Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Afacerea Profructta: de unde a pornit ideea unei fabrici de sucuri naturale?
22 Feb. 2017
5363
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes
Profructta este afacerea unei familii din Campulung Muscel. Marius Macarescu si sotia sa, Criana, au decis sa investeasca 600.000 de euro intr-o fabrica de procesare a legumelor si fructelor. De unde a pornit ideea afacerii?
Sotii Marius si Criana Macarescu s-au decis sa puna bazele propriei afaceri in urma cu patru ani, dupa o calatorie in Franta. Au ales Campulung Muscel pentru potentialul pe care il are in productia de mere, in special, dar si pentru faptul ca reprezenta locul natal al celor doi.Ghid practic Realizarea de sapun natural
Cultura castravetelui anti-diabet
Cresterea prepelitelor japoneze
"Am pariat pe pasiunea noastra pentru truda facuta cu daruire si migala, acordand o atentie deosebita tuturor detaliilor de productie si distributie. In plus, am ales valorile romanesti autentice pentru a le promova atata acasa cat si peste hotare. (...)", se arata pe site-ul Profructta.
Investitia initiala in unitatea de productie de sucuri naturale din Campulung Muscel s-a ridicat la 600.000 de euro si a fost sustinuta exclusiv din fonduri proprii. In prezent, fabrica din Campulung Muscel proceseaza 2.000 de litri de suc din fructe pe zi, capacitatea maxima de prelucrare fiind de 8.000 de litri pe zi.
Fructele si legumele sunt cumparate de la producatorii locali sau de la cei din judetele limitrofe si in fiecare zi se produce 2-4 tone de suc. Acestea sunt atent selectionate, presate la rece, fara adaos de zahar, apa, conservanti sau coloranti. Sucul rezultat este mai apoi filtrat, iar sedimentele sunt indepartate prin centrifugare, neutilizandu-se metode chimice.
"Sucurile romanesti Profructta sunt 100% naturale, obtinute prin presarea fructelor sau legumelor la rece si pasteurizate scurt la 82 grade celsius. Procesul de productie se incheie cu imbutelierea sucurilor in sticle din sticla, aseptica. Sticla este cel mai potrivit material pentru imbutelierea si pastrarea sucurilor naturale."
Potrivit reprezentantilor Profructta, cresterea vanzarilor se datoreaza si apetitului din ce in ce mai ridicat al romanilor pentru consumul de sucuri naturale si de produse romanesti.
”Ne bucura sa vedem ca exista interes pentru sucurile naturale din fructe si legume, colectia noastra de sucuri premium fiind preferata de un public care intelege conceptul de produs 100% natural. Acesta este si motivul pentru care cel mai important proiect este lansarea liniei de prelucrare a fructelor si legumelor uscate pentru toamna acestui an, unde vom investi in publicitate si comunicarea produselor noi. Bugetul de investitii pentru 2017 se ridica la aproape 100.000 de euro, valoarea investitiilor depinzand si de atragerea unor fonduri structurale. In dorinta de a asigura o calitate cat mai ridicata a sucurilor naturale Profructta suntem in curs de implementare a standardelor de certificare FSSC: 22000 pentru produsele alimentare”, declara Andreea Mureseanu, directorul general Premium Fruct.
In prezent, sucurile Profructta sunt distribuite in retelele de magazine Mega Image, Auchan si Cora, in brutariile Paul si Panemar, retelele 1 minute si Ted’s, hoteluri, magazine, cafenele si restaurante din Bucuresti, Brasov, Constanta si Cluj. Colectia de sucuri naturale premium Profructta este realizata din mere, pere, coacaze, visine, cirese, fructe de padure si legume, exclusiv romanesti.
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul
Nota: 3.7 din 5 - 20 voturi.Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici: LAVANDA! Profit de peste 8.000 de euro/ha!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit