Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cui ii este frica de mame si de ce ar trebui sa ne fie?

de Maria Nicutar 20 Iun. 2011 2408
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Exista o conceptie tare invechita, conform careia, mamele sunt persoane care nu sunt potrivite pentru mediul de lucru. Arata mai bine acasa, langa copii, sa faca piata si sa aleaga noile culori pentru draperiile din dormitoare. Aceasta, dragilor, este o idee din ce in ce mai nepotrivita pentru prezent si este total gresita daca ne raportam la situatia din viitor.

Legea spune clar ca mamele si femeile insarcinate trebuie sa beneficieze de tratament special din partea angajatorilor. Trebuie sa le punem la dispozitie conditii potrivite de munca, sa le micsoram programul de lucru acolo unde este cazul, sa le oferim un post care sa nu necesite program de noapte, sa le dam concediu atunci cand trebuie sa le dam concediu.

Aici incerc sa pun accentul pe “trebuie”, deoarece legea spune ca trebuie. Nu este o favoare pe care le-o facem si nu trebuie sa le facem sa se simta ca si cum ar fi in plus la locul de munca. Multi angajatori nu ocolesc legea, insa isi ingreuneaza angajatele mame si le ofera conditii atat de precare incat acestea se vad nevoite sa renunte la pozitia ocupata.

Ganditi-va ca majoritatea antreprenoarelor din intreaga lume sunt mame. Majoritatea angajatelor cu pregatire superioara sunt mame. Majoritatea detinatoarelor de afaceri de pe intreaga Terra sunt mame.

Iata, deci, cum nu se poate sa le discriminam. In primul rand nu este legal,nu este etic, nu este corect din nici un punct de vedere si in nici o circumstanta. Mai mult, nu este posibil, deoarece nu le putem evita. Sunt peste tot, de cand lumea si pamantul si continua sa apara. Aceste specii ciudate vor avea copii la un moment dat, daca isi doresc acest lucru.

Solutia este sa ganditi intr-un mod eficient pentru afacerea dvs. Imaginati-va ca orice angajata este o potentiala mama intr-un viitor relativ.

Trebuie sa recrutati, sa selectati, sa promovati si sa tratati personalul in functie de abilitati si competente, specializari si motivatie. Si in nici un caz nu aveti dreptul sa le tratati in functie de numarul de copii sau de dorinta de a avea unul intr-un viitor apropiat sau indepartat. Aceasta este cea mai buna solutie si singura viabila care va poate ajuta sa va respectati angajatii si, bineinteles, afacerea.




Tags: mame angajateantreprenoareangajate

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]