Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Afaceri agricole profitabile cu patrunjel de gradina
05 Oct. 2017
12907
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes
Patrunjelul se cultiva pentru radacinile sale tuberizate cu continut ridicat de vitamine, saruri si principii biologice active, precum si pentru frunzele aromate, folosite in bucataria multor popoare pentru condimentarea mancarurilor.
Exista si un patrunjel de frunza cu o rozeta mare, abundenta, de frunze crete (gofrate) sau netede. Patrunjelul este o leguma medicament precum usturoiul, ceapa, morcovul etc., fiind considerat de unii specialisti (L. Raudoin, P. Fournier) ca unul dintre cele mai pretioase alimente de securitate pe care natura l-a pus, cu generozitate, la dispozitia speciei umane.Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
De la Idee la Afacere 101 Secrete ale Antreprenoriatului
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Continutul ridicat de apiol (ulei eteric), vitamina A, B, C, fier, calciu, fosfor, magneziu, natriu, potasiu, iod, cupru, mangan, sulf si uleiuri esentiale, fac din patrunjel o adevarata mina de sanatate.
Patrunjelul este de patru ori mai bogat in vitamina C decat portoclalele. Cu 20 g de patrunjel se asimileaza 48 mg vitamina C si 12 mg vitamina A.
Patrunjelul isi are originea in Sudul Europei si in Africa Meridionala, unde creste in stare spontana. Folosirea patrunjelului este semnalata de Dioscoride, Plinius si alti agronomi antici.
Columella semnaleaza doua varietati de patrunjel: una cu frunze mari si alta cu frunze crete. Patrunjelul se poate cultiva in toate zonele agricole ale tarii noastre.
Patrunjelul este o planta bienala, in primul an formand o rozeta bogata de frunze si o radacina alb-galbuie, fusiforma, tuberizata, specifica. Radacina de patrunjel este mai putin dezvoltata decat cea de morcov. Frunzele de patrunjel sunt tripenate, cu foliole lucioase, dintate adanc, netede sau crete (frizate).
In al doilea an, formeaza o tija florifera de 0,7-1,2 m inaltime, dreapta, muchiata, cu flori grupate in umbele.
>>> Gasiti toate informatiile necesare pentru cultivarea patrunjelului si a altor legume in Ghidul "Cultivarea legumelor in sistem ecologic"
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul
Nota: 4.02 din 5 - 26 voturi.Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici: LAVANDA! Profit de peste 8.000 de euro/ha!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit