Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Coaching vs Training

de Andreea Rada 01 Iun. 2011 4567
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Galileo Galilei a spus ca "Nu poti sa inveti un om nimic. Il poti doar ajuta sa descopere in el insusi ceea ce trebuie sa invete." Exista diferente intre coaching si training? Daca vi pune aceasta intrebare, reusiti sa dati un raspuns corect si rapid?

Scopul unui training este de a invata un om sau un grup de oameni sa deprinda noi tactici sau noi metode de abordare, sa isi imbunatateasca abilitatile. Scopul unei sesiuni de coaching este de a inspira, motiva si ajuta un om sau un grup de a oameni in deprinderea unor tactici, abilitati sau metode.

Un bun trainer trebuie sa fie stapan pe ceea ce preda si sa detina abilitati foarte bune de predare. Un bun coach (antrenor) trebuie sa fie foarte stapan pe proces si nu pe informatie. Acesta trebuie sa fie in masura sa ii ghideze pe ceilalti in stabilirea obiectivelor. Apoi trebuie sa fie de ajutor in stabilirea unui plan pentru realizarea si implementarea acestor obiective.

Programele de coaching reprezinta de obicei "urmatorul pas" dupa o sesiune de training. Coachingul este o buna modalitate de a consolida ceea ce a fost invatat in cadrul unui training.

Coachingul ar trebui sa determine o constiinta de sine mai puternica. O persoana care a avut parte de o sesiune de coaching ar trebui sa fie mai responsabila cu privire la propriile succese sau esecuri.

Din punct de vedere financiar, o sesiune de coaching este mult mai scumpa decat una de training. Ideal, se obtin mult mai multe rezultate de pe urma unei astfel de sesiuni de coaching.

Trainingul poate fi considerat un eveniment singular, pe cand coachingul are nevoie de mai multe sesiuni pentru a deveni eficient. De aceea un training poate avea rezultate pe termen scurt, pe cand cele obtinute de pe urma sesiunilor de coaching sunt pe termen lung.

Cei care tin astfel de sesiuni de coaching recomanda ca acestea sa se intinda pe o perioada de minim 6 luni si maxim un an. Altfel nu se vor obtine rezultatele scontante. In aceeasi ordine de idei, rezultatele sesiunilor de coaching vor putea fi utilizate pe parcursul intregii vieti, nu doar pentru urmatoarele 6-12 luni.

Fie ca este un training sau coaching, fie ca este o combinatie dintre cele doua, decizia de a le implementa trebuie sa se bazeze pe o serie de elemente.

Trebuie sa vedeti care este bugetul alocat pentru acestea, care sunt obiectivele unei astfel de actiuni pentru a putea face un bun follow-up.

Fiti atenti la nevoile si parerile celor care urmeaza a fi formati. Nu sariti peste informatiile de la ei, pentru ca sunt veriga cea mai importanta din tot acest proces.


Tags: coachingtrainingbugetrezultate pe termen lungfollow-up

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Eveniment unic: traininguri de business pe Drumul Vinului

de Idei de afaceri
18 Nov 2015
Conform comunicatului emis, evenimentul este organizat de Steps Business Consulting, Arhipelago si APEC si va cuprinde traininguri business in...

Idei de afaceri - Loc de joaca, pictura si coaching pentru mari si mici

de Marinache Horia Cristian
26 Oct 2015
Atelierul de creatie este locul de joaca al oamenilor mari si mici, de antrenare a creativitatii intr-un mod alternativ. Aici, coaching-ul, pictura...

5AM Coaching, cel mai avansat program pentru productivitate si echilibru

de Adela Simonescu
07 Apr 2014
Dan Luca este initiatorul Revolutiei "5AM" si Productivity Coach de aproape 4 ani, in cadrul programului creat de el insusi. Din 2 octombrie 2010,...

Business Coaching: 4 expresii pe care sa le elimini din vocabularul tau

de Maria Nicutar
24 Oct 2013
Mediul de afaceri nu este locul potrivit pentru oricine. Si multi nu vor rezista pentru ca nu au starea de spirit necesara. Motivul? Nu inteleg...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]