Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce avem de invatat de la Warren Buffett?

de Maria Nicutar 27 Mar. 2012 3306
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Uneori, in afaceri, avem nevoie de modele. Expertii recomanda sa detinem un model clar in fata ochilor, un model de antreprenor pe care il respectam, pe care il privim cu admiratie si pe ai caror pasi am dori sa mergem si noi. Unii au model pe Pete Cashmore, altii pe Guy Kawasaki, unii pe Donald Trump si unii pe Warren Buffett.

Warren Buffett este cunoscut ca unul dintre cei mai bogati investitori din lume. Surse numeroase spun ca nu concediaza niciodata angajatii unei afaceri pe care o preia, ca este flexibil, nu isi controleaza angajatii si ca le ofera libertate in a-si exprima creativitatea si personalitatea. Surse numeroase mai spun si ca ofera bonusuri angajatilor cheie, bonusuri care rivalizeaza cu cele mai serioase salarii de pe Wall-Street? Nu e rau deloc!

Warren Buffett spune ca acorda aceste bonusuri angajatilor cheie pentru a-i delipi de sindromul de a vedea afacerea pe care o reprezinta ca pe o anexa. Buffett vrea ca angajatii cheie sa se simta precum proprietari de afaceri.

In adevaratul sens al cuvantului, angajatii cheie sunt cei care duc pe umeri povara sarcinilor si responsabilitatilor naturale unei afaceri. De ei depinde cat de bine functioneaza o afacere, cum este condusa, care este rata profitabilitatii, cati ani va ramane activa o afacere in mediul business.

Asa ca Warren Buffet le ofera bonusuri si comisioane care cresc direct proportional cu performantele echipelor lor. Oamenii sunt motivati si muncesc mai mult decat ar face-o cand salariul este limitat, cunoscut de dinainte, fara sanse de flexibilitate.

De asemenea, Buffett nu isi controleaza angajatii cheie. Berkshire Hathaway detine sub control 63 de companii. In fiecare an, Buffett scrie cate o scrisoare fiecarui CEO cu tintele si obiectivele pentru acel an. Nu tine sedinte, nu suna in mod regulat sa vada care este progresul efectuat de echipe.

Mai mult, Buffett ne lasa si cateva idei de care sa ne agatam, idei extrase din stilul sau de viata. Buffett nu are sofer si isi conduce singur masina, locuieste in aceeasi casa cu trei dormitoare pe care a cumparat-o in 1958. Nu poarta haine apartinand unor marci faimoase ci hainele in care se simte comfortabil.

Nu in ultimul rand, Buffett nu angajeaza un CEO care sa nu detina pasiune pentru afacerile pe care le conduce.

Per total, afaceristii pot invata sa ramana modesti, sa nu cheltuiasca mai multi bani decat au nevoie, sa isi gaseasca pasiunea, sa isi coordoneze echipele de lucru in mod strategic si cu ajutorul unor recompense banesti considerabile. Mai presus de orice, Buffett ne spune sa ne ascultam instinctul, chiar daca sunt alte pareri care ne indica directii diferite in afaceri.


Tags: afaceriwarren buffettce avem de invatat de la warren buffettafaceri warren buffet

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Omul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.

de Silviu-marian Banila
06 Iun 2016
Soldatul cu servieta este omul de afaceri din "beretele verzi". Alearga dupa verzisori, imbracat in costum, nu in echipament militar. In picioare nu...

In afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip

de Codrina Laiu
26 Mai 2016
Stephen Covey, un guru in management, realizeaza o analogie intre modul in care oamenii prioritizeaza activitatile si sarcina de a umple un vas cu...

In afaceri nu te juca cu impresia pe care le-o creezi celorlalti

de Idei de afaceri
25 Mar 2016
Impresia pe care o creati este adesea cruciala pentru succesul sau esecul unei afaceri. Iata o poveste care iti va demonstra acest lucru dezvaluind...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]