Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cat costa crearea unui magazin online si care sunt primii pasi?

de Ideideafaceri.ro 21 Dec. 2016 10842
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ce fel de afacere va doriti sa incepeti? Va ganditi ca e nevoie sa faceti credit, sa strangeti bani luni de zile sau sa renuntati la anumite achizitii pentru a investi intr-un magazin online? Trebuie sa stiti ca sumele investite depind, in general, de obiectivul final pe care il aveti in minte. Daca aveti in plan sa construiti un magazin online care sa creasca foarte mult in urmatorii cativa ani, atunci va trebui sa jucati inca de la inceput cu niste carti mai mari la masa de joc. Daca insa aveti o idee pe care doriti sa o vedeti crescand treptat si daca va doriti un Start-Up cu sanse mari de dezvoltare, fara piedici financiare, inchirierea unei platforme se poate dovedi o idee extrem de buna.

Inchirierea unei platforme (Modelul SaaS) castiga o popularitate din ce in ce mai mare in randul antreprenorilor datorita costurilor reduse: ofera, de regula, un abonament lunar, si e potrivita si pentru cei care nu au cunostinte tehnice. Practic, partea complicata privind functionarea site-ului revine echipei de specialisti.

Asadar, costurile lunare pot fi foarte mici pentru inceput, iar asta va poate oferi oportunitatea de a va concentra pe calitatea produselor, a serviciilor oferite si a metodelor de marketing, lasand site-ul in grija unor profesionisti cu experienta in domeniu. Puteti incepe o afacere, asadar, cu 21 lei/luna, timp in care investiti sumele mai mari in dezvoltarea si promovarea produselor. Sa inchiriati este cea mai buna idee, iar afacerea se va dezvolta ulterior pe aceeasi platforma care ofera si optiuni custom.

Este important sa includeti insa, pe termen lung, costurile pe care le presupune crearea unui magazin online cu cele mai bune functionalitati integrate. V-am pregatit astfel o lista pe care o puteti parcurge pentru a va face un plan cat mai eficient de dezvoltare a afacerii online.

Iata care sunt principalele costuri la crearea unui magazin online, (inclusiv daca inchiriati o platforma ContentSpeed StartUp), cu precizarea ca unele dintre acestea se pot schimba sau pot fi inlocuite de alte costuri in functie de planul afacerii:

1. Cumpararea domeniului.ro va necesita, desigur, un cost, avand insa avantajul ca aceasta plata se va face o singura data. Tocmai de aceea e bine sa va asigurati ca alegeti, de la bun inceput, numele potrivit pentru magazinul online pe care il construiti.

2. Includeti in bugetul magazinului online si costurile pe care le implica gazduirea domeniului. Serviciile de hosting pot varia in functie de furnizorul acestor servicii, iar o varianta extrem de potrivita pentru start-up-uri este inchirierea platformei de eCommerce. Daca alegeti un abonament, nu va trebui sa platiti si gazduirea domeniului. Platforma ContentSpeed StartUp include acest cost de gazduire in cloud in pretul abonamentului, avantaj care ii diferentiaza fata de competitori.

3. Alte costuri vizeaza definirea structurii site-ului, iar aceste sume difera, din nou, in functie de platformele pe care le alegeti. Trebuie sa aveti in vedere toate potentialele cheltuieli care se ivesc de la bun inceput cand va construiti un magazin online. Retineti insa ca puteti opta pentru o platforma inchiriata daca aveti un Start Up si atunci puteti sa personalizati platforma la nivel de logo, background, fonturi, bannere, numar si tip de produse si/sau articole.

4. De asemenea, apare si costul cu importul produselor sau urcarea acestora in site. Orice platforma folositi, acest proces este unul costisitor. Trebuie sa verificati daca platforma permite automatizarea acestei operatiuni. Aveti insa beneficiul, prin platforma Content Speed, de a incarca singuri fisierele in format Excel sau CSV, aceasta fiind functionalitatea standard.

5. Includeti in buget si costurile pe care le implica setarea curierilor, metodelor de plata, datelor companiei. Este un proces separat care poate genera costuri suplimentare si nemultumiri din partea clientilor grabiti.  Si de aceasta data aveti posibilitatea, prin intermediul platformei amintite, sa copiati singuri in platforma aleasa modulul dorit.

6. Setarea instrumentelor de urmarire a vizitelor in site reprezinta alte etape care atrag dupa sine cheltuieli in cuantum variabil pe piata. Faceti o analiza si aveti grija sa alegeti cea mai potrivita optiune. Daca aveti un StartUp, atunci un abonament lunar cu o platforma inchiriata reprezinta cea mai buna alegere.  Un mare avantaj e reprezentat de implementarea Google Analytics care permite astfel furnizarea unor date importante de trafic. Pasul e simplu: dupa ce va creati contul, includeti ID-ul in modulul de administrare.

7. Luati in calcul si costurile cu certificatul SSL. Pe langa siguranta oferita utilizatorilor si tranzactiilor, trecerea la varianta securizata HTTPS va ofera un avantaj fata de competitori de cand Google considera acest lucru ca fiind unul din factorii de ranking. Sa optati pentru un pachet de Securitate include: Certificat de securitate SSL/an, Adresa IP Dedicat/an; Serviciul de Instalare si Configurare.

Nu uitati ca toate aceste costuri pot fi mai mici daca alegeti un abonament lunar precum cel oferit de ContentSpeed StartUp. Daca lasati o echipa sa se ocupe de tot ce inseamna aceste costuri si eficientizarea lor, veti economisi sume importante pe care trebuie sa le directionati catre marketing, produse si alte aspecte esentiale in dezvoltarea unei afaceri.

Ca un avantaj major pe piata, in ce priveste canalele de promovare (cross channel marketing: SEO, PPC (FB si AdWords), Social media content, email marketing, blog), platforma de mai sus ofera functionalitatile obligatorii pentru un magazin online, integrari si module speciale. Investiti in marketing daca va doriti o afacere prospera si... sanatoasa!

Nu uitati, asadar, sa luati in calcul aceste costuri cand porniti un magazin online. Pentru un StartUp, cea mai buna alegere e sa inchiriati o platforma pe care puteti creste ulterior. Afacerea porneste la drum cu toate sansele de reusita intr-un singur pachet!



Tags: magazin onlinecontentspeedafaceri onlineafaceri cu bani putiniafaceri de viitor

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Afaceri cu bani putini. Peste 60 de idei care iti aduc profit imediat

de Bianca Tila
25 Nov 2024
Orice idee de afacere, trebuie sa fie sustinuta de rezultate concrete. Dintr-o multitudine de idei, timpul le pastreaza doar pe cele pregatite sa...

4 idei de afaceri online in care te poti lansa acum

de Idei de afaceri
24 Aug 2020
spune ca, in viata, exista persoane care, cand vad ca vine un tren, fac totul pentru a urca in el, fara sa stie cu adevarat ce le asteapta,...

Ce trebuie sa stii daca vrei sa iti deschizi un magazin online

02 Dec 2019
Datorita posibilitatilor multiple pe care internetul le ofera, ideea unei afaceri care sa se desfasoare in mediul online este tot mai cautata de o...

5 afaceri cu bani putini pentru femei

de Alina Constantinescu
20 Aug 2020
Vrei sa pui pe picioare o afacere profitabila, dar nu stii de unde sa incepi? Iata cateva idei de afaceri pentru simple si accesibile oricarei femei....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]