Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce este curajul antreprenorial si cum il construiesti?

de Ilinca Dobrescu 28 Iul. 2014 3251
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Am discutat despre curaj in afaceri cu sute de alte ocazii trecute. Si vom mai discuta despre acest element vital pentru ca nicio afacere deja existenta nu ar fi fost posibila fara curaj.

Curajul se ascunde sub numeroase ipostaze in mediul business. Antreprenorii adevarati au curaj sa ierte greselile celor din jur, ale angajatilor si partenerilor lor. Mai mult, oamenii de afaceri exceptionali au curaj sa isi urmeze visul antreprenorial si sa isi pastreze cursul de mers chiar si cand drumul pare presarat de obstacole.

Va mai prezentam cateva ipostaze geniale sub care curajul antreprenorial ia contur, conform INC.com:

1. Antreprenorii adevarati au curajul sa spuna ca le pare rau atunci cand stiu ca au gresit. Am gresit fata de angajati, clienti, asociati, parteneri de afaceri, furnizori sau fata de membrii familiei... putin conteaza cine este cel fata de care am gresit, atat timp cat ne cerem iertare cu sinceritate.

Este singura solutie care denota curaj. Nu incercati sa aruncati vina pe altcineva sau sa camuflati situatia, sa va prefaceti ca nimic nu s-a intamplat sau chiar sa va motivati greseala. Recunoasteti si castigati curajul care va va forma ca un adevarat antreprenor.

2. Antreprenorii exceptionali au curajul sa conduca atunci cand li se permite, cand sunt acceptati ca leaderi. Cei din jurul nostru sunt cei care decid daca suntem leaderi. Angajatii nostri sunt cei care, daca au incredere in noi, ne confera titlul de leaderi. Nu incercati sa conduceti oamenii care nu va doresc, care nu au incredere in voi. Munca lor va fi una de scurta durata iar eforturile pe care voi le depuneti vor fi cu adevarat supraomenesti. Va fi ca atunci cand iti doresti sa calaresti un cal salbatic. Pana nu il imblanzesti, pana nu ii castigi increderea, este mai bine sa nu incerci sa ii pui saua.

3. Antreprenorii adevarati au curajul sa o incaseze. Nu ii baga pe ceilalti la inaintare si nu lasa pe nimeni sa si-o fure pentru deciziile pe care ei le iau. Au curaj, asa cum foarte putini oameni de afaceri au.

4. Oamenii de afaceri adevarati au curaj sa ceara ajutor. Reprezinta o dovada reala de curaj antreprenorial sa ceri ajutorul si sa nu iei decizia de a le face pe toate pe cont propriu. Adevarul este ca decizia de a cere ajutor poate fi privita ca vulnerabilitate. In realitate lucrurile stau invers.

5. Antreprenorii adevarati au curajul sa isi asume punctele de vedere chiar si atunci cand acestea nu sunt populare sau le pot aduce conflicte si nemultumiri. Nu toata viata este lapte si miere. Vor fi ocazii numeroase in care cei din jur nu vor fi de acord cu deciziile tale asa ca vei avea nevoie de curaj sa iti duci la bun sfarsit obiectivele pe care ti le-ai impus.

6. Oamenii de afaceri de exceptie au curajul sa aiba rabdare sa culeaga rezultatele asteptate. De cele mai multe ori, la primele semne ca decizia luata ar putea sa fie eronata, cei mai multi antreprenori dau inapoi, facand cale-ntoarsa. Adesea, succesul este la cateva zile distanta, daca am avea rabdare sa ne urmam instinctele pana la capat.

7. Antreprenorii care se vor bucura de succes pe termen lung au curajul sa spuna NU de fiecare data cand este cazul. Nu avem timp sa le facem pe toate, oricat ne-am dori. Asa ca singura solutie este sa stabilim o prioritate clara in tot ceea ce intreprindem.


Tags: curaj afaceriantreprenoriantreprenori de succesafaceri de succes

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business

de Bianca Tila
17 Feb 2023
Suntem in 2023, iar acum modul de lucru s-a schimbat. Multi tineri doresc sa-si schimbe viata sau locul de munca incepand o mica afacere. Viitorul...

Care sunt cele mai frecvente greseli ale antreprenorilor incepatori si CUM pot fi evitate

de Idei de afaceri
14 Iun 2024
Administrarea unei afaceri nu este usoara, mai ales in vremuri de criza. Competitia este acerba. Dezvoltarile tehnologice se indreapta spre tine cu o...

STUDIU: Antreprenorii romani au nevoie de noi instrumente digitale

de Florin Amariei
08 Oct 2019
Un studiu efectuat de Metro arata ca antreprenorii romani sunt optimisti, dar au nevoie de noi instrumente digitale pentru a-si mari si consolida...

Proiectul Critbiz ofera programe gratuite de antreprenoriat si fonduri nerambursabile

de Florin Amariei
27 Iul 2018
Circa 400 de participanti vor putea accesa cursuri gratuite de antreprenoriat si o finantare nerambursabila de pana la 40.000 de euro prin programul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]