Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Organismele modificate genetic (OMG)
Progres cert in evolutia cercetarilor de biotehnologii, crearea de organisme modificate genetic, este o activitate care nu este conforma perceptelor de agricultura ecologica.
OMG este considerat orice organism a carui zestre genetica a fost modificata printr-un alt procedeu decat incrucisarea sau recombinarea naturala. OMG este o noua specie care contine una sau mai multe gene inserate in genom, in mod artificial.Cresterea prepelitelor japoneze
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Aceste gene – numite transgene – pot avea origine diferita, si anume din flora spontana a aceluiasi gen botanic, din aceeasi familie botanica sau de la alte familii, precum si din regnul animal.
Impactul acestor specii noi fata demediul natural si fata de consumatori nu este inca bine definit si tocmai de aici pleaca interzicerea acestor produse pentru utilizarea lor in agricultura ecologica.
Din cunostintele noastre, pana acum, dintre speciile de interes pentru legumicultori s-au obtinut organisme modificate genetic la tomate, fasole, pepene galben, cartof, porumb, sfecla si soia, specii la care s-au ameliorat unele calitati tehnologice sau de productie, insa cu un pret inca necunoscut privind impactul asupra calitatii vietii omului si a mediului ambiant.
Informatii recente ne fac cunoscut faptul ca in Anglia au fost identificati primii hibrizi naturali intre OMG si flora spontana la genul Sinapsis (mustar), lucru considerat putin probabil pana acum.
Cert este faptul ca in agricultura ecologica nu este permisa utilizarea organisme modificate genetic.
>>>Cititi continuarea acestui capitol si toate informatiile necesare pentru a va demara, pas cu pas, propria afacere in domeniul agriculturii ecologice!
Noutati si recomandari in agricultura
Plata subventiilor. Ce sume primesc fermierii
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura continua platile regulate pentru fermierii care au depus cererile unice de plata in acest an....citeste mai mult>>
APIA: Fermele mici vor intra pe lista de plata
Fermele mici vor intra pe lista de plata a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura cu subventia de 98,80 de euro/hectar, care se achita la transa a doua de autorizari incepand cu 2 decembrie....citeste mai mult>>
Programul Rabla pentru tractoare ridica probleme
Programul "Rabla pentru tractoare" ridica probleme beneficiarilor. Procedura de inscriere ramane una destul de neclara, cel putin pana in momentul de fata, mai ales ca Administratia Fondului pentru Mediu nu a iesit in fata cu o ex...citeste mai mult>>
Articole conexe
Cum sa iti dezvolti afacerea pentru prelucrarea laptelui
de Idei de afaceriCum poti lansa o afacere de succes cu produse lactate artizanale
de Idei de afaceriOportunitate de afacere pentru antreprenorii din domeniul agricol: Instalatiile de muls
de Idei de afaceriIdee de afacere profitabila: cresterea viteilor, mieilor sau a iezilor
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit