Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 pasi catre un start-up de succes deplin!

de Maria Nicutar 04 Iun. 2013 2798
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multi sunt cei care viseaza sa isi lanseze o afacere, poate chiar anul acesta! Pentru pesimisti, treaba pare una dificila, poate chiar imposibila. La urma urmei, sunt atat de multi afaceristi care pur si simplu nu pot da lovitura, oricat ar incerca. Sunt multi care au bani mai multi decat le-ar trebui si armate de profesionisti langa ei, si totusi, dau gres!

Asa este! Poti sa strici o afacere foarte repede. Multi sunt afaceristi si profesionistii care au inteles ca reputatia se cladeste in timp si se poate distruge printr-un gest mic, aparent nesemnificativ. La fel se intampla si in afaceri. Le lansezi cu greu, cu eforturi sustinute. Si, apoi, intr-o dimineata, iei decizia sa iti dai afara un angajat pe un motiv stupid. Te da in judecata si afacerea ta devina una non-grata pentru oricine. Iata cat de fragila este o afacere!

Si pentru cei care vor sa se asigure ca au parte de o lansare cat mai lina, de un start-up de succes deplin, iata si pasii pe care noi vi-i recomandam sa ii urmati:

1. Puneti totul pe hartie si pastrati orice insemnare, orice act, orice chitanta, orice mail!
Recomandarea noastra este sa nu lasati nimic in aer, sa pluteasca in deriva, sa mearga de la sine. Daca vreti siguranta, atunci creati-o, asigurati-va ca ati conceput siguranta de la A la Z, de la primul pas pe care il faceti pentru a va realiza visul antreprenorial!

2. Tot ce estimati, rotunjiti catre limita superioara! Credeti ca va trebuie 15.000 de euro pentru start-up? Urcati suma de bani catre 20.000 de euro, pentru siguranta totala. Credeti ca veti atinge pragul de rentabilitate in 2 ani? Va recomandam sa estimati planificarea pentru 2 ani si jumatate. Tot asa, pe acelasi model, tot ce pare dificil, faceti-l si mai dificil. Doar asa, prin siguranta sporita si estimari mai dificil de acceptat, veti reusi sa aveti acel control esential pentru ca afacerea sa mearga mai bine.

Daca vreti, esenta acestei strategii este cat se poate de simpla: Un pusti care se pregateste pentru un examen pe care il considera a fi de 3 ori mai dificil decat este cu adevarat., va obtine rezultate exceptionale, rezultate care sa ii asigure o nota, nu de trecere, ci maxima!

3. Nu lucrati cu amatori. Lucrati doar cu profesionisti, oameni care sa aiba si acreditari si diplome si care sa va demonstreze ca stiu ce fac. Lucrati cu specialistii care detin portofolii de lucrari, CV-uri, recomandari, tot ce trebuie pentru a fi siguri ca veti beneficia de servicii de calitate si siguranta sporita, nu de munca la ghici, de munca de mantuiala.

4. Temeti-va de esec! Multi profesionisti si afaceristi ne spun sa nu ne fie teama de esec, fiindca asa invatam. Noi va spunem ca si pe timp de criza si cand economia are perioade mai roz, sa dai gres cu o afacere, sa o vezi in pragul falimentului, reprezinta un lucru nedezirabil, un lucru care te poate pune la pamant definitiv.

Nimeni nu iti garanteaza ca vei mai avea parteneri de afaceri de top dupa ce ai dat gres cu o afacere. Cel care isi aduce afacerea in pragul dezastrului nu prea poate sa motiveze ca a fost criza de vina sau alte aspecte care nu au tinut de el. In mediul de afaceri, daca afacerea ta s-a dus de rapa, si imaginea ta poate iesi destul de sifonata sau total distrusa.

Asa ca solutia este sa ne temem de esec. Cum procedam? Aflam tot ce se poate despre esec, cum luptam cu el, ce strategii sa folosim ca sa nu ajungem in acest punct, cum au procedat altii ca sa evite aceasta situatie, ce greseli ne pandesc pe drum, ce obstacole ne stau in cale samd.

Sa aveti succes, afaceri prospere si nu uitati sa ne lasati intrebarile dvs in casuta de comentarii!

sursa foto: www.sxc.hu



Tags: start-upafaceriafacerelansare afacere

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Afacere cu microplante. Cum poti obtine profit dintr-un spatiu mic

de Bianca Tila
05 Iul 2024
Cultivarea microplantelor este o afacere simpla, cu o piata imensa. De asemenea, puteti testa aceasta idee pe balconul apartamentului, veti obtine in...

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
08 Mai 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
In domeniul industrial, monitorizarea si controlul temperaturii sunt aspecte esentiale pentru asigurarea functionarii eficiente si sigure a...

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]