Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Traducerile autorizate, afacere pentru cei pasionati

de Alexandra Popescu 23 Mai. 2014 4978
3.92 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sunt foarte multi tineri care nu stiu sa isi foloseasca in mod productiv calitatile. Unii considera ca nu au nicio idee de afacere care sa ii puna in valoare, iar altii nici macar nu incearca sa gaseasca acel ceva care i-ar putea diferentia de ceilalti. Este adevarat ca ideile care au revolutionat lumea sunt putine, insa exista acele idei care te pot scoate pe tine din "turma " celor care nu fac nimic, iar acele idei pot porni de la propriile hobby-uri, chiar daca le consideri banale.

Sunt multi studenti care urmeaza facultatea de limbi straine, unde aleg diferite specializari, precum engleza, germana, spaniola etc. Exista cazuri in care acestia au fost obligati sa faca practica intr-o institutie unde traduceau in mod gratuit diferite documente sau carti, in timp ce angajatii stateau si se relaxau. Asa ca, daca stapanesti bine o limba straina din toate punctele de vedere, deschide-ti o afacere ca traducator.
 
Poti incepe prin a colabora cu un birou de traduceri autorizate, unde sa iti vinzi serviciile. Este destul de greu sa pornesti si sa ai succes imediat, asa ca o colaborare este foarte indicata pentru incepatori. In acest timp vei acumula experienta si vei putea fi atent la detaliile care tin de deschiderea unei astfel de afaceri pe cont propriu. In plus, de acasa iti poti vinde serviciile si prin intermediul internetului. 
 
De asemenea, iti poti vinde serviciile direct catre persoane fizice sau companii. Tot ce trebuie sa faci este sa fii foarte atent la detalii si sa eviti sa faci greseli, mai ales la inceput, cand trebuie sa obtii increderea necesara dezvoltarii.
 
Companiile au adesea nevoie de persoane care sa le traduca documentele, chiar daca si angajatii acestora stapanesc bine limba respectiva. Intr-o afacere mare trebuie sa te concentrezi pe lucrurile importante, mai ales cand stii ca cele mici pot fi rezolvate de catre altii. Un atu ai atunci cand stapanesti bine limbi mai grele, cum sunt chineza, japoneza, araba, mai ales ca acestea au devenit importante pe piata afacerilor. 
 
Iti poti promova serviciile prin intermediul Facebook sau Twitter, unde iti publici preturile si diferite activitati care tin de domeniul traducerilor. Nu uita sa iti faci profil pe LinkedIn, pentru ca acolo vei fi gasit foarte usor de catre cei care vor sa colaboreze cu tine.
 
Pe parcurs, cand vezi exact in ce consta un birou de traduceri autorizate, iti poti deschide pe cel propriu, insa vei avea nevoie sa obtii toate aprobarile necesare pentru ca traducerea oferita sa fie recunoscuta legal. Legislatia romaneasca presupune multa birocratie. De aici iti poti vinde serviciile clientilor pe care ii ai deja din activitatile anterioare si te poti dezvolta usor. Iti poti lua ca ajutoare 2-3 colegi sau prieteni care sunt la fel de talentati, pentru a munci mai eficient si rapid.
 
Un astfel de birou il poti face chiar la tine in apartament, pentru ca nu necesita un spatiu prea mare. O camera sau maximum doua ar fi de ajuns. 
 


Tags: afaceritraduceriidei de afaceriafaceri traduceritraduceri autorizatestart in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.92 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Extinderea afacerii. Cum iti finantezi cresterea?

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
In general, un partener strategic intra intr-o afacere in scopul de a cumpara in intregime afacerea, fie din prima tranzactie, fie in mai multe etape....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]