Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum recrutam personal din tabara concurentei

de Maria Nicutar 26 Mai. 2011 4081
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Orice afacere are nevoie sa se dezvolte rapid si sa se detaseze in mod distinct de competitorii sai. Cea mai buna metoda de a va mentine afacerea prospera timp indelungat este de a recruta personal care sa ofere performanta, eficienta si sa detina experienta. Unde veti gasi cei mai talentati si abili angajati pentru afacerea dvs.?

Raspunsul la intrebarea aceasta sta pe buzele tuturor. Stim ca sunt necesare fonduri solide pentru a recruta personal nespecializat care are nevoie de instruire. De asemenea, ne costa si mai mult greselile pe care orice novice le va face. Pe de alta parte, procesul de recrutare de personal care face parte din grupul competitorilor este un lucru nedorit intr-o masura mai mica sau mai mare. Poate ati pierdut si dvs.
angajati care au ales tabara opozitiei si stiti care sunt investiile pe care le-ati facut in ei si care nu s-au mai amortizat. Acestea sunt probleme obisnuite pentru orice afacere.

Dar cum se recruteaza personal din tabara concurentei? Pandim pe la colturile firmei si asteptam sa ii prindem la o discutie? Ii momim cu bani multi si cadouri de Craciun? Specialistii in resurse umane ne recomanda sa urmam o alta strategie in 4 pasi esentiali:

1.    Cercetati concurenta si aflati ce pachet salarial si ce facilitati ofera angajatilor care ar putea fi folositori pentru afacerea dvs.

2.    Aflati care sunt principalele dorinte, nevoi si nemultumiri ale angajatilor astfel incat sa puteti sa puneti la punct o oferta care sa ii avantajeze.

3.    Asteptati sa vina la dvs., odata ce ati stabilit ofertele pe care le puteti pune la dispozitia lor si cand v-ati asigurat ca le puteti indeplini in timp real. Daca asteptarea este prea lunga, puteti incerca sa va asigurati ca anunturile pentru posturile companiei dvs. sunt vizibile si ca exista sanse sporite ca personalul vizat sa aiba acces la informatii despre compania dvs.

4.    Paziti-va spatele! O tactica similar poate fi adoptata si de competitorii dvs. chiar in acest moment. Solutia este sa va mentineti personalul satisfacut si sa incurajati comunicarea, feedback-ul pentru a stabili principalele probleme si nemultumiri.

Antreprenorii care nu detin cunostintele necesare de a-si pastra angajtii multumiti risca sa ii piarda si sa mute cifra profiturilor in favoarea competitorilor. Personalul care pleaca dintr-o firma ia cu sine experienta dobandita, informatii esentiale legate de compania in care a lucrat si, de ce nu, secrete ale afacerii. De aceea este esential sa oferiti angajatilor conditii de munca avantajoase.



Tags: concurentarecrutare angajatiresurse umanecompetitori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Energie regenerabila: RPIA si RWEA cer conditii de concurenta echitabila

de Bianca Tila
09 Oct 2023
Asociatia "Romanian Photovoltaic Industry Association" si Asociatia Romana pentru Energie Eoliana cer autoritatilor asigurarea unor conditii de...

Concurenta vorbeste. Apple va lansa un dispozitiv pliabil, spune Samsung

de Bianca Tila
08 Nov 2022
Sefii Samsung sunt de parere ca Apple va lansa pe piata primul dispozitiv pliabil in 2024. De asemenea, acestia spun ca nu va fi un iPhone, asa cum...

Comisia Europeana modifica regulile privind concurenta

de Florin Amariei
18 Nov 2021
Comisia Europeana (CE) anunta ca modifica regulile privind concurenta, astfel incat economia din blocul comunitar sa faca fata noilor provocari....

Concurenta intr-o afacere de agroturism

de Andreescu Sorin
03 Mar 2016
Concurentii. Nu este vorba numai de celelalte ferme agroturistice din zona. Pot fi restaurantele si hanurile amplasate in apropierea fermei. In mare,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]