Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prevenirea cosurilor abandonate pe website-ul afacerii dvs

de Ilinca Dobrescu 25 Iul. 2011 3244
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Foarte multi antreprenori se lovesc de aceasta problema grava. Utilizatori sunt in numar satisfacator, acestia initiaza procesul de comandare de diverse produse, inca, pe parcurs, intr-un anumit punct, abandoneaza cosul de cumparaturi. Cu siguranta, nu din joaca sau din pura curiozitate au intrat si au inceput sa isi introduca siruri lungi de date personale.

Cu alte cuvinte, dorinta de a cumpara exista, insa ceva ii opreste si acest ceva ii obsedeaza pe multi web designeri, pe programatori, graficieni, neuromarketeri si mai ales, pe detinatorii de afaceri.

Intr-adevar, magazinele online sunt magazine speciale care ofera un mare avantaj pentru clienti, avantaj care se transforma in dezavantaj pentru antreprenori:le da usurinta si lipsa sentimentului de jena si discomfort de a se intoarce de la casa sa mai lase produse sau chiar sa le lase la casa, in fata casierului si sa paraseasca magazinul fara sa explice de ce nu le va achizitiona.

Ei bine, mediul online este mai permisiv din multe puncte de vedere si ofera aceste plusuri pentru clienti. Pentru a preveni existenta sau numarul atat de mare al cosurilor abandonate pe website-ul afacerii dvs, puteti sa urmati cateva sfaturi practice.
In primul rand, trebuie sa va faceti clientii sa se simta in siguranta atunci cand platesc.

Oferiti-le informatiile necesare inainte sa ajunga la finalizarea comenzii. Multi nu isi vor completa datele personale inainte sa le afisati pagina aferenta metodelor de plata, taxelor percepute de livrare, ambalare samd.

Altfel spus, este mai bine sa dati totul de-a gata si explicat corect, clar, pe intelesul tuturor si sa faceti foarte accesibila zona din website unde oferiti aceste lamuriri. Lasati o pagina doar pentru acest scop si numiti-o intr-un mod cat mai relevant, precum :”Cum platiti”, „Modalitati de plata”, „Modalitati de plata si livrare” samd.

Expertii spun ca aceasta este cea mai mare problema pentru multe magazine online si este cea mai comuna atunci cand discutam de cosuri abandonate.


Apoi puteti sa oferiti si mostre gratuite si free-trial-uri pentru serviciile dvs. Cu alte cuvinte, le veti da clientilor sa incerce putin din produsele care prezinta interes si ii veti motiva sa isi duca alegerea la o finalitate in schimbul unui cost redus.





Tags: magazin onlineutilizatoriwebsite afacereantreprenor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Magazin online in 7 pasi. Ce sa iei in calcul daca vrei sa incepi un business online

de Bianca Tila
05 Dec 2023
Orice afacere are nevoie de prezenta online, iar un site web bine realizat va aduce succesul afacerii imediat. Nu se putea mai usor sa-ti faci un...

Netflix cu reclame a ajuns la 5 milioane de utilizatori activi pe luna

de Bianca Tila
18 Mai 2023
Versiunea cu reclame a platformei de video streaming Netflix a ajuns la aproximativ 5 milioane de utilizatori activi pe luna, potrivit companiei...

Schimbari Apple. Utilizatorii de iPhone sunt directionati de Netflix catre o pagina externa pentru abonare

de Bianca Tila
25 Iul 2022
Utilizatorii de iPhone si iPad pot accesa un link prin care sunt trimisi catre o pagina web unde se pot abona. Dupa multi ani in care Netflix se...

10 avantaje ale unui magazin online fata de unul fizic

de Idei de afaceri
01 Iun 2022
Magazinele online au cucerit piata in Romania si din ce in ce mai multi antreprenori aleg sa-si desfasoare afacerile pe Internet. Inainte de a te...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]