Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ecosistemul melcului in crescatorii

de Ideideafaceri.ro 14 Sep. 2011 3142
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile cu melci s-au dovedit afaceri banoase si simple pentru multi romani care isi extrag veniturile necesare de pe urma unei activitati relativ noi pentru multi dintre antreprenori. Cresterea melcilor este una dintre cele mai avantajoase afaceri si datorita faptului ca cererea a depasit de mult timp oferta existenta pe piata si datorita popularitatii retetelor culinare ce au la baza melcii in afara. Strainii considera pe buna dreptate melcii ca fiind delicatese si sunt dispusi sa plateasca sume mari de bani pentru aceste vietati.

Iata cateva informatii referitoare la ecosistemul melcului din crescatorii, informatii care va vor ajuta sa va convingeti sa orice petec de pamant ar trebui valorificat in vederea proiectarii unei mici ferme de melci.

O crestere intensiva a melcilor necesita furaje verzi, proaspete si concentrate si forta de munca specializata. Suprafata spatiului pe care urmeaza sa functioneze crescatoria se claculeaza in functie de numarul de melci pe care intentionati sa ii cresteti.

In ecuatia calcularii suprafetei, tineti cont de faptul ca un melc reproducator poate avea circa 100 de descendenti pe an. De asemenea, pentru un mels sunt necesari ¼ metri patrati de teren cu vegetatie (plana si verticala), din care consuma, in medie, 3-4 grame de furaj pe zi. Nu uitati sa calculati si cantitatea de masa verde pe care o puteti obtine de pe suprafata unui metru patrat din terenul ales.

Specialistii in helicicultura afirma ca noile tehnologii de crestere intensiva permit densitati de pana la 2000 de melci pe mp. Totusi, sunt numeroase esecuri inregistrate de catre fermieri care, din cauza suprapopularii, au pierdut pana la 90% din intreaga populatie. Asadar, 100, chiar 150 de melci pe metru patrat reprezinta o densitate optima.

Terenul pentru care ati optat trebuie sa fie amplasat intr-un loc linistit, ferit de poluare, acoperit de pomi si alte plante care fac umbra si care asigura microclimatul melcilor.

La suprafata initial stabilita trebuie luata in calcul o suprafata de teren suplimentara ce se va constitui in potecile de acces si circulatie printre parcele si, de asemenea, pentru anexele crescatoriei (depozitare de utilaje, unelte, furaje, concentrare etc).

Cititi continuarea si toate informatiile specializate de care aveti nevoie pentru a va pune pe picioare de la zero o afacere profitabila de crestere a melcilor! Ghidul este realizat de experti din domeniul cresterii melcilor.




Tags: ferma de melcicrestere melcicrescatorii melciecosistemul melcului

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Ferma de melci pe 100 de hectare

de Marian Curelaru
03 Mar 2014
Nikos Chlepas, un investitor grec activ pe piata romaneasca de 14 ani, vrea sa puna bazele celei mai mari ferme de crestere a melcilor din Europa. El...

Consideratii generale pentru cei care doresc sa investeasca intr-o ferma de melci

de Ideideafaceri.ro
27 Iun 2012
Ca aproape orice misca pe acest pamant, melcii tin si ei cont de anotimpuri. Fermele, cu alte cuvinte, mediul controlat in care ei vor creste,...

Ferma de melci: Suprafata desinata cresterii melcilor

de Ideideafaceri.ro
27 Iun 2012
Ferma pentru cresterea melcilor poate inregistra profituri extrem de serioase, totul datorita unui nivel din ce in ce mai inalt al cererilor peste...

Ecosistemul melcului in ferme naturale

de Zenobia Badescu
14 Sep 2011
Afacerile din ziua de astazi au inceput din ce in ce mai mult sa se diversifice. Am inceput sa crestem vipere pentru venin, melci pentru consumul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]