Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Organismele modificate genetic (OMG)

de Ideideafaceri.ro 28 Ian. 2012 4294
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Progres cert in evolutia cercetarilor de biotehnologii, crearea de organisme modificate genetic, este o activitate care nu este conforma perceptelor de agricultura ecologica.

OMG este considerat orice organism a carui zestre genetica a fost modificata printr-un alt procedeu decat incrucisarea sau recombinarea naturala. OMG este o noua specie care contine una sau mai multe gene inserate in genom, in mod artificial.

Aceste gene – numite transgene – pot avea origine diferita, si anume din flora spontana a aceluiasi gen botanic, din aceeasi familie botanica sau de la alte familii, precum si din regnul animal.


Impactul acestor specii noi fata demediul natural si fata de consumatori nu este inca bine definit si tocmai de aici pleaca interzicerea acestor produse pentru utilizarea lor in agricultura ecologica.

Din cunostintele noastre, pana acum, dintre speciile de interes pentru legumicultori s-au obtinut organisme modificate genetic la tomate, fasole, pepene galben, cartof, porumb, sfecla si soia, specii la care s-au ameliorat unele calitati tehnologice sau de productie, insa cu un pret inca necunoscut privind impactul asupra calitatii vietii omului si a mediului ambiant.

Informatii recente ne fac cunoscut faptul ca in Anglia au fost identificati primii hibrizi naturali intre OMG si flora spontana la genul Sinapsis (mustar), lucru considerat putin probabil pana acum.

Cert este faptul ca in agricultura ecologica nu este permisa utilizarea organisme modificate genetic.

>>>Cititi continuarea acestui capitol si toate informatiile necesare pentru a va demara, pas cu pas, propria afacere in domeniul agriculturii ecologice!


Tags: agricultura ecologicaafacereafacere agriculturaomgorganisme modificate genetic

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afacere agricola. Accesarea fondurilor europene

de Idei de afaceri
16 Dec 2022
Accesarea fondurilor europene pentru afacerile agricole este posibila atat tinerilor fermieri, cat si celor cu experienta. In acest sens, Submasura...

Apicultura: O afacere nobila si profitabila

de Idei de afaceri
23 Nov 2022
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot...

Afacere cu microplante. 10.000 de euro pe luna pornind de la un simplu kit de microplante

de Idei de afaceri
04 Nov 2022
Cultivarea microplantelor este o afacere simpla, cu o piata imensa. De asemenea, puteti testa aceasta idee pe balconul apartamentului, veti obtine in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]