Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Vrei sa faci afaceri cu lumanari? Iata etapele producerii lumanarilor!
Considerand ca aveti ingredientele si materialele necesare, iata etapele producerii unor lumanari vandabile.
1. Preparati ceara (parafina). Calculati cantitatea de care aveti nevoie, umpland matrita cu apa. Pentru fiecare 100 ml de apa aveti nevoie de 90 grame de ceara rece. Daca aceasta este sub forma unui calup, puneti-o intr-o punga sau fata de perna veche si faramitati-o cu ajutorul ciocanului. Calculati cantitatea necesara.Propriul meu plan de afaceri
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
2. Pregatiti fitilul. Calculati lungimea si grosimea fitilului de care aveti nevoie si introduceti-l de cel putin doua ori in ceara fierbinte, topita la 77oC; apoi indreptati-l si neteziti-l cu mana pentru a scoate bulele de aer ce se pot acumula.
3. Pregatiti matrita. Pulverizati in interiorul matritei un strat subtire de silicon sau ulei vegetal (nu ulei de masline!). Faceti un nod intr-un capat al fitilului, dupa care treceti capatul celalalt prin saiba de metal, apoi prin cea de cauciuc si prin orificiul de pe fundul matritei, folosind eventual varful unui creion. Treceti-l apoi prin orificiul din bara metalica sau infasurati-l pe un creion, tragand si legandu-l strans de capatul barei sau al creionului. Astupati gaura din partea inferioara a matritei cu banda adeziva sau cu chit rezistent la apa, daca nu folositi cele doua saibe.
4. Topiti ceara si cantariti-o. Puneti ceara cantarita intr-un vas pe care il introduceti intr-un alt vas cu apa (vasul dublu de fierbere) pe care il asezati pe plita incalzita la 180 grade C. Introduceti termometrul in ceara.
5. Adaugati aditivii necesari. Cand ceara ajunge la temperatura de 93oC, se adauga acidul stearic (10% din totalul de ceara) si colorantul – apoi se amesteca. in final se adauga uleiurile eterice, pentru a nu se evapora (se vor folosi aproximativ 10 picaturi la 500 gr. de ceara/parafina).
6. Turnati amestecul in matrita. Umpleti un vas mai mare (eventual o galeata de plastic) cu apa pana la inaltimea matritei. Turnati usor amestecul topit in matrita, de-a lungul peretilor matritei pentru a evita formarea bulelor de aer. Bateti usor peretii matritei cu o lingura pentru a impiedica formarea bulelor de aer si in exteriorul lumanarii. Asezati matrita in baia de apa. Puneti o greutate (o caramida curata) deasupra ei pentru a-i asigura stabilitatea in apa. Lumanarea incepe sa se formeze pe masura ce amestecul se intareste de la exterior spre centru.
Foto: pixabay.com
7. Reumpleti matrita. Pe masura ce amestecul de ceara/parafina, acid stearic, coloranti si uleiuri eterice se intareste, el se contracta, formand o cavitate in varful lumanarii. Dupa ce lumanarea a stat in apa pentru aproximativ 40 de minute, se inteapa crusta formata cu vergeaua metalica, care se introduce apoi pana la o distanta de 2 cm de celalalt capat al lumanarii pentru a se scoate golurile de aer. Se repeta operatiunea de trei sau patru ori, aproape de fitil. Apoi turnati usor ceara topita (tot la 93 grade C) in aceste gauri.
Probabil este necesar sa repetati aceasta procedura macar inca o data. Aceasta face sa iasa bulele de aer formate, iar lumanarea va arde mult mai eficient – asigurati-va ca ceara nu curge in jos pe partile laterale ale lumanarii, deoarece va fi mai greu sa o scoateti si finisajul va lasa de dorit.
8. Raciti lumanarea. Lasati lumanarea in baia de apa cel putin trei ore. tineti-o apoi in matrita, la temperatura camerei, cam 8-10 ore.
9. Scoateti lumanarea din matrita. Scoateti banda de etansare, chitul sau saibele de pe fundul matritei si trageti drept fitilul spre fundul matritei. Acest capat al fitilului va fi cel care arde. inclinati matrita si bateti-o usor pentru a scoate lumanarea. Daca totusi lumanarea nu iese, puneti matrita in frigider pentru o jumatate de ora. Daca nici acum nu iese, turnati putina apa calda peste matrita. Acesta din urma este un caz extrem, deoarece dauneaza finisajului lumanarii. Niciodata sa nu loviti matrita, deoarece orice neregularitate a suprafetei va face imposibila scoaterea lumanarii.
10. Finisati lumanarea. Daca lumanarea nu sta dreapta, frecati-o de o tigaie incinsa pana cand se niveleaza. Daca la scoaterea din matrita lumanarea are vreo cuta, aceasta va fi indreptata cu ajutorul unui cutit bine ascutit sau cu un instrument de curatat legume. Lustruiti lumanarea cu o bucata veche de matase sau de ciorap.
Daca dupa scoaterea lumanarii pe matrita raman reziduuri de ceara, puneti matrita rasturnata in cuptor pe o tava acoperita cu folie de aluminiu. Ceara se va scurge pe folia de aluminiu. Se sterge apoi matrita.
Succes!
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.
Articole conexe
Afacere cu microplante. Cum poti obtine profit dintr-un spatiu mic
de Bianca TilaRentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele
de Bianca TilaCum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet
de Idei de afaceri3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit