Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri de succes a la Sir Richard Branson

de Maria Nicutar 09 Apr. 2012 4001
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Richard Branson, sau mai bine zis Sir Richard Branson este unul dintre cei mai admirati antreprenori. Branson a fost la un pas de esec cand norocul a facut o pirueta superba de 180 de grade si l-a repus in joc. Astazi, numerosi antreprenori si potentiali antreprenori il privesc admirativ si cauta sa ii urmeze stilul in afaceri.

Primul lucru pe care ar trebui sa il invatam de Branson este ca norocul ti-l faci singur. Cu cat muncesti mai mult, cu atat iti asiguri o portie mai mare de noroc. Si aceasta regula ar trebui sa fie una de capatai pentru oricine este tentat sa intre in afaceri.

Ne alegem ideile de afaceri potrivite pentru capacitatea noastra de a munci, de a depune efort si nuin functie de profiturile pe care dorim sa le obtinem.

Branson ne mai invata o lectie dura. "A fi alegerea secundara nu inseamna nimic". Branson a incercat mereu sa fie cel mai bun dintre cei buni, chiar daca asta inseamna sa nu dormi nopti intregi, sa faci sacrificii majore in contul afacerilor pe care le conduci.

De asemenea, Richard Branson ne mai recomanda sa investim multa motivatie pentru a gasi succesul in afaceri sau in cariera.

O alta regula pe Branson a respectat-o este cea a riscului in afaceri. "Screw it. Let's do it." a devenit una dintre cele mai faimoase replici pe care antreprenori de pretutindeni le cunosc si pe care incearca sa o aplice in propriile afaceri. Riscurile sunt pretutindeni si esecurile stau la panda pentru absolut orice afacerist. Nimeni nu este scutit de obstacole si esecuri, de accidente si decizii proaste.

Toti suntem aruncati in aceeasi oala si fiecare se descurca cum poate mai bine.

Nu in ultimul rand, Branson ne spune ca actiunile bune fac afacerile bune. "Doing bood is good for business" reprezinta o alta regula de care trebuie sa tinem cont in afacerile noastre. La aceasta categorie promovam dezvoltarea durabila a afacerilor, generozitatea si grija fata de comunitatea construita, corectitudinea fata de clienti si angajati, transparenta fata de clienti si angajati, grija pentru mediul inconjurator si nu numai.

Sir Richard Branson afirma ca daca "afacerile cauta profitul pur si bonusuri imense, isi bat joc de oameni si de lumea intreaga in acest proces, atunci nu vor ramane pe scena prea mult timp si nici nu merita."

La final, Branson mai da o lectie celor care viseaza sa devina antreprenori: "Mai presus de orice, trebuie sa vrei sa creezi ceva de care sa fii mandru. Aceasta a fost intotdeauna folosofia mea din afaceri. Pot sa spun cu sinceritatea ca nu am intrat niciodata in nicio afacere doar din dorinta de a face bani. Daca acesta este singurul tau motiv, atunci cred ca ti-e mai bine daca nu ai face-o."


Tags: sir richard branson afaceriafaceri richard bransonafaceriafaceri de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Omul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.

de Silviu-marian Banila
06 Iun 2016
Soldatul cu servieta este omul de afaceri din "beretele verzi". Alearga dupa verzisori, imbracat in costum, nu in echipament militar. In picioare nu...

In afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip

de Codrina Laiu
26 Mai 2016
Stephen Covey, un guru in management, realizeaza o analogie intre modul in care oamenii prioritizeaza activitatile si sarcina de a umple un vas cu...

In afaceri nu te juca cu impresia pe care le-o creezi celorlalti

de Idei de afaceri
25 Mar 2016
Impresia pe care o creati este adesea cruciala pentru succesul sau esecul unei afaceri. Iata o poveste care iti va demonstra acest lucru dezvaluind...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]