Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce unii antreprenori o duc bine in perioada de criza?

de Maria Nicutar 05 Iun. 2011 3154
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multe afaceri dispar, unele supravietuiesc si altele chiar prospera in situatiile economice precare. Cum este posibil sa o duci mai bine cand altii cauta modalitati de a scapa de afacerile care nu mai dau rezultate? Ce secrete au antreprenorii si cum le puneti si dvs in practica?

Nu exista secrete si nici trucuri magice care sa va aduca profitul de care aveti nevoie pentru a va sustine in mod eficient afacerea. Este nevoie de creativitate si flexibilitate.

Expertii din domeniu ne spun ca antreprenorii care nu reusesc sa se adapteze noilor conditii dispar. Pe modelul plantelor care supravietuiesc si in timp de seceta prin inmagazinarea substantelor nutrivite si utilizarea lor cu economie, se merge si in afaceri.

Iata ce masuri adopta antreprenorii in timp de recesiune:

1.    Exploatarea resurselor cu economie. Restrangeti-va consumul de energie electrica, de combustibili, hartie si orice alte materiale pe care le folositi in desfasurarea activitatilor.

2.    Angajati personal specializat dispus sa efectueze lucrari fara plata. Exista numerosi profesionisti care doresc sa isi puna la punct un portofoliu solid si au nevoie de lucrari pentru a-si face un nume in domeniul din care fac parte.

Sa spunem ca aveti nevoie de un grafician care sa va proiecteze brosurile si cartile de vizita. Multi antreprenori decid sa se ocupe ei insisi de aceasta activitate prin intermediul software-urilor potrivite, dar risca imaginea firmei din cauza lipsei de experienta si indemanare. De aceea puteti recurge la serviciile unui grafician pro-bono.

3.    Renuntati la locatia inchiriata pentru desfasurarea activitatii firmei si munciti de la domiciliul personal. Daca angajatii nu vor ramane alaturi de dvs ca asistenti virtuali puteti sa angajatii o noua echipa. Asistenta virtuala va da posibilitatea de a continua activitatea si aduce in discutie cheltuieli mult mai mici.

4.    Cautati oportunitati de dezvoltare care sa necesite investitii reduse. Veti descoperi un nou segment de piata si puteti sa inregistrati profitul necesar pentru a trece cu brio prin recesiune.

5.    Asociati-va cu antreprenori dispusi sa investeasca in afacerea dvs sau chiar cu un alt competitor. Oricat de straniu ar suna, trebuie sa recunoasteti ca impreuna cu un alt om de afaceri care activeaza pe nisa dvs aveti alte sanse de functionare si gospodarire.

Ultimul sfat pe care antreprenorii trebuie sa il aiba in minte este cel de a gandi pozitiv, cu optimism si multa rabdare. Va fi nevoie de mai multa munca decat pana acum si mai multa flexibilitate in deciziile din viata profesionala si din cea personala. Vacantele s-ar putea sa mai astepte putin si luxul poate fi redus o perioada.




Tags: antreprenoricriza economicarecesiuneafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Ideea ta de afacere te poate face MILIONAR

de Adina Vasile
22 Apr 2016
Acum ceva timp am vazut la televizor un documentar referitor la istoria Internetului si cum a transformat acesta modul nostru de a face afaceri in...

De ce sa-ti incepi afacerea in perioada studiilor?

de Anca Raileanu
14 Mar 2016
Cel mai important, de cele mai multe ori, profesorii au placerea sa ajute studentii motivati, care doresc sa isi inceapa o afacere. Vei ramane...

Cum functioneaza o afacere?

de Anca Raileanu
21 Sep 2015
Nu ne nastem cu abilitati si cunostinte in afaceri, dar la un moment dat, fiecare antreprenor de succes invata cum functioneaza lucrurile....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]