Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Coaching vs Training
Galileo Galilei a spus ca "Nu poti sa inveti un om nimic. Il poti doar ajuta sa descopere in el insusi ceea ce trebuie sa invete." Exista diferente intre coaching si training? Daca vi pune aceasta intrebare, reusiti sa dati un raspuns corect si rapid?
Scopul unui training este de a invata un om sau un grup de oameni sa deprinda noi tactici sau noi metode de abordare, sa isi imbunatateasca abilitatile. Scopul unei sesiuni de coaching este de a inspira, motiva si ajuta un om sau un grup de a oameni in deprinderea unor tactici, abilitati sau metode.Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Un bun trainer trebuie sa fie stapan pe ceea ce preda si sa detina abilitati foarte bune de predare. Un bun coach (antrenor) trebuie sa fie foarte stapan pe proces si nu pe informatie. Acesta trebuie sa fie in masura sa ii ghideze pe ceilalti in stabilirea obiectivelor. Apoi trebuie sa fie de ajutor in stabilirea unui plan pentru realizarea si implementarea acestor obiective.
Programele de coaching reprezinta de obicei "urmatorul pas" dupa o sesiune de training. Coachingul este o buna modalitate de a consolida ceea ce a fost invatat in cadrul unui training.
Coachingul ar trebui sa determine o constiinta de sine mai puternica. O persoana care a avut parte de o sesiune de coaching ar trebui sa fie mai responsabila cu privire la propriile succese sau esecuri.
Din punct de vedere financiar, o sesiune de coaching este mult mai scumpa decat una de training. Ideal, se obtin mult mai multe rezultate de pe urma unei astfel de sesiuni de coaching.
Trainingul poate fi considerat un eveniment singular, pe cand coachingul are nevoie de mai multe sesiuni pentru a deveni eficient. De aceea un training poate avea rezultate pe termen scurt, pe cand cele obtinute de pe urma sesiunilor de coaching sunt pe termen lung.
Cei care tin astfel de sesiuni de coaching recomanda ca acestea sa se intinda pe o perioada de minim 6 luni si maxim un an. Altfel nu se vor obtine rezultatele scontante. In aceeasi ordine de idei, rezultatele sesiunilor de coaching vor putea fi utilizate pe parcursul intregii vieti, nu doar pentru urmatoarele 6-12 luni.
Fie ca este un training sau coaching, fie ca este o combinatie dintre cele doua, decizia de a le implementa trebuie sa se bazeze pe o serie de elemente.
Trebuie sa vedeti care este bugetul alocat pentru acestea, care sunt obiectivele unei astfel de actiuni pentru a putea face un bun follow-up.
Fiti atenti la nevoile si parerile celor care urmeaza a fi formati. Nu sariti peste informatiile de la ei, pentru ca sunt veriga cea mai importanta din tot acest proces.
Articole conexe
Eveniment unic: traininguri de business pe Drumul Vinului
de Idei de afaceriIdei de afaceri - Loc de joaca, pictura si coaching pentru mari si mici
de Marinache Horia Cristian5AM Coaching, cel mai avansat program pentru productivitate si echilibru
de Adela SimonescuBusiness Coaching: 4 expresii pe care sa le elimini din vocabularul tau
de Maria NicutarAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit