Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Munca este cea mai stresanta? Reganditi-va teoria!

de Ilinca Dobrescu 03 Dec. 2011 2641
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Muncim si multi sunt stresati de locul lor de munca. Nu le mai plac sarcinile si responsabilitatile pe care le detin, nu le ajung drepturile si beneficiile. Se simt mizerabil la locul de munca si cred ca acesta este primul si cel mai important factor care genereaza stresul si tensiunea.

Iata cativa factori de stress mai mari decat munca, conform CBS News:

1. Lipsa unui loc de munca. In mod real, sa nu mai ai un loc de munca devine un factor de stres mult mai mare decat sa ai un loc de munca care sa iti asigure un venit stabil. Puteti oricand sa va orientati catre alta meserie, catre initierea unei afaceri samd. Incercati sa va puneti in aplicare planurile in paralel cu actualul loc de munca, pe cat este posibil.

2. Probleme in relatiile personale. Aveti probleme cu partenerul de viata, cu rudele sau prietenii? Acestea sunt factori de stres care pot intrece, de foarte multe ori, tensiunea asociata cu locul actual de munca.

3. Probleme cu banii. Banii... Se ajunge tot la bani si nu ar trebui sa ne mire. Banii au ajuns sa ne guverneze vietile. Ne dam seama cat de mult depindem de bani si acestia ajung sa ne streseze cu atat mai mult cu cat avem datorii, plati mari, necesitati augumentate.

4. Probleme de sanatate. Sanatatea se spune ca este cel mai de pret dar pe care il putem detine. Cei care au probleme de sanatate pot intelege cat de stresant este sa nu fii complet functional si cum tensiunea de la locul de munca paleste in fata unei sanatati subrede.

5. Probleme cu copii. Copiii sunt cele mai de pret avutii pe care le avem si asa si trebuie sa ii privim. Sunt copiii nostri si ii iubim si ne dorim ce e mai bun pentru ei. Cand copiii aduc probleme pe masa de discutii, locurile de munca si stresul asociat cu acestea devin mici firimituri pe care nici nu le mai bagam in seama.

6. Probleme de ordin legal. Suntem dati in judecata, avem probleme cu amenzile de parcare samd, toate sunt probleme care ne preseaza mai tare decat faptul ca nu suntem multumiti de locul actual de munca.

Per total, ar trebui sa privim problemele cat mai organizat posibil. Nicio problema nu ramane fara solutii atunci cand gandim strategic si cand facem tot ce ne sta in puteri sa o rezolvam. Locul de munca trebuie privit, de multe ori, ca o rampa ce ne poate ajuta sa ne rezolvam mai rapid problemele.


Tags: strestensiunelocul de muncaprobleme

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cele mai frecvente probleme ale antreprenorilor in 2020

de Florin Amariei
15 Apr 2021
Un studiu nou releva cele mai frecvente probleme ale antreprenorilor in 2020. Banca Comerciala Romana (BCR) a prezentat rezultatele unui studiu...

CNIPMMR: Jumatate dintre IMM-urile din Romania au probleme

de Florin Amariei
25 Iul 2019
Presedintele de onoare al CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu, a declarat ca jumatate dintre IMM-urile din Romania au probleme. Acesta a si exemplificat...

Ignorarea problemelor de contabilitate este un risc foarte mare

de Alexandra Popescu
11 Mai 2014
Partea fiscala a unei afaceri este intotdeauna una foarte importanta, in ciuda aparentelor. Contabilitatea poate da batai de cap unor antreprenori si...

Top 3 probleme care vor trezi neincrederea angajatilor tai!

de Victor Oancea
16 Sep 2013
Increderea angajatilor nostri reprezinta unul dintre factorii decisivi pentru succesul intregii afaceri. Daca acestia nu au incredere in compania pe...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]