Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ecosistemul melcului in crescatorii
Afacerile cu melci s-au dovedit afaceri banoase si simple pentru multi romani care isi extrag veniturile necesare de pe urma unei activitati relativ noi pentru multi dintre antreprenori. Cresterea melcilor este una dintre cele mai avantajoase afaceri si datorita faptului ca cererea a depasit de mult timp oferta existenta pe piata si datorita popularitatii retetelor culinare ce au la baza melcii in afara. Strainii considera pe buna dreptate melcii ca fiind delicatese si sunt dispusi sa plateasca sume mari de bani pentru aceste vietati.
Iata cateva informatii referitoare la ecosistemul melcului din crescatorii, informatii care va vor ajuta sa va convingeti sa orice petec de pamant ar trebui valorificat in vederea proiectarii unei mici ferme de melci.Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Cultura castravetelui anti-diabet
O crestere intensiva a melcilor necesita furaje verzi, proaspete si concentrate si forta de munca specializata. Suprafata spatiului pe care urmeaza sa functioneze crescatoria se claculeaza in functie de numarul de melci pe care intentionati sa ii cresteti.
In ecuatia calcularii suprafetei, tineti cont de faptul ca un melc reproducator poate avea circa 100 de descendenti pe an. De asemenea, pentru un mels sunt necesari ¼ metri patrati de teren cu vegetatie (plana si verticala), din care consuma, in medie, 3-4 grame de furaj pe zi. Nu uitati sa calculati si cantitatea de masa verde pe care o puteti obtine de pe suprafata unui metru patrat din terenul ales.
Specialistii in helicicultura afirma ca noile tehnologii de crestere intensiva permit densitati de pana la 2000 de melci pe mp. Totusi, sunt numeroase esecuri inregistrate de catre fermieri care, din cauza suprapopularii, au pierdut pana la 90% din intreaga populatie. Asadar, 100, chiar 150 de melci pe metru patrat reprezinta o densitate optima.
Terenul pentru care ati optat trebuie sa fie amplasat intr-un loc linistit, ferit de poluare, acoperit de pomi si alte plante care fac umbra si care asigura microclimatul melcilor.
La suprafata initial stabilita trebuie luata in calcul o suprafata de teren suplimentara ce se va constitui in potecile de acces si circulatie printre parcele si, de asemenea, pentru anexele crescatoriei (depozitare de utilaje, unelte, furaje, concentrare etc).
Cititi continuarea si toate informatiile specializate de care aveti nevoie pentru a va pune pe picioare de la zero o afacere profitabila de crestere a melcilor! Ghidul este realizat de experti din domeniul cresterii melcilor.
Articole conexe
Ferma de melci pe 100 de hectare
de Marian CurelaruConsideratii generale pentru cei care doresc sa investeasca intr-o ferma de melci
de Ideideafaceri.roFerma de melci: Suprafata desinata cresterii melcilor
de Ideideafaceri.roEcosistemul melcului in ferme naturale
de Zenobia BadescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit