Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afaceri de succes a la Sir Richard Branson
Richard Branson, sau mai bine zis Sir Richard Branson este unul dintre cei mai admirati antreprenori. Branson a fost la un pas de esec cand norocul a facut o pirueta superba de 180 de grade si l-a repus in joc. Astazi, numerosi antreprenori si potentiali antreprenori il privesc admirativ si cauta sa ii urmeze stilul in afaceri.
Primul lucru pe care ar trebui sa il invatam de Branson este ca norocul ti-l faci singur. Cu cat muncesti mai mult, cu atat iti asiguri o portie mai mare de noroc. Si aceasta regula ar trebui sa fie una de capatai pentru oricine este tentat sa intre in afaceri.Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Propriul meu plan de afaceri
Ne alegem ideile de afaceri potrivite pentru capacitatea noastra de a munci, de a depune efort si nuin functie de profiturile pe care dorim sa le obtinem.
Branson ne mai invata o lectie dura. "A fi alegerea secundara nu inseamna nimic". Branson a incercat mereu sa fie cel mai bun dintre cei buni, chiar daca asta inseamna sa nu dormi nopti intregi, sa faci sacrificii majore in contul afacerilor pe care le conduci.
De asemenea, Richard Branson ne mai recomanda sa investim multa motivatie pentru a gasi succesul in afaceri sau in cariera.
O alta regula pe Branson a respectat-o este cea a riscului in afaceri. "Screw it. Let's do it." a devenit una dintre cele mai faimoase replici pe care antreprenori de pretutindeni le cunosc si pe care incearca sa o aplice in propriile afaceri. Riscurile sunt pretutindeni si esecurile stau la panda pentru absolut orice afacerist. Nimeni nu este scutit de obstacole si esecuri, de accidente si decizii proaste.
Toti suntem aruncati in aceeasi oala si fiecare se descurca cum poate mai bine.
Nu in ultimul rand, Branson ne spune ca actiunile bune fac afacerile bune. "Doing bood is good for business" reprezinta o alta regula de care trebuie sa tinem cont in afacerile noastre. La aceasta categorie promovam dezvoltarea durabila a afacerilor, generozitatea si grija fata de comunitatea construita, corectitudinea fata de clienti si angajati, transparenta fata de clienti si angajati, grija pentru mediul inconjurator si nu numai.
Sir Richard Branson afirma ca daca "afacerile cauta profitul pur si bonusuri imense, isi bat joc de oameni si de lumea intreaga in acest proces, atunci nu vor ramane pe scena prea mult timp si nici nu merita."
La final, Branson mai da o lectie celor care viseaza sa devina antreprenori: "Mai presus de orice, trebuie sa vrei sa creezi ceva de care sa fii mandru. Aceasta a fost intotdeauna folosofia mea din afaceri. Pot sa spun cu sinceritatea ca nu am intrat niciodata in nicio afacere doar din dorinta de a face bani. Daca acesta este singurul tau motiv, atunci cred ca ti-e mai bine daca nu ai face-o."
Articole conexe
10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani
de Florin AmarieiOmul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.
de Silviu-marian BanilaIn afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip
de Codrina LaiuIn afaceri nu te juca cu impresia pe care le-o creezi celorlalti
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2025
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit