Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Raportare ANPM ? Obligatorie daca iti deschizi o firma noua

de Camelia Diaconu 10 Mai. 2018 2431
2.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Agentia Nationala Pentru Protectia Mediului sau mai pe scurt ANPM joaca un rol extrem de important in buna functionare a afacerii tale. Indiferent de domeniul de activitate pe care firma ta il desfasoara este imperios necesar sa respecti o serie de reguli de protectia mediului, respectiv sa depui lunar, semestrial ori anual rapoarte catre ANPM. Iata ce presupun aceste rapoarte si de ce trebuie sa le depui!

Poluarea aerului respirabil, a naturii, a florei sau a faunei este un subiect intens dezbatut pe toate planurile, astfel ca, daca esti pe punctul de a-ti deschide o firma sau ai trecut deja de acest pas este important sa raportezi prin completarea unor documente si depunerea acestora, informatii despre deseurile pe care le generezi, monitorizarea facturilor de apa, aer, zgomot, etc, dar si a cantitatilor de ambalaje introduse pe piata.  
 
Acest proces, de prelucrare a informatiilor trebuie facut intr-un mod corect pentru a evita amenzile, care pot ajunge la sume colosale, indiferent daca sunteti persoana fizica sau juridica. Si pentru ca ajutorul apare intotdeauna si in cazul de fata exista firme specializate care se ocupa de intocmirea acestor rapoarte.  Ei te pot ajuta cu strangerea documentelor de care este nevoie, a informatiilor necesare, dar si de obtinerea autorizatiilor de mediu, completarea formularelor si dosarului de avizare. Cauta o companie specializata, care este dispusa sa te ajute cu aceste proceduri, dar si care sa te tina la curent pe viitor cu eventualele reguli noi ori alte indicatii. 
 
Nu lua singur decizia de a nu face aceasta raportare, crezand ca firma ta nu este generatoare de deseuri. O simpla foaie, care este scoasa la imprimanta si aruncata intr-un cos de gunoi, poate insemna ca esti o firma care produce deseuri, care impacteaza mediul inconjurator. 
 
Cine trebuie sa raporteze catre ANPM? Toate persoanele juridice, care sunt detinatoare de de deseuri, respectiv comerciantii, agentii economici care sunt autorizati pentru desfasurarea acestui tip de activitati, operatorii de salubritate, administratia publica locala, operatorii economici care au in administratie puncte de colectare a deseurilor, care provin din echipamente electrice si electronice, dar si multi altii. Raportarile de mediu se pot face si online, astfel ca nu mai esti nevoit sa pierzi timp la ghiseele aglomerate. 
 
Asa ca, daca esti antreprenor aflat la inceput de drum, asigura-te ca iti pui la punct toate detaliile birocratice, mai ales acestea care nu sunt atat de cunoscute, dar la fel de importante ca multe alte raportari catre stat.


Tags: raportari anpmprotectia mediului

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]