea firmei foarte puternic si de aceea se recomanda angajarea unei persoane abilitate sa va reprezinte afacerea.

7.    Un management eficient al timpului, al personalului si al intregului salon va va asigura succesul in aceasta breasla.

8.    Promovare, promovare, promovare! O continua politica de promovare a afacerii dvs este o solutie eficienta de a castiga teren in fata concurentei, dar nu subestimati costurile aferente. Investiti in publicitate atunci cand situatia financiara va permite. Intre timp ocupati-va personal de aceasta latura a afacerii si cresteti odata cu ea.


Tags: salon de infrumusetareidei de afaceriinfiintare salon

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.11 din 5 - 191 voturi.

Articole conexe

Idei de afaceri pentru vara cu bani putini

de Florin Amariei
10 Iun 2021
Daca vrei sa devii antreprenor si sa incerci sa fii propriul tau sef in aceasta vara, avem cateva idei de afaceri cu bani putini care ti s-ar putea...

Idei de afaceri online profitabile

de Florin Amariei
14 Ian 2021
A fi antreprenor nu e usor, insa exista mai multe idei de afaceri online care pot fi profitabile. Noi am ales cateva si ti le propunem! Poate 2021 e...

Idei de afaceri online pentru 2023

de Idei de afaceri
14 Apr 2023
Romanii cu spirit antreprenorial stiu ca acum este momentul potrivit pentru a pregati o noua strategie de afaceri care sa poata fi fructificata cu...

4 idei de afaceri mici care iti aduc profit

de Florin Amariei
02 Nov 2020
Iti propunem 4 idei de afaceri mici care iti aduc profit suficient pentru a putea reinvesti sa trai din banii castigati pentru o buna perioada de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]