Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Procesul decizional in afaceri in pasi simpli

de Maria Nicutar 28 Iul. 2011 2860
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Deciziile luate in mediul afacerilor fac diferenta dintre prosperitate si drumul scurt catre faliment. Procesul decizional trebuie alcatuit pe o baza rationala, bine focalizata pe misiunea companiei. Atunci cand deciziile luate se dovedesc neinspirate, intreaga afacere are de suferit si trebuie invatat din greselile comise pentru un viitor mai stabil pentru intreaga companie.

Deciziile luate sunt precum jocurile de noroc atunci cand nu sunt luate intr-un mod rational, bine gandit si planificat. De asemenea, o decizie luata in graba se poate dovedi cea mai inspirata miscare pentru o afacere. De foarte multe ori, deciziile se iau rapid, implica situatii tensionate si au nevoie de promptitudine inainte de a se transforma in oportunitati pierdute de a ne aduce afacerile la un nivel profitabil.

Expertii in domeniul afacerilor ne recomanda sa urmam cateva sfaturi practice atunci cand suntem pusi in situatii ce necesita luari de decizii ce pot afecta bunul curs al intregii afaceri:

1.    Stabiliti clar care este problema cu care va confruntati. Multi antreprenori sau manageri incearca sa rezolve o problema imediat ce apare si nu dau importanta cercetarii sale in amanunt, nu ajung sa cunoasca cu adevarat care este problema cu care se confrunta. In asemenea situatii, se aduc solutii viabile pe termen scurt si nu se rezolva adevarata sursa a problemei.

2.    Pastrati in minte misiunea companiei. Orice decizie trebuie luata in asonanta cu telurile si scopurile afacerii dvs. Indepartarea de la drumul original prin luarea unor decizii care nu au fost indelung gandite si planificate va va afecta afacerea pe intregul sau unitar.

3.    Deciziile se iau in situatii de calm si stabilitate emotionala. Nu incercati sa rezolvati problemele in situatii tensionate, pe graba, sau cand sunteti nervosi. Lasati-va un moment de relaxare si detensionare si ganditi la rece si cu un pragmatism extrem orice decizie doriti sa luati. Mai mult de atat, consultati-va cu profesionisti abilitati sa va ofere consultanta si sfaturi pentru situatia specifica cu care va confruntati.

4.    Daca ati gasit solutia cea mai buna pentru problema cu care aveti de-a face si stiti ce decizie veti lua, trebui sa stabiliti momentul oportun implementarii sale. Doriti sa retrageti un produs de pe piata, sa lansati un altul, sa inchideti un departament din cadrul companiei samd? Este cazul sa va consultati cu specialisti avizati si sa determinati care este cel mai bun moment pentru a va pune in aplicare decizia luata. Momentul potrivit va decide succesul deciziei luate.




Tags: afaceriafaceredecizii in afacerigreseli afacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Salina artificiala. Afacerea perfecta din mediul urban

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Salinele artificiale au un raport considerabil la sanatatea oamenilor din mediul urban. In conditiile in care nu locuiti pe langa Prahova, Sibiu sau...

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]